Грим за сини очи - как да го направя правилно

Сините очи са два бездънни океана, в които можете да се удавите на пръв поглед.

Този цвят има богата палитра - от меко синьо до наситено, почти синьо. Сините очи гледат лазурното небе, скъпоценните тюркоазени, нежните забрави, докосвайки метличина.

Той е толкова очарователен, че не искаш да откъсваш очите си. Цветът на ириса може да бъде направен още по-ярък и по-привлекателен, ако се извърши правилно сини очи грим и умело използвайте грима.

Сенки, очна линия и маска за сини очи

За да накарате очите ви да привлекат вниманието към техния цвят, трябва да изберете сенки, които контрастират с оцветяването на ириса. Например, за сините очи, ще бъде кафяво, за сините очи - оранжево. Точно благодарение на контраста, цветът на ириса изглежда по-наситен.

Също така, златистите, червено-кафяви, оранжево-кафяви, прасковени нюанси са в хармония със сините очи. За да улесните определянето на избор на сянка, трябва да оцените контраста на външния вид. Русата коса и кожа означават нисък контраст, така че сенките трябва да бъдат избрани с нежни нюанси. Руса коса-тъмна кожа, дори като тъмна коса светлина кожа определя високия контраст на екстериора. В този случай можете да използвате сенки с по-ярки и наситени тонове.

Сините очи с блондинка, които имат леки мигли, трябва да обърнете специално внимание на приложението на трупа: миглите на горния клепач трябва да бъдат боядисани от двете страни. В противен случай, когато спускате очите, ще забележите бяла лента от мигли отзад, което ще направи външния вид по-малко привлекателен. За да не натоварвате миглите, е по-добре да ги нарисувате от долната страна с най-разпространената спирала, а по обичайната страна по свое усмотрение - обичайно, обемисти, удължаващи. Цветът на самия кланичен труп може да бъде всичко, макар че е по-добре да оставяте синьо и черно за вечерния грим.

Как да направите дневна грим за сини очи

Дневният грим се прави най-добре в естествена светлина. Е, ако огледалото е близо до прозореца. Ако не, тогава можете да донесете красота, като поставите преносимо огледало на прозореца. Това ще ви спести от неприятни моменти, като например грешен избран тон на прах или сенки.

Ако сте били боядисани у дома с изкуствено осветление, макар и светло, то на улицата, на дневна светлина, гримът непременно ще промени сянката, изкривява и разваля цялата картина. Ето защо, първото правило за качествен дневен грим е естественото осветление. Втората - отказът да се използват ярки цветове и ориентацията на дебели линии на стрели.

В края на краищата, основната му цел е да подчертае природната красота, да коригира незначителни дефекти във външния вид и да даде на изображението нежност и романтика.

За да започнете грима следвате с тоник за почистване на лицето или лосион. След това приложете основата или основата. С тяхна помощ малките несъвършенства на кожата са скрити, ако има такива, и тонът им е изравнен. По-добре е да приложите тонален крем не с пръсти, а с мека гъба (можете да използвате гума от пяна). Така че тя лежи в по-тънък слой и се разпространява равномерно във всички области. За грим през деня, блондинките с ярко оцветяване със сини очи трябва да използват основите на бежови, розови или кремави цветове. Момичета с по-тъмна кожа - маслини, праскови, бронз. Ако кожата е млада, без фини бръчки, пигментационни петна и лунички, можете да направите без тонизиране.

След това трябва да коригирате веждите, като им придадете красива форма. Ако веждите са леки, те трябва да бъдат оцветени с кафяв, сив молив или сенки. На веждите цял ден бяха в перфектно състояние, те трябва да бъдат фиксирани със специален гел. Синьо-очи блондинка за деня make-up е по-добре да изберете нюанси на сиво, сметана, лавандула, сребро, синьо, перла. Много красив акцентиран цвят на очите е сянка на зелени нюанси. Сините ще се слеят с ириса, така че в деня грим, като основен цвят, не се препоръчва да ги използвате. Черната маскара е най-добре да бъде заменена с кафяво или сиво. А стрелите наричат ​​молив, чийто нюанс е два или три нюанса по-тъмен от цвета на очите. Брюнетките благоприятно подчертават цвета на сините си очи, ако прилагат върху клепачите бежови, златисти, шоколадови, кафяви-сиви сенки. От синьото е по-добре да откажете. Те ще натоварват образа, ще му дадат известна част от вулгарността, както и синята спирала. Поради това е по-добре да използвате кафяво или черно. Окабеляване трябва да бъдат избрани в студени цветове, например стомана, дим, сребриста. Необходимо е да не забравяме, че нюансите на най-светлите нюанси се хвърлят в областта на поддъвката и вътрешните ъгли на очите и малко по-тъмни по мобилния клепач. И в най-тъмния тон се образува външният ъгъл на очите. Дневният грим завършва с блясък или червило.

Вечерен грим за сини очи

За да направите вечерния грим под изкуствено осветление не изглеждат бледо и не изразително, сините очи в декоративната козметика трябва да избягват светлинните тонове, като предпочитат по-тъмен. Съвършенството на грима зависи до голяма степен от равномерния цвят на кожата. Следователно, в началото е необходимо да се приложи изравняваща основа или фундамент към лицето. Цветът, който трябва да се избере, е малко по-тъмен от тоналността на кожата. За да придадете светлокафяво покритие на повърхността на лицето, трябва да вземете пясъчни или бронзови тонове.

За да се подчертае благоприятно дълбочината на сините очи, е необходимо да се използват люляк, розов, мед, сини сенки. За да създадете ярък грим, не можете да правите без оранжево, маслинено, сребро, лилаво, шоколадови сенки. Сините очи с тъмни очи трябва да обръщат внимание на бронзово-златистата палитра и светлата кожа - на перлата и среброто.

Окабеляване трябва да тъмни тонове, така че цветът на ириса изглеждаше по-наситени. Това са цветове като кафяво, сиво въглен, тъмно синьо, черно. Не използвайте очна линия или моливи на светли тонове. Бял цвят може само да подчертае вътрешния ъгъл на окото. Цветът на обвивката обикновено се избира и цветът на трупа.

За вечерния грим е подходящо да поставите изкуствени мигли. Младите момичета могат да използват пайети или кристали. Те ще дадат на изображението елементите на блясък и украшение. Завършете грима с грима за устни. Само не забравяйте, че на лицето има само едно нещо: очите или устните. Ако фокусът е върху очите, тогава цветът на червилото трябва да е относително спокоен. И обратното.

Коментари

Клара 07/06/2016 Полезна статия
Share:
Comments