На детето на 11 години

На възраст 11-12 години възрастният влиза в пубертета. Какво означава това? Време е да започне половото съзряване, който се провежда в различни децата по различен начин, но, като цяло, има свои собствени характеристики. Това е началото на интензивно бунтовно развитие, когато в тялото на детето започват малки промени. През 3-4 години тя ще се превърне в пълноправен възрастен, което представлява не само част от обществото, но също така и физически лица. Момчетата и момичетата в тази възраст се развиват неравномерно физически и психологически. Момичетата растат много по-бързо, имат първите признаци за развитие на гръдния кош, кръста. Момчетата като че ли се бавим в развитието, въпреки че те се появяват признаци на израстването - увеличава ларинкса, започва глас модулация (около една октава) и е невъзможно да се отгатне какво ще бъде гласът на само няколко - три години. Много от децата не са психически готови да направят бързи корекции, те могат да се появят за съмнение относно тяхната собствена привлекателност, което ще увеличи с промените, но ще изчезне след пълен "трансформация" във възрастен. Точно сега, родителите трябва да подкрепят децата си, да ги подготвят за бъдещото развитие organizma.Devochki изпитва характерен за подрастващите раса растеж преди, така че са много по-високи в сравнение с момчетата на същата възраст. Растежът на тялото се развива неравномерно - ръцете и краката се простират, след това тялото расте. За известно време детето може да изглежда странно, ъглово и неудобно. Тялото все още натрупва сила за ускорено сексуално развитие.

Характеристики на детското развитие от 11 години

В 11-годишно дете всичко изглежда ново - принадлежност, упоритостта, издигането на собствените си недостатъци, в опозиция на родителите. Поведението може рязко да се влоши, детето се опитва да докаже правото си на независимост по силен начин. Този период е опасен от загубата на контакт, което впоследствие ще бъде много трудно за връщане. Родителите трябва да разберат, че тяхното бебе наистина е израснало и не се нуждае от такъв строг контрол и грижи. Но ако се хвърлят отглеждаш деца шанс, да го има предвид твърде стар, можете да получите обратния проблем - отрицание на власт, нарцисизъм, egoizm.Te родители, които признават това може да спаси тийнейджър от отношенията на доверие, и по този начин да им помогне със съвети за в бъдеще, за да се предпази от голяма неприятност. Интересното е, че 11-годишно момиче, което израства, показващ техния презрение за момчетата - връстници започват да се взират в по-големите момчета.

Хранене на детето след 11 години

Растящият организъм изисква висококачествено хранене. Апетитът на едно дете може да бъде нестабилен, така че е важно храната да е разнообразна, вкусна, красиво приготвена. Сервирайте го винаги на масата и не позволявайте на бебето да яде пред телевизора или компютъра. Не забравяйте да организирате топла закуска от варена храна - тя може да бъде овесена каша. Кухненско приготвено сирене, месо или яйце. Една хранителна закуска не трябва да бъде изобилна. Каша с плодове или плодове, бъркани яйца, сладко извара - една чиния е достатъчно. Слабите деца се нуждаят от силно протеиново хранене - месо, риба, яйца. За обяд трябва да има първа течна чиния, салата. Пийте компот, сок, какао, не силен чай. През зимата е добре да използвате кисело зеле в дажба, салата от варени зеленчуци. Салатите по всяко време на годината са най-добре напълнени с растително масло или заквасена сметана, а количеството и майонезата са сведени до минимум. Наскоро, поради недохранване и метаболитни нарушения, броят на децата, страдащи от наднормено тегло, се е увеличил. В тези случаи е необходимо да се намали количеството на мазнини в храните - да не се поставя дебел слой масло върху хляб, месо почистват от мазнини и варени или задушени, но не пържени, мляко и сметана се използва под формата на обезмаслено. За обяд по-добре да се научат по-добре след хранене, за да се отпуснете, излезте на разходка. Вечерята е желателно не по-късно от един и половина до два часа преди сън, а през нощта чаша мляко или кисело мляко е достатъчно.

Режимът на детския ден за 11 години

Тялото на бебето изразходва много енергия, с изключение на изучаването на липсата на енергия за нищо. Необходимо е правилно да се организира режимът на деня и храненето, така че отслабеният имунитет и дефицитът на витамини и минерали да не предизвикват болестта. На 12-тата година от живота, процесът на фиксиране на гръбначния стълб е завършен, се определя постоянна корелация на костите и тъканите на хрущялите. Устната кухина също се трансформира - всички зъби се заместват от местни, рискът от кариес се увеличава. Не забравяйте да свикнете с тийнейджър, за да се грижите за зъбите си. На 11-годишна възраст тийнейджърът прекарва повече време в училище или вкъщи сам, когато родителите са на работа, така че е проблематично да наблюдаваме режима му през деня. Остава да се настрои детето на правилното хранене, храна в същото време, не забравяйте да се хранят закуска. Организирайте ястия в училищното кафене. Понякога децата, които играят на улицата, прескачат обяд или вечеря и закуска в движение - това вреди на храносмилането. Опитайте се да не ви се позволява да седите на компютъра за дълго време или да гледате телевизия, така че страховете, тревогите и безсънието не възникват.

Класове с дете на 11 години (как да се развива)

В юношеството детето за пръв път разбира за неговата уникалност и уникалност. Постепенно израства, той открива гъвкавостта на мисленето, творчеството, способността за творчески подход към различни задачи. В зряла възраст се използват уменията, получени в ранното юношество. Под влиянието на училищния колектив се проявяват способности за определени видове дейности, които могат да бъдат развити. Интересите печелят дълбочина и стабилност - това може да бъде спортно обучение, музика, рисуване. Развити организационни умения, склонност към учене на чужди езици. Като се научават да изразяват чувствата си, по-младият тийнейджър променя своето самосъзнание, има желание за самоизразяване и положителна оценка на творческия му успех. Важно е да се насърчава творчеството на децата и да бъдете винаги заедно с тях, да одобрявате техните хобита. За да направите това, можете да ги запишете в чаши, индивидуални класове, групи по интереси. Трябва да се отбележи, че развитието на разузнаването е тясно свързано с творческото самосъзнание.

Игри и играчки за деца на 11 години

Игрите ученици са различни от плюшени зайчета и кукли, които не са изключени, но продължете да класирате любимите си сувенири. През 11-12 години, основният интерес е изучаването на децата, така че те са силно се интересува от логически пъзели, гатанки, игри, настолни игри, карти, съчетавайки завладяващ развлекателни и познавателни дейности. Много от по-малките ученици са прехвърлили своите интереси в областта на компютъра, но не забравяйте за опасностите за здравето на безкрайната седи в предната част на екрана. Ето защо, да получите деца завладяващи и стилно проектирани игри, които не само ще харесат децата, но и ще позволят да упражняват и развиват логика, мислене, внимание.

Възпитание на деца от 11 години

Родителите на младите тийнейджърки деца, трябва да се вземат предвид основните характеристики на детето си - да се промени на тялото нервна система, което води до уязвимост, нестабилност на психиката, настроението скача и поведенчески проблеми. Може да се появи безразличие към уроците и оценките и отношенията с учителите започват да се влошават. В двора може да има нежелани познати, които дават лош пример, а децата сляпо следват правилата на новите си власти. Желанието за независимост на тази възраст е по-изразено от всякога. В същото време детето е изправено пред различни социални роли в обществото, екип, но не може да организира живота си без майка и татко. Най-доброто, което можете да направите, е да говорите по-често с него "при равни условия", да обсъждате проблеми, да давате съвети, но да направите крайния избор в интерес на двете страни. Ако той знае, че смятате, че е достатъчно възрастен, за да си позволи да избере време за домашна работа или помощ в къщата, той ще бъде много доволен. Помолете го да избере нещата, които трябва да бъдат направени на първо място, както и времето за почивка. Опитайте се да не го претоварвате и дайте време за почивка. По-често се свързвайте с учителя по класове и училището - децата изпитват много контрол над родителите си, въпреки че се опитват да не показват ума си. Не се занимавайте с недостатъците, но се опитвайте да работите заедно, за да разработите план за спасение и да го следвате. Много е важно детето да поддържа и развива вярата в себе си, желанието да стане по-добро, да се възпитава и да постига резултати. Участието в решаването на семейни проблеми носи отговорност за детето, помага да се формира като човек и да се придобие опит за по-нататъшен семеен живот.

Полезни съвети за родителите

Сексуално образование На 12-годишна възраст някои момичета вече започват първата си менструация, което показва началото на пубертета. При момчетата сексуалните характеристики се формират малко по-късно, но сега е необходимо да се провеждат разговори по тези теми. Децата реагират на това срамежливо, като скриват неудобството си, но задачата на възрастните е правилното фокусиране върху детайлите, свързани със здравето и по-нататъшното сексуално развитие. Момичетата трябва да знаят, че първите няколко месеца или дори години на менструация може да са нередовни и това се счита за нормално. С момчетата също трябва да говорим за замърсяванията, така че те не са срамежливи, не се страхуват от външния си вид и не се затварят сами в себе си. Това е периодът на ранно юношеско безплодие, когато тялото едва сега започва да се развива и способността за оплождане все още не е развита, но децата вече трябва да знаят за произхода на бременността в ранното юношество. Обяснението трябва да бъде в лесно достъпна форма, разбираема за децата - ембрионът, намиращ се в корема на майката, получава хранене от кръвта на майката и ако няма бременност, тези вещества излизат под формата на менструален поток. наднормено теглоМомичетата от ранното юношество могат да се концентрират твърде много върху външния си вид и особено върху теглото. Мама трябва да играе голяма роля за формирането на адекватен образ. Не подчертавайте желанието си да отслабнете по всякакъв начин, тъй като момичетата несъзнателно копират отношението на майката към тялото й. Не можете да играете трик върху външния вид на детето дори и без злоба, иначе адаптирането към физическите промени ще бъде по-трудно. Юношеството скоро ще мине и проблемите ще останат.

Коментари

Вика 11/18/2016 Аз съм на 11 години Алис съм на 13 години 07/14/2016 Тя е много достъпна и разбираемо обяснена. Добра статия. Андрей 20.05.2016 супер ïlzïda 03/29/2016 voosche клас ATP ти ми 11 години Zizzy 03/20/2016 Защо няма статия за 12?
Share:
Comments