Букети от сладкиши със собствени ръце - стъпка по стъпка:

Женската половина на човечеството обожава цветя и сладки от малки до големи. Отивате на почивка на момичето за рожден ден, което подготвя вкусен или ароматен подарък.

Защо не удвоите радостта от изненадата и подарете цветя и сладкиши едновременно в един букет.

Това е страхотна идея!

Такъв оригинален подарък е лесно да се направи сам.

Оказва се, че спестявате пари и време в търсене на подарък.

Разработване на идеята за букет от шоколадови бонбони

На първо място, Трябва да решите за вида цветя в букета. Какво предпочита момичето за рожден ден? Има ли някакви алергии към рози, лалета, минзухари, кокичета? Колко е старата?

На второ място, се решава въпросът за дизайна на букет. Ще бъде ли стандартен букет? Или цветя в кутия, на стойка, в кошница?

На трето място, се купуват в магазин за бонбони. Всеки тип цвете съответства на собствения си бонбон, базиран на формата на бонбона и опаковките му;

Четвърто, селекция от декоративни орнаменти за букет от шоколади със собствените си ръце. Те могат да бъдат пеперуди, тънки сатенени панделки, изкуствени или свежи цветя. Разбира се, тези декорации са лесни за закупуване в магазина за шевни аксесоари, но самите те са просто и приятно занимание;

Пето, подготовка на инструменти и материали за творческия процес: гофрирана хартия, ножица, лепило, кош или кутия.

С този подход успехът е гарантиран!

Букет от бонбони №1 (стъпка по стъпка) със собствени ръце за начинаещи

Подаръкът се състои от сладкишите на известната марка Rafaello. В допълнение, ще имате нужда от: шишчета, клечки за зъби, картон, пяна, хартия (гофрирана бяла), силиконов пистолет, самозалепваща се лента, декоративни бижута под формата на мъниста, ленти, окото, органза в тон.

Стъпка 1

Рамката е направена за букет от шоколади със собствени ръце. Вземете картона и лепилото в епруветка. Поставя се върху пяна и се отрязва във формата, показана на снимката. Пяната е залепена с велпапе хартия. След това шишчета са залепени с него, предварително залепени с лепило. Те обаче могат да бъдат вмъкнати и по-късно, когато са нанизани на пъпки.

От картона се изрязва кръг с диаметър 25-30 см и в него има дупка. Получената част е обвита в декоративна лента. Държачът на картонената тръба е увит в гофрирана хартия. След това можете да лепете кръг с отвор към пластмасата. Препоръчва се да се закрепи възможно най-много, тъй като тази част от дизайна ще държи букет от шоколади със собствените си ръце.

Стъпка 2

Закопчаване на "сладки цветя". Сладките от Raffaello се носят с прозрачни малки торбички. Те могат да бъдат направени от прозрачна цветна обвивка от магазин за цветя. От него се изрязват квадратчета. В бонбона на Raffaello се поставя клечка за зъби. Сега изрязаните квадратчета обгръщат всеки бонбон, който в основата, на мястото на клечката за зъби, е свързан със сатен лък.

Стъпка 3

Събиране на цветя. Всички бонбони са залепени в пяната. Препоръчва се монтажът да започне от ръба до центъра. Желателно е да се вмъкне първият път, за да се деформира по-малко такъв крехък материал.

Стъпка 4

Букет от шоколади със собствени ръце е украсен с изкуствени цветя, мъниста и панделки. Фигурата показва цветя, изрязани от сатенени панделки под формата на кръгчета. Краищата на тъканта се обработват върху пламъка на свещта. В центъра е зашита изкуствена перла.

Високата светлина на букета ще бъде капка от любимото ароматно масло на момичето за рожден ден.

Букет от шоколади №2 с лалета (стъпка по стъпка) със собствени ръце

За да се получи такъв прекрасен букет, това не е достатъчно. Само каликови платове с различни цветове, филц от тъмно зелен цвят, проводници с напречно сечение от 1-2 mm, бонбони с пирамидална форма или правоъгълни (не квадратни в основата), шишчета, лента за залепване (декоративна хартиена лента на лепило).

Стъпка 1

Каликото се нарязва на парчета плат с квадратна форма с размери 10/10 см. Препоръчва се да се прави това по посока на нишките, не диагонално. Такива действия ще спомогнат за избягване на ненужната обработка на тъканта по ръбовете, тъй като когато диагоналното разреждане на текстилната основа ще се разпадне.

Стъпка 2

Сладовете в опаковката са увити в квадратчета от тъкан, както е показано на фигурата.

Стъпка 3

Сладовете се поставят под сладките, но не пробиват сладостта. Шишетата се обвиват около ъглите на квадратна тъкан и са много плътно увити с лентова лента.

В основата се вмъква тел в полученото цвете, което също се превръща в лентова лента.

Стъпка 4

От филето се нарязват форми, наподобяващи листата на лалетата. Тя е прикрепена към вече известната панделка към основата на цветето.

Всички "сладки цветя" се събират в букет, който е обвързан със сатенена панделка. Всичко, лек пролетен букет от сладки от собствените си ръце е готов! Такъв подарък е подходящ да се представи на малко момиче и млада дама.

Букет от бонбони №3 - стъпка по стъпка (с рози): със собствени ръце

Букет от рози е шик подарък. Всеки представител на жената ще го оцени. Осъществяването на цветя за сладък букет е трудна работа, но не е трудно. Схемата за монтаж е проста и разбираема.

Ръчно изработени материали и инструменти: пирамидални бонбони, декоративни кошници, гофрирана хартия с меко розово и зелено, изкуствени розови листа, тел с напречно сечение от 2 мм, ленти (декоративна хартиена лента върху лепилна основа), лепило, ножици, тънки гумени ленти за пари от бял цвят.

Стъпка 1

Първо, първата роза се прави като пример за всички следващи.

Един правоъгълник от велпапе хартия е леко розов. Той се навежда наполовина. Един ъгъл е леко заоблен.

Стъпка 2

Бонбонът се вмъква в получената форма. Препоръчва се хартията да се разстила в средата. Това ще гарантира еднакво прилягане. Хартията няма да се счупи.

Един ръб на бъдещото цвете (в случай на остра основа) е навит с еластична лента. По този начин плоската страна на бонбоните се превърна в върха на цветята, където трябва да има тази страна на гофрирана хартия, при която ъгълът е заоблен.

Стъпка 3

В основата на цветния проводник се вмъква. Дължината му зависи от размера на използваната кошница и може да бъде от 15 см или повече.

Основата на цветето е плътно увита с лентова лента.

Стъпка 4

Розетите са направени за рози. Те също са изрязани от велпапе хартия. Необходимата форма е правоъгълник със заоблени ъгли отгоре. И тогава идва времето за магия: центърът на правоъгълника е опънат, ръбовете на бъдещото венчелистче са огънати с писалка, моливи или клечка за зъби. Работата е деликатна и елегантна.

Стъпка 5

Получените венчелистчета са залепени към основата на "сладкото цвете".

Стъпка 6

Вълната хартия от зелен цвят разрязва тесни листа (сепарали) за основата на пъпките. Те са залепени на определеното място. Процесът се допълва от създаването на цвете в цвете. Дъното на пъпката е обвито с лентова лента, така че да се формира чаша, както е на снимката. Лента за лента не спира и продължава да прекъсва телта - стеблото.

Стъпка 7

Оказа се, че е красива роза. Сега листата в пъпка могат да бъдат дадени различни форми.

Съгласно описаната схема, останалите "сладки рози" са направени за букет от шоколади със собствени ръце. За малка кошница, както е на фигурата, е достатъчно да се съберат 30-35 рози. Всички те имат различни форми и време на узряване: от неоткрити пъпки до онези, които разцъфтяват великолепно.

Препоръчително е да пуснете няколко капки ароматно розово масло в букета или да вмъкнете някои истински истински цветя от рози.

Букет от шоколади №4 със собствени ръце за булката от Рафаело и Фереро Рош

Букети от сладкиши Raffaello и Ferrero Roche са изключително популярни. От една страна, това е най-вкусната сладкарница. От друга страна, красив пакет, идеален за сладък букет. Сватбите, които се играят в който и да е стил: ретро, ​​американски гангстер, сладка ниска и т.н., са на мода. Булките обичат да се открояват не само с цвета на роклята, но и с необичайни аксесоари. Букет от шоколадови бонбони не само не може да се представи на младоженците, но и направи личен букет от булката.

За да създадете такъв букет трябва да работите упорито. Но ако сте получили предишните цветя от шоколади със собствените си ръце, то това със сигурност ще се окаже!

Ръчно изработени материали: сладкиши Raffaello и Ferrero Roche, дълги шишчета, 2 мм тел, гофрирана хартия или фолио, златни панделки, органза, лента или ленти (декоративна лепяща лента на лепило), ножици.

Стъпка 1

Всяка бонбонка на Рафаело или Фереро Рочет се превръща в слой фолио по такъв начин, че цветето със стъбло ще се окаже. Можете да използвате само Raffaello сладки, опаковани в органза с деликатен розов цвят, както е показано на снимката по-горе.

Стъпка 2

Във всяко получено цвете отдолу се вмъкват шишчета и тел, които са здраво уплътнени с още един слой фолио.

Ако се използва розова органза, цветът (основата на пъпката) се увива, като се използва зелена лента.

Стъпка 3

От оргазма се изрязват парчета от квадратна тъкан. Ако се страхувате, че краищата на тъканта ще започнат да падат в неподходящо време, което е малко вероятно, поставете ръбовете в близост до пламъка на свещта.

Стъпка 4

С тези квадратни елементи всяко цвете се обръща. Те са фиксирани в основата на пъпката на тънка лента.

Стъпка 5

Всички цветя се събират в букет, в който стъблата се обвиват със скоч. Ако желаете, можете да затегне здраво лентата, както е описано по-горе в майсторския клас, за да направите букет от шоколадови бонбони с лалета на ръка.

Стъпка 6

Букет от шоколади е украсена с велпапе. Горният й ръб е огънат с молив или ръчно. Тънкият огънат ръб е опънат.

Цветята са обвити с лента на възел с лък.

В случай, че украсите букет с органза, тъканта се обвива в кръг няколко пъти. Широчината на тъканта е равна на височината на букета. Дръжките са обвързани с грациозни сатенени панделки от различни цветове. Не се препоръчва използването на септик, за да се даде горната част на букета от гофриране. Тя ще изглежда красива само от далеч. В случай на портретно заснемане - ще създадете допълнителен блясък и ще намалите привлекателността. Достатъчни слоеве от оргазма на различни места, за да се огънат навън, някъде надолу. На върха - с лепило пистолет и половина перли, за да украсите букета.

Share:
Comments