Коремът на новороденото боли - признаци, причини, какво да

Болката в корема на новородените възниква, защото храносмилателната им система все още не е напълно оформена.

Но тъй като детето просто плаче и не може да каже какво го боли и защо, мама трябва да разбере сама.

Коремът на новороденото боли - признаци, причини, какво да правиш

Ако бебето има коремче, той определено ще ви уведоми за това. След това краката му ще бъдат притиснати към корема, а напротив, да се изправите, може да откажете да ядете. Ако болката е прекалено силна, кожата на бебето може да стане бледа.

Разбира се, майките мислят какво боли стомаха на новороденото - признаци, причини, какво да правим с това състояние. На първо място, трябва да знаете възможните причини за това състояние.

Първото нещо, което може да се приеме, е чревни колики. Това явление не е необичайно при малките деца, особено през първите шест месеца. Няма специално лечение за това състояние, защото след известно време тя преминава.

Но през първата година от живота може да има други причини за коремна болка.

Хранителна алергия, Тя започва да се проявява по-близо до шест месеца, когато майките започват да въвеждат допълнителни храни. В допълнение към силната болка в корема може да се появи обрив по тялото, да се наблюдава кръв в изпражненията, увеличаването на теглото е много лошо. Необходимо е да посетите лекар, за да установи причината за това състояние и предписаното лечение.

Запушване на червата, По-опростено, това е оток на червата, който в повечето случаи се среща при кърмачета на изкуствено хранене. Основната характеристика на тази причина е прекратяване на напускането на изпражненията и гасиките, повръщане, повишаване на телесната температура. Детето има коремни спазми, докато междувременно се чувства добре и дори може да играе.

Лактазна недостатъчност, В тялото на детето има малко ензимна лактоза, под влиянието на което се получава разцепването на млечна захар. Симптомите донякъде приличат на нормална алергия, но състоянието е доста опасно, така че винаги трябва да се обадите на линейка.

Болка в периода на зараза, Може би мнозина ще го изненадат, но със зацапване, стомахът наистина може да навреди. Тютюнът става белезникав или сивкав на цвят. След като зъбите бъдат отрязани, всичко ще мине.

Без значение какво причинява болката, бебето ще се чувства много зле. Необходимо е да се облекчи състоянието му.

Коремът на новороденото боли - признаци, причини, какво да правиш: первая помощь

Разбира се, родителите не могат да седнат и да видят как бебето им страда. Всяка грижовна майка иска да помогне на бебето по някакъв начин, използвайки правилното лечение за това, но за съжаление не всеки знае какво може да се направи в такива случаи и какво не.

Най-простото нещо е да вземете трохата си върху писалките и да се опитате поне да го успокоите по някакъв начин. По този начин проблемът не изчезва и все пак ще продължи да се притеснява. Можете да облекчите състоянието на детето по друг начин:

1. Направете специален коремен масаж, изпълнете го само с топли ръце, всеки път след хранене.

2. Преди да започнете да хранете, поставете бебето в продължение на 10-15 минути в стомаха.

3. Веднага след хранене сложете топла пелена върху леглото и върху нея бебето, на корема. Под влиянието на топлината мускулатурата ще се успокои и ще се отпусне.

4. Извършете специални упражнения, с които можете да посъветвате педиатър.

Много е важно да следвате тези прости правила. Това, разбира се, не означава, че болката изобщо няма да се притеснява, но все пак ще бъде малко по-лесно за детето да го понесе.

Коремът на новороденото боли - признаци, причини, какво да правиш: лечение

Червата на новороденото започва своята работа докато е в утробата, но към момента на раждането не е готова за храносмилане. Много родители са изправени пред факта, че през първите месеци бебето често се тревожи от корема. Това е така, защото храната не може да бъде усвоена напълно.

Ако внезапно новороденото има стомаха корема, е необходимо да се вземат всички мерки, за да се подобри неговото здравословно състояние. Разбира се, по-добре е да се консултирате с педиатър, но ако това не е възможно, можете да се опитате сами да премахнете симптомите на болката.

масаж

За да се подобри чревната подвижност, е необходимо да се извърши стомашен масаж по посока на часовниковата стрелка. В резултат на това газовият мехур ще се премести в ректума и след това ще излезе навън.

Терапевтична гимнастика

Поставете бебето на гърба и внимателно огънете краката му в скута, водейки до корема. Опитайте се да правите това упражнение често, особено ако бебето има метеоризъм.

Укропная водичка

Вземете една лъжица копър и я напълнете с чаша вряла вода, оставете я да варя за два часа. След това щам и пийте бебето три пъти дневно, преди да ядете. Копърът има добър карминалин и спазмолитичен ефект. Копърът може да бъде заменен с лекарство като Plantex. Действието му е точно същото като копъра, но даването му на детето е много по-лесно.

Какво друго може да се направи, ако бебето се притеснява за болката в корема:

лекарства

Espumizan или Sab simplex имат добър козметичен ефект. Те не причиняват алергии, което означава, че те са безопасни. Espumizan не се абсорбира в кръвта, чийто ефект е изключително местен, в червата. В аптеката можете да закупите това лекарство под формата на капки, но предварително консултирайте се със специалист за дозата. Вземете лекарството трябва да бъде, докато симптомите изчезнат. На гърдите хапчета се дава лекарство веднага след хранене, за да се предотврати болка предварително.

При подуване, В ануса на бебето може да вмъкне специална тръба за газ, която преди това е била стерилизирана и намазана с петролен желе. Първият път, когато тази процедура трябва да се проведе от педиатър, а майка може просто да гледа и да се учи.

При спазматической боли, Поставете нещо топло, подгряваща подложка или пелена върху стомаха.

Независимо от факта, че има специални лекарства за бебета, не се препоръчва да ги давате без лекарско назначение. В края на краищата едва ли можете да направите диагноза себе си.

Но въпреки това можете да идентифицирате някои лекарства, които спомагат за подобряване на храносмилането:

• диария и повръщане. Когато има повръщане и диария, тялото губи течност и следователно опасността от интоксикация се увеличава. За да се допълни водния баланс и да се насити тялото с полезни вещества, това е възможно с помощта на такива подготовки като: Regidron и Tour. Преди това те трябва да се разтварят във вода и след това да се наранят от бебето според инструкциите;

• газово образуване и подуване по време на отравяне. В този случай ентеросорбенти - лекарства, които абсорбират всички вредни вещества от стомаха и червата - ще помогнат. Например, Smecta или Enterosgel;

• чревна инфекция и диария. За възстановяване на микрофлората на червата е необходимо да се дадат антимикробни и имуномодулиращи лекарства. Те включват Lineks, Hilak Forte.

Ако бебето ви има коремче и не знаете какво да правите, преди да дойде бебето, не се опитвайте първо да хранете бебето, тъй като в повечето случаи това може да усложни още повече ситуацията. Особено се отнася до случаите, когато детето често сълзи.

Важно! Ако повръщането и диарията не спрат през целия ден, обадете се на линейка възможно най-скоро!

С храносмилането на вашето бебе всичко е много добре, ако:

• той набира тегло според възрастта си;

• след като бебето яде, практически не се възвръща, но в същото време малко количество мляко все още напуска;

• след като бебето яде, има много добро настроение, е весело и коремът му е мек;

• в стола няма слуз, пяна, е равномерно, без наличието на неприятна и остра миризма.

В повечето случаи, които са неразбираеми за вас от тяхната проява, само педиатърът може да определи какво се е случило и какви стъпки да предприемете. Не забравяйте да се обадите на линейката, ако болката трае повече от един час, температурата на тялото на бебето се покачва, сълзите и изпражненията са с неразбираем цвят.

Колко се държите правилно ще зависи много. Основното нещо е да останете спокойни и винаги да сте близо до бебето, защото от присъствието на няколко майки бебето ще бъде много по-лесно.

Share:
Comments