Грижа за кожата след 30 години: как да направите подходяща

В живота на една жена един ден идва красивото време на тридесетте години. Това е най-красивата възраст: млади грешки в миналото, отлежали още далеч. Кожата остава млада, но уви, необратими процеси вече засягат първите бръчки, сухота, увисване. Какво трябва да се грижи за кожата след 30 години?

Кожни проблеми след 30

Кожата на трийсетгодишна жена постепенно губи способността да задържа влагата, което води до постепенно изсушаване. Вече не може да произвежда достатъчно протеини от колаген и еластин и следователно, заедно с дехидратацията, започва загубата на тъкан - еластичността и еластичността на кожата.

На сухата кожа се образуват по-бързо дермални гънки - бръчки. На възраст от тридесет години те могат да бъдат успешно управлявани с помощта на грижата. Жената е притеснена от появата на ясно изразени гънки в назолабиалния триъгълник, както и сутрешно подуване под долния клепач. Постоянното разтягане на кожата води до образуване на бръчки.

Ако процесът не се контролира, то много скоро можете наистина да кажете сбогом на младостта си. Ето защо трябва да се отдаде голямо значение на грижата за кожата след 30 години.

Общи препоръки за грижа за кожата след 30 години

Състоянието на кожата на лицето е засегнато не само от козметиката. Хранене и начин на живот - това е, което трябва да придадете специално значение. От диетата е по-добре да премахнете всичко, което не е полезно и откровено вредно: пушени продукти, солени храни, мазнини и майонеза. Няма бързо хранене, по-малко кафе и много малко алкохол. Предпочитат се пресни зеленчуци и плодове, зеленчуци, постно месо и риба.

Жена за разширяване на красотата просто трябва напълно да си почине. Тялото става по-причудливо и се нуждае от здравословна нощна почивка. Тялото изисква движение, в противен случай мускулната тъкан се заменя с мазнина.

По отношение на кожата на лицето, тогава грижите за нея сега трябва да бъдат редовни, по-задълбочени. Какво трябва да направите:

• да въведете навик за контрастно пране (можете да избършете лицето си с кубчета замразени билкови отвари или чиста чиста вода);

• предпазва кожата от ултравиолетова радиация и компютърна радиация, като избира подходящия крем;

• да овладеете техниките на масаж или да отидете на терапевт за масаж 2-3 пъти годишно или редовно с цел превенция;

• Не забравяйте да използвате маски и серуми заедно с крема;

• Взимайте курсове два пъти годишно, добри витаминни и минерални комплекси, за предпочитане от поредица от "красота" (косми за коса).

Грижата за кожата след 30 години трябва да бъде насочена едновременно към изпълнението на задължителна програма: почистване, тонизиране, грижа за кожата. Сутрин трябва да прилагате ежедневно крем, през нощта. Основното нещо е да знаете как да изберете правилния крем.

Важна забележка: Нощният крем трябва да се нанася върху лицето най-малко 40 минути преди лягане. Никога не ходете в леглото, без да давате на крема добро накисване и да не изливате излишъка със салфетка. В противен случай сутрешното подуване не може да бъде избегнато. Особено важно е да се спазва това правило, когато се прилага крем под очите и върху горния клепач.

Крем за кожа след 30: какво да изберем

Козметиците ви съветват да не обръщате внимание на възрастовата маркировка "25+", "30+", "45+" и т.н. Това е маркетингов ход, който има много непряка връзка с решаването на проблема с грижата за кожата след 30. Това, което е от значение, е видът на кожата и наборът от активни съставки, които се съдържат в устройството.

С типа на кожата, толкова по-малко ясно. Във всеки случай, на възраст от тридесет години, една жена трябва да изучи лицето си и да знае точно коя кожа е: тънка и суха, плътна и мазна, чувствителна, проблематична, нормална, комбинирана, склонна към пигментация.

Кремът за сутрин и вечер трябва да е различен. Не можете да използвате един инструмент, защото задачата на дневния крем е да овлажнява и предпазва от слънцето, а през нощта - да дава дълбока храна, да осигурява възстановяване и регенериране.

Какви компоненти трябва да присъстват в крема:

• хиалуронова киселина;

• глицерин;

• пантенол;

• AHA киселини;

• ретиноиды;

• еластини;

• пептиди.

Чудотворната хиалуронова киселина насища кожата с влага, предотвратява образуването на бръчки и стимулира производството на собствени протеинови съединения - колаген и еластин. По този начин клетъчната рамка се възстановява, което предпазва кожата от увисване. Хиалуроновата киселина, когато се комбинира с водни молекули, се превръща в гелообразно вещество, което може да запълни бръчките отвътре.

Глицеринът отлично овлажнява кожата, но средствата със съдържанието на това вещество не могат да се прилагат в помещения с пресушен въздух. Молекулите на глицерина извличат влагата от околната среда и ако има малко във въздуха, те започват да извличат влага от клетките на кожата, като я изсушават повече.

Съдържанието на пантенол в крема гарантира отлична регенерация, изравняване. ANA-киселините премахват мъртвия слой на кератинизираните клетки от кожата, я облекчават, намаляват бръчките. Но ретиноидите, независимо от ефективността, за трийсетгодишните жени са твърде силна активна съставка. Ако крема ви съдържа ретинол, можете да го прилагате само до три седмици.

Ако кожата е склонна към алергии, можете да изберете крем със сарамиди и да предпазите от агресивен ултравиолетов - с цинков оксид, титанов диоксид, мексорил, абенбензон.

Еластините могат леко да затягат овалното лице, а пептидите нормализират синтеза на аминокиселини. Те обаче също са много различни средства, които могат да се използват само ако има видими признаци на стареене. Ако лицето изглежда малко уморено, но без да се удряте, не използвайте пептидни комплекси.

Специални инструменти

За ефективна грижа за кожата след 30 години е задължително да включвате серуми, маски и пилинг в програмата.

Серумите също трябва да се подбират според вида на кожата. В тази възраст акцентът трябва да бъде върху активната хидратация. Серумите са специални козметични продукти, които съдържат по-висока концентрация на някои активни съставки. Нанесете ги върху главния крем по препоръка на производителя.

Маските са отделна история в живота на всяка трийсетгодишна жена. Няма значение дали използвате собствени домашни препарати или използвате продукта на козметичната индустрия, но два или три пъти седмично просто трябва да използвате маска. Маските трябва да са насочени и към решаване на настоящите проблеми - загуба на нормално ниво на влага и намаляване на скоростта на обмен на клетки. Можете да използвате следните видове маски:

• овлажняващ;

• Почистване;

• избелване;

• тонизирующие.

Съгласно състоянието на епидермиса за грижа за кожата след 30, маските могат да се прилагат срещу сухота, дразнене, хранене, бръчки на лицето. Не забравяйте да се прилага не само към лицето, но и към шията. Не случайно се казва, че възрастта на една жена е предадена от шията и ръцете й.

Маските трябва да се комбинират с дълбоки пилинг. Най-ефективните пилинг са кисели. Те могат да бъдат направени в салони, но ако можете да намерите киселинни пилинг домашна употреба (с минимален процент киселина, около 6-9%), ще бъде добре.

Салонните пилинг се правят по време на неактивния слънчев сезон (от февруари до март, а след това през октомври-ноември). Киселината с доста силна концентрация (около 30%) отстранява горния слой на епидермиса, изглажда и освежава кожата. При по-зряла възраст се извършва медианен пилинг, когато киселинната концентрация може да достигне 70%. След процедурата (обикновено десет минути) визуално можете да изглеждате по-млади от пет.

Що се отнася до масажите, това е много ефективен начин за грижа за кожата. Благодарение на масажите, лимфния поток се възстановява, мускулната рамка се засилва, кожата се стяга. Днес можете да намерите много видео уроци за самостоятелно използване на различни масажни техники. Това е известен масаж Asahi и масаж на мед (също се дължи на дългогодишните японски жени).

Не забравяйте обаче, че погрешната техника не може да издърпа лицето, а напротив, да причини на кожата да се простира.

Ако кожата показва признаци на увисване, особено в долната част на лицето, заслужава да се включи в програмата на медицинската сестра упражнения от популярната лицева сграда днес (facelift чрез изпомпване на мускулите на лицето). При правилното прилагане на тази техника можете наистина да затегне контурите на лицето, да изгладите назолабиалните гънки, да махнете втората брадичка и да върнете младежките функции на лицето.

Грижата за кожата след 30 години трябва да бъде постоянна и по-интензивна от преди 5-10 години. Ако не сте мързеливи, се грижите за себе си, избирате правилните продукти за поддържане и нормализирате диетата и начина си на живот, все още можете да изглеждате горди от много години, по-млади от паспорната си възраст.

Share:
Comments