Какво е използването на кокосова захар, тъй като се използва

При производството на кокосова захар се използва нектар от кокосов палми, принадлежащ към семейство Палм, рода Кокос. Думата "soso" има португалски корени и в превод означава "маймуна". Петната върху плода на дървото са много подобни на муцуната на бозайника, затова получи името си. Смята се, че за пръв път растението се е появило в Югоизточна Азия. Неговата култивация се занимава с Шри Ланка, Филипините, Индия и полуострова на Малака.

От плода на кокосовата длан, субстрата се отстранява, захарта се произвежда от неговия нектар. Кокосовият сок съдържа глутамин и повече от 15 аминокиселини. За да получите захар, първо нектарът леко се затопля на слънце - така излишната влага се изпарява. Освен това се охлажда в сянка, което води до кристализация на продукта. Получената захар има вкус на карамел и не е по-нисък от кафявата захар.

Характеристики сахара

Цветът на кокосова захар обикновено прилича на нюанси на кафяво, жълто и оранжево - светло жълто, пясък, бледо кафяво и др. Продуктът има деликатен сладък вкус и деликатен аромат.

Цветът, сладостта и миризмата също могат да бъдат повлияни от фактори като:

- бране на сезон;

- метод за получаване на нектар;

- един вид длан;

- локация сбора нектара и др.

Понякога характеристиките на кафява захар могат да се различават дори в различни опаковки. Кокосовата захар се купува в супермаркетите, те се поръчват в интернет. Необходимо е да се обръща внимание на това, в което продуктът е опакован. Опаковката трябва да удостовери на купувача, че е 100% естествена кокосова захар. В продуктите на някои производители, тъй като те добавят към кафявата кокосова захар, нейният процент се намалява наполовина. Въпреки че намалява цената на стоките, повечето купувачи не забелязват разликата. В магазините тропическата сладост може да се закупи под формата на:

- прах;

- пелети, наподобяващи кафе;

- компресиран дървен материал;

- гъста паста, напомняща на мед.

Ползите от кокосова захар

Най-големите производители на продукта са Индонезия и Китай. Резултатите от сравнението на кокосови и кафява захар показват, че съставът на кокосови захар съдържа много повече цинк (около 10 пъти), няколко пъти по-сяра и желязо, и няколко десетки пъти по-азот, което показва, че кокосово захар е много полезно. По-висок процент захар е захарозата, останалата част е фруктоза и глюкоза. За 100 g продуктът съдържа 375 kcal. Голяма стойност за хранителните вещества, дължащи се на факта, че кокосовото, за разлика от други видове захар, не се подлага на термична обработка.

Кокосовата захар принадлежи към един от най-полезните продукти, което се дължи на факта, че включва такива ценни химически елементи като магнезий, желязо, калий, цинк, витамини В6 и ВЗ. Той се счита за по-полезен от кафявата, тръстикова захар и кленов сироп. В допълнение, тя включва инозитол, който благоприятно засяга нервната система и намалява тревожността.

Тя се характеризира с най-нисък гликемичен индекс сред подобни продукти в него, което е равно на 35. А преди няколко години взе шампионат захар от захарна тръстика, неговата гликемичен индекс е равен на 68. В следващия полезни продукти индекса, той показва колко бързо въглехидрат е разцепен продукт. Висок гликемичен индекс води до рязко производство на инсулин, повишаване на нивата на кръвната захар, в резултат на въглехидрати са депозирани в мазнини. Някои вярват, че тези, които замени подсладители кокосово захар, не мисля, че на проблема с наднорменото тегло.

Увреждане на кокосова захар

Струва си да се въздържате от употребата на продукта в присъствието на индивидуална непоносимост. Болният диабет заслужава да бъде ограничен. Въпреки факта, че е по-малко вредно за бялата захар, кокосовият кокаин във всеки случай има повишено натоварване с въглехидрати.

Абсолютно всяка захар, включително кокос, се отнася до достатъчно висококалорични храни, така че не се препоръчва да я злоупотребявате. Хранителната стойност на бялата и кокосова захар е една и съща, така че не се препоръчва да се използва в големи количества. В противен случай той може да се превърне в намалено ниво на "полезен холестерол", повишени нива на триглицерий и наднормено тегло.

Кокосова захар със загуба на тегло

Въпреки факта, че захарта е много питателна, тя не е най-добрият асистент по въпроса за отслабването. Когато се добави към чинията, крайното съдържание на калории се увеличава. Въпреки това, ако добавите кокосова захар в умерено количество, за да придадете на чиниите чист вкус, наблюдавайте калориите (въглехидрати, мазнини и протеини), които не надвишават предписаната норма, захарната захар, наситена с минерали и витамини, ще бъде от полза само.

По-ниският гликемичен индекс на продукта го прави по-добър заместител на обичайните подсладители (кафява захар и захар от цвекло). Кокосовата захар се абсорбира по-бавно от бялото, което се счита за най-добрият източник на енергия. Добавя се за печене, кафе, чай вместо бяла захар. Такава замяна ще позволи нивото на кръвната захар да спадне и да се повиши по-бавно. Това е особено важно за хора с диабет тип 2, тъй като те трябва постоянно да следят нивата на кръвната глюкоза. Въпреки това, ако злоупотребявате с комплексен въглехидрат, можете да забравите да се отървете от излишните калории.

Някои твърдят, че след добавяне на кокосова захар към чая, вместо бялото, острата чувство за глад изчезва. Добавянето на кокосова захар към вашата храна не ви позволява да гладувате преди следващото хранене. Любопитно е, че високият гликемичен индекс също се характеризира с клин сироп и мед, който привлича повече хора на страната на кокосовата захар.

Използвайте го при готвене

Кокосова захар може да се използва почти при приготвянето на всякакви ястия, защото напълно заменя белия. 10 g кокосова захар е равна на 1 g рафинирана захар. Най-често кокосовата захар има вкус или карамел, което обяснява защо често се използва за печене на сладкарски изделия. Кокосовата захар се оценява както от възрастни, така и от деца, тъй като тя се комбинира толкова добре с естественото кафе.

Можете да готвите невероятно удоволствие, покривайки с кокосово захар натрошени какао на зърна, които са плодове от лилав цвят с вкусен вкус. За приготвянето на десерта се използват само пресни бобчета, които не са били обработени.

Също така, захарта се използва за направата на кокосов крем, тя ще изисква:

- 50 г муки;

- 500 ml кокосово мляко (за предпочитане неподсладено);

- 5 жълтъка;

- 50 g захар на прах;

- 50 грама кокосова захар.

В добре смесена смес от брашно, захар на прах и жълтъци се изсипва варено мляко с добавка на захар. Оставете масата на слаб огън, докато се сгъсти, а след това се охлади.

"Полезна" захар не съществува, така че купувайте кокосова захар или не, всеки решава за себе си. Когато купувате органичен подсладител, трябва да обърнете внимание на репутацията на фирмата, която произвежда продукта, експертни мнения и препоръки - в този случай кокосовата захар няма да навреди.

Share:
Comments