Учените: рибеното масло не е толкова полезно, колкото се

Понастоящем популярността на рибеното масло е наистина впечатляваща, особено - скоростта, с която расте. И отново, защото способността му да се съпротивлява на огромно количество от всякакви болести, разбира се, превърнете тази добавка в кладенец на полезни свойства! Въпреки това, според професора по диететика - Том Сандърс, от Кралския колеж в Лондон, всички горни свойства на рибеното масло са просто преувеличени от компаниите, участващи в продажбата му. И да поставим огромна надежда в поне един хранителен компонент, поне е глупаво, утвърждава ученият.

Както се оказа, причината за такива заключения е повече от 30-годишното проучване на Sanders за свойствата на рибеното масло, както и ефективността на тази добавка в борбата срещу различни заболявания. Освен това експертът през годините наблюдава резултатите от научните изследвания, провеждани в тази област от учени от цял ​​свят.

В резултат на продължителни трудове Том Сандърс е успял да разбере, че омега-3 мастни киселини, считани за източник на всички полезни свойства на рибеното масло, всъщност са много по-малко универсални, отколкото обикновено се смята днес. "Без съмнение този компонент има възможност да има положителен ефект върху тялото. Ефективността на това влияние е изключително малка ", казва професорът.

По-специално, Sanders отбелязва, че използването на рибено масло за загуба на тегло е двойно безполезно, тъй като самите капсули съдържат калории. Тяхното действие има значително противотежест на тези елементи, които биха могли да помогнат за загубата на тези излишни килограми. Друга безсмислена цел да се приеме тази добавка е да се увеличи разузнаването, тъй като няколко научни произведения, които се провеждат в САЩ наскоро, казват веднага. Що се отнася до ползите от рибеното масло по време на бременността, според учения той също не носи голяма полза, тъй като киселините на омега-3, които първоначално са в много високи концентрации, се съдържат в майчиното мляко на майката.

За всичко казано, Томас Сандърс добави, че най-добрият заместител на "приветстваната" добавка е да включва поне две порции риба седмично в диетата си, те също съдържат омега-3 компонент, но в същото време, благодарение на другите характеристики на продукта, ползите от холистичен рибата много пъти надвишава ефективността на използването само на нейната мазнина.

Share:
Comments