На детето 1 месец

Колко дълго цялото ви семейство чакаше този момент, и ето го! И накрая, вие сте у дома, и с вас, вашето новородено бебе. Гледането на този истински чудо на природата, да лежи в леглото в поза на жаба, която се опитвате да се отгатне - какво можем да очакваме от вашето бебе във всеки един момент от живота си. Наведена в дръжките на лактите, отделни крака - цялото тяло изглежда има повишен тон. Не се притеснявайте - това е нормална реакция на детето - желанието да се върнете към обичайната вътрематочна позиция. Но какво ще стане след това? Дали се развива нормално, как трябва да диша, колко често да се уринира и яде? Има милиони въпроси. Нека се опитаме да слушаме съветите на лекарите и опитни майки. За първия месец на бебето расте до 3 см, а теглото може да бъде увеличена до 600 грама, и това е при положение, че в първите няколко дни, детето губи 10% от телесното тегло се дължи на кръвообращението настройка, повишаване на имунната система, в началото на храносмилателната система, бъбреците и и така нататък. По това време детето почти непрестанно спи - до 17-20 часа на ден, често на кратки интервали. Всички бебета спят по различен начин, някои заспиват точно по време на хранене.

Развитие на детето за 1 месец

Природата е гарантирала, че нашите деца, действащи въз основа на безусловни рефлекси, могат да оцелеят, да се адаптират към условията, да се подготвят за развитието на нерефлекторни движения. През първия месец от живота детето има смучещ рефлекс, чрез който получава хранене. Опитайте се да държите пръст около устата - бебето ще има смучещи движения. Когато докоснете бузата, тя ще обърне главата и когато позицията на стомаха вече може да завърти главата, за да се осигури свободен достъп на въздуха за дишане. До месец детето ще може да хване пръста ти толкова здраво, че може да бъде дори леко повдигнато по този начин. Ако го сложите вертикално, така че да се допира до краката на повърхността, краката се проточат на няколко крачки. Основното е, че той не прекосява краката, в противен случай трябва да се консултирате с невролог. Бебетата на месец почти не слушат, но с внезапни звукови звуци, те вдигат писалки и крака. Ако реагира по подобен начин на малките шумове, това може да означава повишена възбудимост. Също така бебето реагира уверено на натиска върху петата и палмата, докато лежи на стомаха си, прави плувни движения. През първите месеци бебето расте толкова бързо в сравнение с теглото си, както никога преди това в живота.

Грижа за детето в 1 месец

1. Разбира се, по това време целият му живот зависи от грижата за детето. Цялата му работа е да суче мляко, но той не знае как да го прави, смуче въздух заедно с храна. Отърви се от него, той се стреми регургитация, да хлапето е по-лесно да се справят с нея, на всеки 5-10 минути по време на хранене или на гърдата променят позицията на бутилка на всеки 50 грама. Подредете го вертикално и изчакайте регургитацията, след което продължете да се хранете. 2. Помогнете на бебето да се освободи от подуване, което засяга в различна степен всички новородени. За тази цел масаж по посока на часовниковата стрелка в посока на часовниковата стрелка. Друг начин е да сложите корема на гърдите си и да улучите гърба си. През деня трябва да го направите няколко пъти. В по-сложни случаи се използва копър вода - газопровод. 3. Следвайте пъпната връв - тя изчезва между първата и втората седмица. Необходимо е правилно да се обработва пъпната рана, така че да не се зачервява и да не се надува. 4. Проверявайте и фламанелите - пропуски в областите на конвергенция на черепните кости с съединителни мембрани. Те трябва да бъдат измити по време на къпане, до 3-ия месец малкият ще изтече и с 18 ще е дълга. 5. Проверявайте момчетата по време на плача - забележими реакции не трябва да се появяват в областта на пъпа, скротума или слабините. Тумори, изпъкналости могат да показват наличието на пъпна херния. 6. Извършете масаж в продължение на 10 минути, за да укрепите мускулите на бебето и да стимулирате физическото му развитие, времето на упражнението - половин час след храненето. Разходката на открито е много важна. Особено внимание трябва да се обърне на грижата за кожата, през първите месеци тя е нежна и чувствителна, освен че е изложена на урина и изпражнения. Необходимо е да използвате меки материали и сухи пелени, смажете кожата с бебешко масло и прах.

8. Момичетата се измиват отпред назад, след всяка смяна на пелена или пелена. Момчето трябва да се измие, но на всеки 10 дни да измие препуциума с чиста вода без сапун. Трябва да се къпем децата ежедневно.

Бебешка храна за 1 месец

По-доброто хранене от кърмата все още не е измислено от природата. Тя може напълно да покрие всички човешки потребности от хранителни вещества през първите шест месеца. Но ако лактацията по някаква причина не е установена, можете успешно да използвате адаптирана млечна формула. Смесени варианти също са възможни, когато при липса на мляко детето може да бъде допълнено със смеси. По-добре е да поставяте бебешките гърди по-често, за да стимулирате лактацията. Днес в режима на хранене се дава приоритет на свободното хранене, с други думи "хранене при поискване", докато по-голямата част от млякото се абсорбира от бебето през първите 5-10 минути на хранене. Ако детето не е енергично и заспива по време на хранене, по-добре е да го събуди и да го насърчи да суче, така че не само насищането, но и натрупването на тегло.

Режим на детския ден за 1 месец

Правилната организация на режима на деня е част от грижата за бебето. Новородените живеят според своя специален режим - искат да ядат на всеки 2-3 часа и почти винаги да спят през останалото време. Така че техните физиологични нужди изискват. След 1 месец детето вече се нуждае от помощ. По всяко време бебето може да остане будно и не винаги през този ден. Режимът може да бъде объркан, ако детето греши през нощта и деня, а майката ще има трудно време. На 1-месечна възраст продължителността на съня е 18-19 часа, интервалите на събуждане от 30 минути до 1,5 часа. Желателно е да се нахрани бебето 7 пъти на ден и от 19.00 до 6.00 вече бебето да спи, заспало през нощта. По време на шесткратното хранене спадът на шестата нощ пада. От първите дни всяка сутрин трябва да измиете бебето си, да почистите му ушите и носа.

Уроци с дете в 1 месец

За развитието на детето можете да използвате къпане и да провеждате интересни упражнения. Ако се къпят в банята, можете да вземете бебето си с вас и засече с глава назад върху гърдите му. Лява ръка на корема, правото да използва хлопките на дисплея или изливане водата. Свържете баща си. Разточете на бебето във водата, като се разклаща нагоре и надолу, да го прости за брадичката и включване в различни storony.Pust той отблъсна от петите на страничните баня, тя се премести по-близо до ръба, така че тя опря крака. Няколко пролетни движения ще ви помогнат да разберете бебето, как можете да се държите. Друго упражнение - дръжте бебето изправено, така че тя стоеше на дъното на краката - дори пресича - като че ли ходене. След това го завъртете на гърба - нека плава. Упражнението "морско валцуване" перфектно укрепва и развива вестибуларния апарат.

Игри и играчки за деца в 1 месец

Разбира се, през първия месец детето все още не е готово за игри и забавления, просто говори с него с глас с различен тембър, свържете баща си, разкажете на детските истории как се очакваше той и колко щастлив е той. Носете на ръцете си и желязото на частите на тялото. Първите играчки са леки дрънкалки и мобилен телефон, окачен над пантите. Можете да покажете на малките викове, треперещи дрънкалки с различна интензивност пред очите ви. Децата обичат музиката - танцуват с нея, я притискат вертикално - в същото време, предотвратяването на газиков. Наклонете се към него по-често, нека да разгледа лицето ви, да се запознаете с членовете на семейството и близките си.

Игри и учения: 1 месец

Когато детето е будно, опитайте се да играете с него и да направите някои полезни упражнения. Спрете класа, ако бебето вика. В положението на малкото дете на гърба му даде палци, а когато ги грабне - разстила дръжките и се разклаща нежно. Добър ефект се получава, като се полагат краката на "осемте" при плуване. Ударете бебето на челото от средата на временните лобове. Най-простият масаж на пръстите на дръжките и ножовете. Стискане на трохата от гърдите към раменете. 6. За да стигнете крака от стъпалото до бедрото, задръжте втората ръка до петата. 7. Деликатен масаж на ръцете от ръка до рамо. Добре възприемат децата мелодична музика на Моцарт, Щраус, Хайдн, Вивалди, по време на слушането се нормализират физиологичните процеси на детето. Също така, децата обичат да слушат гласа на човек, така че говорете с него колкото е възможно повече, променете интонацията, поздравете, приближете се по-близо и променете тембър на гласа.

Медицински контрол за 1 месец

Децата се развиват в тяхната програма, но до края на първия месец, те трябва да придобият някои основни умения. В допълнение към грижите на пъпната връв и фонтанела лекарско наблюдение в този момент е да се наблюдава как се случва развитие malysha.V 1 месец бебетата вече може да: - повдигане на главата, лежеше на корема - мига и тръпнеш в остър звук - слушам звуците, различи гласа на майката, завъртане на главата на звука - го гледа предизвикване кажем - с плавно движение на обекта, за да придружи погледа му, - да издава звук "о", "а", "г" - заснемане на пръст или дрънкалка.

Полезни съвети за родителите

За майка ми и детето в добро настроение, цялото семейство да се грижи за благоприятно състояние, да бъде спокоен и не се изнервя. Хлапето е по-добре да се носят на ръцете си - така че ще се чувствате туптящо сърце мама или татко, миризма - тя е му успокоява. Много е важно да създадете тактилен контакт, да наблюдавате температурата на стаята, да масажирате и да разпространявате бебето по корема. Хубави му песни и говори притчи и poteshki - той ще реагира на звуците и скоро ще се опита да влезе в диалог. Той бързо ще започне да ходи и смислено ще "анукира". Ярките и контрастни играчки развиват визия и възприятие. Веднага щом започне да фокусира вниманието - преместете играчките така, че да ги гледа в движение. Говорейки с него възможно най-често и поддържайки контакт с очите, скоро ще забележите, че бебето ви се усмихва.

Коментари

Жана 10/10/2016 Благодарим Ви!
Share:
Comments