Бульон от овес - чудотворно средство за грижа за себе си

Овесът е познат от много векове. Той се използва широко не само в храненето, класическата и народната медицина, но и в козметологията.

Благодарение на голямото количество фитинова киселина, която е най-силният антиоксидант, маслените препарати и препарати спомагат за изглаждане на всякакъв вид кожа и поддържат необходимото ниво на влага.

Уникалният и сложен химически състав на този зърнен комплекс оказва въздействие върху кожата. Съдържащи скорбяла вещества, осигуряват нормално овлажняване, протеините предотвратяват развитието на патогенни микроби, липидите поддържат храненето на повърхностните слоеве на кожата, полиозата помага при възстановителните процеси и полифенолите се борят срещу възпалението.

Въз основа на овесена каша и зърнени култури, различни козметични компании произвеждат ефективни линии за грижа за всички видове кожа.

Особено широко, това растение се използва в домашната козметология. За приготвянето на скраб, маски и други хранителни и почистващи препарати се използват не само овесени ядки, овесени ядки и люспи, но и разсад от трици и овесена слама.

Препаратите и продуктите, приготвени въз основа на тази зърнена култура, са просто незаменими за лющене, суха и възпалена кожа. Те са подходящи и за уморена и афиширана кожа.

За грижите за краката и ръцете ваните се приготвят от отвара на овес, който не само омекотява кожата и мазолите, но и доставя витамини и протеини. Нека се опитаме да подготвим някои прости и достъпни рецепти.

  • За да направите кожата на ръцете и краката копринено, трябва да изпечете отвара от зърнени зърна. За да направите това, вземете 6 супени лъжици зърнени култури, които се пълнят с един литър вода, кипете в продължение на десет минути, филтрирайте. В топъл бульон спуснете ръцете или краката си за петнадесет до двадесет минути.
  • За почистващо търкане вземете чаша люспи и леко смилайте. След това парчетата овесена каша се смесват с вода, докато се получи вискозна смес. Преди да нанесете четка, лицето се къпва в стайна вода и се избърсва с овесено брашно цялото лице (с изключение на зоната около очите). След това лицето отново се изплаква с топла вода. Това почистване на лицето се извършва веднъж месечно през нощта.
  • За да освежите и успокоите кожата, трябва да подготвите маска. Вземете 4 супени лъжици нарязани овесени ядки, които се изсипват в 60 милилитра вряща вода и се смесват. В сгъстена маса добавете няколко малки лъжици, ситно нарязани, ментови листа. Тази смес се нанася върху лицето за десет до петнадесет минути, след което се измива с вода.
  • Маска от бръчки се приготвя от няколко супени лъжици портокалов сок, смесени със 100 милилитра вода. След това добавете овесено брашно към сместа, докато се получи вискозна смес. Тази маска се прилага за една четвърт час, след което се отстранява с вода.
Share:
Comments