На характерните особености на супата с разтопено сирене и

Популярни във френската кухня, сирене супа бързо и твърдо установени в престижни ресторанти и кафенета в района на ОНД за дълго време.

В началото на разпространението си в постсъветското пространство около втората половина на миналия век почти всяко предприятие, френската сирена със пилешко месо, поднесено в кокосовите ястия, се гордееше и безизразно позиционирано като специализирано ястие, разработено в това предприятие, лично от готвача.

Разбира се, възможно е това признание да бъде признато по някакъв начин вярно, но това е само отчасти вярно.

Факт е, че в съответствие с общата концепция за хранене, всички, без изключение, всяко ястие технология се разработва в съответствие с финансовите и техническите възможности на всяка компания и ръководи процеса, на първо място, технология и / или готвач. Какви принципи следват при формулирането на всяко ястие - второстепенен въпрос, ако не говорим за качество, но правото на изобретението супа от топено сирене, най-вече не принадлежи дори френските и швейцарските готвачите, защото тя е в Швейцария в началото на ХХ век е изработено преработено сирене: във всеки случай патентното право на изобретението на сирене принадлежи на Швейцария.

Технологията на готвене на сирене супа се намира в много национални кухни на света, в различни интерпретации.

Добре известно е, че френски готвачи са известни с това на всяко ястие, притежават или взети на заем, те могат да създават сензация в кулинарния свят. Това е благодарение на френската елегантност финес и патос супа с топено сирене и пилешко месо, за дълго меню, докато остане "сериозни" заведения за обществено хранене, се сливат с диета дома за готвене, и съвсем скоро стана позната и лесно ястие, което прави професионалисти в ресторанта и да се търси минимум и пуснете нови кулинарни марки, за да увеличите престижа и боксофиса в своите институции.

Супа с разтопено сирене и пиле - основните технологични принципи

Най-добрата основа за супата с разтопено сирене е, разбира се, пилешки бульон, който се счита за основата на диетичните ястия, макар че сиренето е висококалоричен продукт и тази категория супи не може да се припише на диетична наситеност. Но това е лекотата на пилешки бульон и птиче месо в комбинация с много задоволителен и млечен продукт е "акцента" на ястието, което открива многобройните му почитатели сред гурурите.

Основата, състояща се от пилешко и сирене, вече не изисква никакви допълнения: добре, освен ако - леки "удари по портрета", подчертавайки такава безупречна комбинация от компоненти.

Ето защо, сред основните принципи на приготвяне на сирене супа трябва да бъдат разпределени само две: подготовка на бульон и въвеждането на сирене маса в течната база за супа. Ако с класиците на готвене - готвене месо бульон - поне веднъж в живота, всяка домакиня се сблъска, тогава вторият основен принцип - комбинация от обработено сирене с гореща течност - не е запознат с всички или поне е в етап на развитие.

Всяко сирене има тенденция да се стопи под влияние на температура, близка до вряща вода или бульон. Това означава, млечни протеини, промяна структура, извиване в здраво куп, гумената консистенция. Но това може да се случи, ако цялото долния парче сирене във вряща вода, след което продуктът може да бъде безнадеждно развалена. Запазете супата може да бъде само нова част от сиренето. Ако сиренето се натрошава и се нагрява бавно, при непрекъснато и енергично разбъркване, млечни протеини имат време да се свързват с молекулите на водата и въздуха преди температурата отопление достигне критична точка, и резултатът е плътна еднородна маса, на достатъчно течност, която може да бъде влизат в основната част на бульона и равномерно се разтварят в него. Същият принцип се подготвя сирене дресинг на мляко и дори бира, ако има такава необходимост.

Следователно, най-трудният момент за приготвяне на супа от сирене трябва да се обърне по-голямо внимание, като се занимава отделно с презареждане на сиренето, което след това се прибавя към общата маса.

След като всички основни точки от приготвянето на сирене ще бъдат посрещнати, ще бъде необходимо да добавите ястие към настроението: пилешко месо или колбаси, боб или твърди житни растения, царевица, ядки, нарязани зеленчуци - всичко, което кулинарната изобретателност разказва. В края на краищата благодарение на това човечеството вече може да се наслади на световното разнообразие от ястия.

Рецепта 1. Супа с разтопено сирене и пиле "Мрамор"

съставки:

Сирене-паста 200 гр

Вкусно пилешко филе 300 г

Крем, мазнина (или сметана 25%) 150 мл

Лук 50 г

Моркови 100 гр

мазнина

зеленина

Пилешки бульон 600 мл

подправки

Получаване:

Раздробявайте лука и морковите и ги оставете в тенджерата, първо пържейки леко на маслото за готвене, а след това добавете малко количество бульон, подправки. Намажете масата с миксер, изсипете в затоплен крем и го оставете да се вари. Временно отменено.

Разбийте смесителя с пиле, като добавите бульон и подправка със сол, черен пипер.

Вземете още една малка част от бульона и, като го затоплите до 50-60 ° С, изсипете много тънка струйка в кремообразното сирене, като разбъркате масата бързо с помощта на мивка.

Комбинирайте говеждото месо със сирената, разбъркайте и сместа се заври. Ако е необходимо, допълнете бульона, ако супата е твърде дебела.

Докато сервирате, изсипете сирене супа в чинии, добавете моркова крем превръзка в центъра на плочата и използвайте стик или вилица, за да направите няколко кръгови движения, за да оформите мраморен модел от две плътни маси. В центъра на чинията поставете листата от пресни зелени.

Рецепта 2. Гъба супа с разтопено сирене и пиле

съставки:

Пържени гъби 150 g (нето)

Пилешка гърда 400гр

Пасиран лук 100 гр

Сирене, разтопено 300 г

подправки

Бульон 1,5 л

зеленина петрушки, рубленая 50 г

Маслен маргарин 75 г

Получаване:

За супа използвайте всякакви тръбни гъби: шампанско, бели, мед агар, лешници и други, предварително приготвени и пържени с лук върху маргарин. Гъби и пилешки гърди е желателно да се режат същите, във форма и размер. Месото на вареното пиле също е нарязано и пържено в маргарин.

Сирене леко замразено, така че да може да бъде фино настъргано. Изсипете сурова трохичка, нагрейте в малка част от готовия пилешки склад, след това изсипете полученото сирене превръзка в насипно състояние, добавете гъби и месо, кипете, разбърквайте. Сервирайте с нарязан магданоз, поръсвайки всяка сервиса. Ако желаете, използвайте заквасена сметана.

Рецепта 3. Супа с разтопено сирене и пилешки кюфтета

съставки:

Нарязано месо, пиле 800 г

Лук 200 г

Пипер, земята

Копър, прясно 100 г

Бульон 2 л

Яйце 1 бр.

Сирене 600гр

Получаване:

От пилешкото месо се приготвят кюфтета, добавят се лук, сол, яйце и подправки. Мляното месо трябва да се раздробява два пъти и да се удря, така че масата да се окаже единна и проветрива. Завършените кюфтета се готвят в бульон, подправя се с подправки.

Подгответе сиренето, както е описано по-горе, и го поставете в супата. Доведете до кипене, нека варя. Сервирайте с нарязан копър.

Рецепта 4. Супа с разтопено сирене и пиле с хавайска смес

съставки:

Замразена зеленчукова смес "Хавайски" 300 гр

Филе от варено пиле 0,5 кг

Бульон, готов 2,2 литра

Сирене 400 гр

зеленина

Получаване:

Приготвянето на тази супа ще отнеме не повече от десет минути, ако има всички посочени съставки в подготвената форма.

Смажете сиренето и го загрейте в 400-500 мл бульон, докато се топи и се сгъсти. Добавете останалата част от течността, хвърлете в тенджерата нарязано месо и замразени зеленчуци с ориз. След като супата се заври, я изключете. При сервиране украсете плочите с пресни нарязани зеленчуци.

Рецепта 5. Яйчна супа с разтопено сирене и пиле

съставки:

Яйца 4 бр.

Мляко (или сметана) 250 ml

Зелен лук

Бульон (пиле или гъби) 1,7 л

Месо (филе, пиле) 300 гр

Шамбриони 500 гр

Чесън 20 гр

Масло, топлёное 50 г

Корени от магданоз 30 гр

Обработени сирена на сирене 3х100 g

Зелен пипер

Получаване:

Подгответе сирене супа за супа. Загрейте маслото и добавете нарязания корен от магданоз, чесъна, в тигана. Сварете варен пулп, като го отрежете. Също се запържва чинията с шафран.

Яйцата побеждават в буйна маса, която се смесва с мляко. Моля, сол.

Приготвеното месо и гъби, заедно със сирената, се смесват с основната част на бульона и се кипват. Разбъркайте супата, изсипете яйцата, бити с мляко, без да спирате разбъркването, докато не се образуват нишките на протеина. Хвърли нарязан зелен лук.

Сервирайте с крутони или крутони.

Супа с разтопено сирене и пиле - върхове и върхове

  • Сирене супи, за разлика от други видове, след охлаждане и повторно нагряване стават по-наситени вкус.

  • Дебелата супа за сирене трябва да се готви на слаб огън, за да не се изгори.

  • По-лесно от другите сирена в бульона, сиренето се разтваря, образувайки въздушна емулсия. Това сирене се използва най-често в словашката и чешката кухня. Вярно е, че първите ястия в тези национални кухни обикновено се пекат на мазнини. Но ако искате, можете да експериментирате с месото на птица.

Share:
Comments