Подготовка за раждане: лекарите забравят да предупредят

Това очарователно време е бременност. Всеки се втурва около вас и отглеждайки путка, опитва се да се тревожи по-малко, да даде вкусно ястие, да направи нещо хубаво. И това не е далеч от тези 38-40 седмици - дългоочакваният момент на появата на трохи в светлината.

Искам да предвидя всичко, да бъда готов за всичко, особено ако очаквате дете за първи път. Е, ако в клиниката или в болницата, където сте виждали цялата бременност, се организира училище за родители, където всички ще бъдат научени, подтикнати. За съжаление, навсякъде там не са всички такива училища, а не всички имат възможност да ги посетят. Но ако това е вашето първороден, как знаете какво си струва да попитате Вашия лекар?

Така че, 6 неща, за които младата майка трябва да знае.

Правилен начин на живот

Разбира се, това е трогателно и всеки продължава да казва това на всяка крачка. Но няма да е излишно да ви напомням отново колко е важно да бъдете на открито по-често. Бредата расте, дробовете се затягат и става по-трудно да се диша, откъде се намира трохата за неговото развитие за тези зърна от жизнен кислород?

Много често хемоглобинът попада в критични единици - защо да се отровиш с някаква химия - таблетки? За начало можете да опитате да ядете храни, богати на желязо: червено месо, черен дроб, нар, орехи, ябълки и т.н. Отхвърлете полуготовите продукти, пълнени с химикали, не забравяйте, че дори безалкохолната бира може да навреди на вашата троха, да не говорим за различни лекарства (дори капки и спрейове са противопоказани по време на бременност, с изключение на тези, които се състоят от морска вода). ,

Движението е живот! Когато се движите, мускулите са обучени, което много ще ви помогне по време на раждане. Ето защо йога често се препоръчва на бременни жени.

Пълен здрав сън. Докато човек спи, невероятни процеси на обновяване, възстановяване и допълване на енергията се извършват в тялото му.

документи

Ако решите да излезете някъде, уверете се, че чантата за паспорта и разменната карта трябва да са в чантата си, така че в случай, че лекарите могат незабавно да разберат цялата информация за вас и за бебето.

Партньорско раждане: "за" или "против"?

Както показва практиката, акушер-гинеколозите не раждат съпругите си. Помнете, няма да има лекари в стаята за доставки на допълнителната бригада. Ако съпругът ви изведнъж се разболее от това, което е видял, ще има въпрос: кой да хване - детето, което се опитва да се измъкне, или младият татко, готов да удари главата си на пода.

Освен това, след това, което се вижда, човек може да има психологическа бариера, която ще доведе до загуба на сексуален интерес към съпругата му. Така че, преди да рискувате, мислете три пъти, че можете да загубите.

Кога да се обадите на линейка?

Ако водите изчезнат. Само в случай, те се различават от урината: цвят (прозрачен), мирис (няма аромат на амоняк) и все още амниотичната течност не може да бъде спряна чрез свиване на сфинктера на уретрата.

Ако започнаха редовните обиколки продължителност от 1 до 1,5 минути. и интервал от 10-15 минути.

Ако имаше зацапване. Това може да означава отделяне на плацентата, което означава, че детето се нуждае от спешна медицинска помощ. Абсолютно не си заслужава да се притеснявате дали е започнала сивкава лигавица - токът е започнал да изчезва. Обикновено този процес се извършва от 2 седмици до 1 ден преди раждането. Просто гледайте.

По време на битките стойте или ходете. Така че пристъпите са по-лесни. Когато главата започне да се срива в шийката на матката, тя лесно се появява в изправено положение - точно по протежение на канала за раждане. Напредъкът на детето ще бъде подпомогнат от мускулните контракции и телесното тегло.

Защо да не викате при раждането?

Първо, когато детето преминава през раждането, това е много болезнено. Но тя боли не само мама, но и трохи ... Той седеше в стомаха - топло, влажно, хранителните вещества редовно идват и изведнъж - такъв стрес! Водите са изчезнали, мускулите с голяма сила тласкат бебето през тесните проходи, и въпреки това ще трябва да се диша.

На второ място, когато крещим, се губи огромно количество енергия, толкова необходимо при раждането, прекарваме много ценни сили и в същото време издишваме жизненоважен кислород. Малко хора знаят, но има и анестетичен ефект. Оказва се, че е порочен кръг: боли - крещим - без кислород - още по-болезнен. Ето защо е толкова важно преди раждането да научите как да дишате правилно.

Обърнете зърната си

Когато се роди главата (и това е най-голямата част от тялото на новороденото), завъртете зърната си - това активира производството на хормона окситоцин, който стимулира матката.

Това не са всички точки, които си заслужават да знаете, но и един от малкото, които трябва да запомните, докато се подготвяте за раждане, така че да е по-лесно и по-удобно да оцелеете в тайната на раждането на вашето бебе.

И още. Трябва да се отбележи, че жените, които благодарят на своите съпрузи за дете, раждат много по-лесно и по-бързо от онези, които са ядосани и похапват половината си.

Share:
Comments