Съвместен сън на родителите с дете: за или против

Въпросът дали да се поспи бебе в отделно легло или заедно с родителите, се тревожи много. Няма един отговор. Дори психолози не стигнаха до този въпрос в едно мнение.

Твърди аргументи за опонентите на съвместния сън:

  • В една мечта родителите могат да захванат бебето.
  • В бъдеще съвместен сън ще повлияе на нормалното сексуално развитие при децата.
  • Наличието на деца в родителското легло пречи на интимния им живот.
  • Бебето ще стане непоносимо.

Как да направим правилното нещо за родителите?

Мнения «против»

1. Когато се роди първото дете, е ясно, че родителите искат да направят всичко необходимо за здравето си: да носят прашка, да кърмят, да спят заедно ... Какво трябва да прави детето в леглото на дивана? В края на краищата, с жена, никой не е отнел отговорностите на жена си, когато е станала майка. Естествено, през първите 40 дни, когато няма сила, опит, по-добре е майката да се възстанови, ако бебето е поставено под барела на майката. Но не трябва да има цел да спят заедно. Детето трябва да се научи да спи сам.

2. Често поставяме децата да спит с тях, надявайки се да си починат добре. Въпреки това. експерти установиха, че децата, които спят с майките си, лежат лице в лице почти цяла нощ. Както децата, така и техните родители реагират чувствително на най-малките движения един на друг, техният сън е плитък.

3. Голите възрастни тела могат да повлияят върху формирането на сексуалност при децата.

Мнения «за»:

1. Опасността от увреждане на детето съществува, ако родителите са под влиянието на алкохолна интоксикация, наркотици. Но такива майки и без съвместен сън ще навредят на бебето.

2. Трошка не чува сърцето на майката, дишайки, в яслите.

3. Когато бебето спи отделно, той се чувства изоставен, самотен.

4. Съвместният сън е един от често срещаните начини за запълване на липсата на комуникация с детето (ако са ангажирани) поради тактилни усещания, на нивото на елементарната човешка топлина, споделяна от хората, които спят заедно.

5. Образуването на сексуалността на бебето не се влияе лошо от съвместен сън с родителите, но как те се отнасят един към друг.

Share:
Comments