Модни тенденции в възпитанието на децата: какви са

Млади родители често се намират на кръстопът: как да отгледаме дете? Дали е необходимо да се избират класическите методи на обучение, проверени от десетилетия, или да се обърне внимание на съвременните педагогически дейности? Това е личен избор на всяко семейство. Въпреки това учените са изследвали най-модерните тенденции на възпитание до момента и са идентифицирали тези, които във всеки случай ще бъдат опасни за бебето.

  • Прекомерната спортна активност от първите дни на живота, която толкова се пренася от младите фитнес майки, не е полезна за детето. Комбинирането на кърменето с гимнастика и активен масаж е изпълнено с дефекти в физическото развитие и дори наранявания с повишен стрес. Освен това, в атмосфера на постоянна конкуренция със себе си, едно дете може да израсне, за да бъде егоистично и жестоко и да се отнася към грешките си, е твърде критично.
  • Ограничаването на храненето на новородените няма да ги направи по-хармонични в бъдеще. Бебетата трябва да се хранят напълно, защото в тази възраст се формират имунната система и хранителните навици. Детската мазнина не може да бъде изхвърлена с помощта на диета: става малко по-стара, детето ще започне да се движи активно и да престане да се натрупва. Ако, разбира се, формират правилна система за храна за него.
  • Липсата на нормален режим на ден и нощ в майката има отрицателно въздействие върху детето. Ако родителите останат дълго в игри и социални мрежи за дълги вечери, работят през нощта, без да обръщат внимание на детето, той започва да се чувства ненужен и губи доверие в старейшините. Струва си да помислим за това, за какво бе родено това бебе? Наистина, за да може мама да си почине от компютъра си? Всяко забавление за игри може да бъде споделено с детето ... или да изчакате няколко години, докато той отиде на училище, оставяйки майка си свободно време за хобита и работа.
  • Хиперопецията на някои майки прави децата несигурни в себе си "уличница". Ако родителите правят всичко за едно дете, той не може в бъдеще да се научи да бъде независим и да образува десетки комплекси. Особено, ако родителите работят за него, казвайки, че той не е достатъчно умен, силен или издръжлив да се справи с него.
  • Конкурсите и конкурсите, в които майки се включват, за да забавляват собственото си самочувствие, могат да се превърнат в страдание за детето. Безброй спортни конгреси и шоу на таланти правят бебето да се страхува да донесе разочарование на майка си, ако не е възможно да спечелите. Детето не трябва да бъде постигането на родителите, важно е да не забравяме - от ранна възраст той вече е човек, който може да взима решения и да избира свой собствен начин.
Share:
Comments