Съвети за тези, които пътуват по време на бременност

Ако очаквате дете, това не означава, че трябва да забравите за пътуване за известно време. Ако спазвате определени правила, можете да си го позволите.

Първи съвет: кога, къде и с кого

Първото нещо, което трябва да имате предвид при планирането на пътуване, е периодът на бременност. Най-благоприятно е да пътувате през второто тримесечие, докато стомахът не е толкова голям, а сутрешната болест не се притеснява. От пътуванията до екзотични държави е по-добре да откажете. Пътуване до Черно море, Италия, Хърватия, Франция, където климатът е близо до климатичните особености на вашия регион. Освен това дългият полет може да има нежелани последствия. Трябва да сте с придружител, с когото се чувствате защитена. Тя може да бъде съпруг, майка, приятелка.

Вторият съвет: какво да правите на пътуване

От екстремни спортове е необходимо да откажете, не по-малко от колоездене и конни разходки. Най-доброто за вас е плуването в морето и просто ходене. Това има положителен ефект върху нервната и мускулно-скелетната системи. Особено вредно прегряване на слънце, така че разходката до плажа сутрин или вечер, и не забравяйте да използвате слънцезащитни продукти, шапки и чадъри. Не забравяйте грижата за кожата с овлажнители. Ако свръхохладен, което също е вредно за вашата позиция, веднага да се стоплят с горещ чай с малини (можете с джинджифил) и вземете топъл dush.Razmeschaytes в хубав хотел с климатик и удобни легла, защото трябва да получават достатъчно сън и почивка. Носете удобни дрехи и обувки. Пийте бутилирана вода, избягвайте нови храни и бързо хранене за вас.

Третият съвет: какво да пътувате

Най-подходящият начин на транспорт за бъдещите майки е влакът. Вашето място трябва да бъде на долния рафт в SW или отделението. Съхранявайте с питейна вода, храна (за предпочитане пресни зеленчуци и плодове), мокри кърпички. Можете да пътувате със самолет, но не всички. Ето защо е по-добре да се консултирате с лекар. По време на полета, периодично се разхождайте през кабината и загрявайте. Когато пътувате с кола, вземете възглавницата под гърба си. Правилно закрепете предпазния колан: долната му част трябва да мине под корема, а горната - над корема. И не забравяйте за тренировки.

Какво друго трябва да се предвиди?

Подарете медицинска карта и медицинско свидетелство. Отивате в чужбина, сключвайте медицинска застраховка (в туристическа агенция или застрахователна компания). Това не е необходимо, но в случай на непредвидени обстоятелства в чужбина е необходимо да се откажете.

И все пак, кога трябва да откажете да пътувате?

Откажете да пътувате в случай на обостряне на хронични заболявания. И във всеки случай не поемайте рискове, ако има опасност от прекъсване на бременността, късна токсикоза, гестоза и други усложнения на бременността. Консултацията с лекаря и собствената Ви оценка на възможностите и благосъстоянието на вашето тяло трябва да се превърнат в решаващи фактори при вземането на окончателно решение - пътуване или престой. Обърнете внимание на себе си и на бъдещия човек, чийто живот зависи само от вас.
Share:
Comments