Как да изберем цвят на косата, за да подчертаем тен?

Решихте ли да направите модерно оцветяване на косата през лятото? Тя определено трябва да подчертае вашето тен. Модерните стилисти на центъра за красота "Dvoryanska Manor" ще ви кажат как да го направите правилно.

Ако решите да промените цвета на косата, тогава всеки професионален цветист ще ви препоръча да се обърнете към теорията на типовете цветове. Има 4 основни типа цветове: студено - зимно и лятно, топло - пролетта и есента. Всеки тип цвят е подразделен на 4 подтипа: чист и заглушен, светъл и тъмен. Принадлежността към определен цветен тип се определя от наличието и съотношението на ендогенните пигменти, присъстващи в тялото: меланин, каротин и хемоглобин. Това съотношение причинява цветовете: око, косми, кожа и сянка на слънчево изгаряне. В рамките на всяка подгрупа цветове можете да изберете подходящите опции за "цвят на тен - козина" и след това, въз основа на правилата на цветното колело, да идентифицирате комбинации, които увеличават богатството на нюансите.

Разбира се, за да разберете такива тънкости под силата само на много опитен цветист, ще се опитам да ви дам няколко важни съвета:

- Цветът на косата подчертава цветовия нюанс на кожата и ефектът от дъбеното лице се създава по правило от комбинация от няколко цвята

- Ефектът на изгорелите нишки трябва да бъде естествен, т.е. не се различават от основния цвят с повече от 2-3 тона

- Цветът на косата не трябва в никакъв случай да се слива с цвета на кожата: за предпочитане разликата е най-малко 2-3 тона

Оттенъкът от слънчево изгаряне е много "мобилен" компонент, който зависи от това дали използвате тен, диетични добавки с каротеноиди, където и заради това, че обичате да правите слънчеви бани. Но основното нещо остава индикаторът: студено - топло. Определете "температурата" на вашия тен е достатъчно лесно за себе си. Вземете два нюанса на розово червило: лилаво-розово и сьомга (коралово-розово). Ако лицето изглежда по-загоряло с люляк, тогава сте студен цвят, ако е корал, то е топло. Друг прост трик: определяне на цвета на вените от вътрешната страна на китката. Ако вените са сини, вие сте студен цвят, ако зеленото е топло.

"Студени" нюанси на тен: розов, бронзов (червеникаво-кафяв), кафяв със сивкав подтоном, маслини със сив подтоном.

"Топъл" нюанси на тен: златна, праскова, маслини с жълт и оранжев подтон, "кайсия".

Така че, ако принадлежите към студения цвят и желаете да подчертаете свежестта на тен, някакъв ефект на изтръпване, не се колебайте да използвате леки пепелници, оцветени в пепел. В комбинация със светло кафява и светлокафява коса те подчертават розовото лице на лицето и ще изглеждате "точно на плажа". Тези, които не обичат да са с червени лица, както и собственици на кестенова коса, могат да препоръчват нишки и върхове на пясък и / или пшенични нюанси.

Ако основният цвят на косата ви е кафяв, опитайте да добавите нишки от какао. Лек сиво-лилав фин на косата подчертава кафявия тон на кожата.

Ако сте собственик на черна коса и принадлежите към студения цвят, ефектът от изгорелите нишки е противопоказан. По-добре е да изберете тонизиране в студени кафяви нюанси.

Много хора мислят, че е най-лесно да подчертаете тен с помощта на руса коса. Това е отчасти вярно. Но с ярък руса трябва да бъдете изключително внимателни.

Platinum ultrabond е допустим само ако има крехък розов тен и перфектна кожа. В други случаи такава комбинация ще подчертае всички недостатъци и "скициране" след няколко години. Ако имате студено кафяво, бронзово или маслено тен, е по-безопасно да изберете руса ванилия, пясък или студени пшенични нюанси. За топли цветови схеми печелившите комбинации от коса с дъбена кожа са блондинка с ягоди и цветът на млечния шоколад. Чувствайте се свободни да ги допълвате със светли златисти и карамелни нишки, без да се страхувате, че ще се слеят с тена.

Цветът на какаото е добър и за двата типа цвят, защото Той съдържа пурпурен фин, който контрастира най-силно със златния и / или портокалов тон на кожата.

За разлика от студените цветови типове, които не позволяват дори намек на червени тонове в косата им, топлите цветове са добре дошли. Праскова тен много в хармония с медни нюанси на косата, и кайсия - с червеникаво.

Кестените, кафявата и тъмнокафява коса могат да бъдат красиво "разцъфтени" с топли парчета мед, подправки и кехлибар. Така наречените. Венецианска мелиорация, т.е. удивителна красота на топли брони. Той е много любител на бразилските и италианските топ модели, защото прави естествения им суров - неустоим.

Лятото е красив и светъл сезон. След като успяхте да се възползвате от всичките си предимства, включително ефектен тен, може да откриете нови възможности и перспективи, а стилистите на Noble Manor ще се радват да ви помогнат с това.

Share:
Comments