Газове в новородено: причините и симптомите на патологията.

На възраст от три седмици до три месеца, кърмачетата често имат газ и колики, с остър вик. Тази патология изобщо не е опасна за здравето на бебето, но носи много дискомфорт.

За причините за газа при новородено и за методите на лечение можете да намерите в статията.

Причини за газове при новородени

Уверете се, че бебето е измъчвано от gaziki, много проста. Но детето може да бъде подпомогнато само в случай, че разкрие причината за патологията. Може да има няколко:

1 • Храненето на майката е неправилно. Когато кърмите майка, трябва да се има предвид, че редица продукти допринасят за образуването на газик. Може да възникне повишено образуване на газ поради използването на следните продукти:

• боб;

• бяло зеле;

• брашни продукти;

• газирани напитки.

Образуването на газове може да допринесе за прекомерната консумация на захар.

2 • Неправилно прикрепване към гръдния кош. Когато кърмите, е много важно правилно да приложите бебето на гърдите. Ако приставката е неправилна, детето ще изземе въздуха. Трябва да обърнете внимание и да позирате бебето. Главата му трябва да е над багажника.

3 • Ако кърмачето кърми, важно е да се уверите, че зърното винаги е напълно напълнено със сместа. В противен случай бебето ще улови въздух, което води до генериране на газ.

4. Други причини за появата на газове. Причината за патологията е плътно заплитане, твърде плътна еластичност върху пелената, плачеща бебе.

По-рядко срещани причини включват:

• неприятна емоционална атмосфера в семейството;

• недоношенность;

• привлечете сместа, след като я приложите върху гърдата;

• лоша смилаемост на лактозата;

• прекомерно дебело изкуствено хранене;

• смес с неподходящ състав;

• Пушене на майката по време на бременността и кърменето.

Родителите трябва да се консултират с лекар, за да определят причината за заболяването. Само след това лекарят ще може да дава препоръки.

Симптоми на газа при новородено

Определянето на газовете в детето не е толкова трудно. Обикновено патологията се придружава от следните симптоми:

• прекомерна тревожност на бебето;

• захващане на краката, което показва остра болка в стомаха или червата;

• освобождаване на газови резервоари;

• силни викове за няколко часа (обикновено винаги се появяват вечер);

• появата на бледожълта кожа;

• тревожност възниква веднага след хранене;

• Важен знак е зелен стол или запек.

Когато се появят колики, бебето компресира гърбиците и арките на гърба. Ако се появят само първите симптоми на газове, новороденото трябва да се консултира с лекар.

Газове в новородено: какво да правите и как да помогнете на бебето?

За да избегнете появата на газове в новородено, какво да направите и какво ще ви каже лекарят да лекувате.

Но майката трябва да спазва определени правила:

1 Преди всяко хранене бебето да се разпространи в стомаха или в скута си. Когато се полага след прилагане на гърдите го направи след няколко часа.

2 • След прилагането на всяко дете е необходимо да се запази колона. Можете да държите детето не само на един бар, но го натиснете срещу гърдите си.

3 Задължително е да масажирате бебето. Това включва подуване на корема, издърпване на краката до стомаха. Дръжте краката огънати за най-малко 15 секунди.

Ако се придържате към такива правила, тогава бебето може да бъде спасено от неприятни симптоми. Ако има ефективен масаж на корема. Извършвайте такива процедури, като мекотежно потупвате корема на бебето по посока на часовниковата стрелка. Поради това, въздухът се придвижва към изхода и спазмите отмират. Не по-малко ефективна коприва vodichka с колики. Тя може да бъде заменена с отвара от лайка, чай от копър. Ментовият чай е отличен помощник в борбата срещу увеличаването на производството на газ.

Други методи за контрол на коликите

Ако горните методи се оказаха неефективни в борбата с патологията, то в този случай други методи на лечение могат да дойдат на помощ. Те включват:

1 Изпускателна тръба за газ. Продадена на най-добра цена във всяка аптека. Върхът на тръбата трябва да се смазва с бебешки крем или масло. След това внимателно поставете епруветката в ануса на бебето. Децата до шест месеца трябва да лежат на гърба с краката си. Повечето възрастни деца трябва да лежат от лявата страна, като притискат краката към стомаха. Преди да извършите манипулациите, е необходимо да разпечатате водонепроницаемата пелена, тъй като бебето може да се отпусне, докато избяга от gazik. Бебето не се пристрастява към епруветката. На възраст от три месеца, детето ще се научи да спонтанно освобождава gazik.

2 Клизма. При новородено бебе коликата често е придружена от запек. Ако детето не е изпразнено за повече от два дни и е твърде загрижено, тогава е възможно да му помогнете с клизма. Такива манипулации ще помогнат за очистването на червата. В аптеката трябва да купите най-малката клизма. За процедурата водата трябва да се нагрее до 40 градуса. Нагрева течността в клин. Съвет: смазвайте със сметана или масло. Върхът трябва да бъде поставен в ануса на бебето и да се компресира задника за няколко секунди. Това е необходимо, за да се омекотят изпражненията. Този метод е крайна мярка, която не бива да се злоупотребява. Червата на бебето е много нежна.

3 Грелка. Веднага след като бебето се появи в семейството, задължително е закупуването на нагреваема подложка. Тя може да намали болката, да помогне на газика да се движи в червата. След това те спокойно излизат. За процедурата трябва да събирате топла вода в нагревателната подложка и да я прикрепите към корема. Родителите трябва да бъдат внимателни при избора на нагреватели. Соларните нагреватели с черешови камъни също са по-ефективни.

Всички методи са ефективни, но преди да приложите някое от тях, е абсолютно необходимо да се свържете с лекуващия лекар.

Комплексни упражнения за елиминиране на коликите

Ако в новороденото има газове, причините за които могат да бъдат много различни, тогава ще се появи набор от упражнения. Целта на този комплекс е създаването на храносмилателната система. Възможно е да се извършват манипулации само когато бебето е в покой. Не можете да предприемате действия в момента на колики. Трябва да го направите няколко пъти на ден.

1•Руки отдыхают. Комплекс начинается с установления контакта рук с животиком малыша. Необходимо оставаться спокойным даже в случае крика и плача малыша. Прикосновение к младенцу передает состояние души мамы. Особенно чутко малыш ощущает состояние тревоги.

2•Ковшик или большие волны. Гладить животик малыша по направлению сверху вниз. Такие движения повторять шесть раз. Рука должна постоянно находиться на животе малыша. В этом случае мама постоянно пребывает в непрерывном контакте с малышом. Одной рукой проводить вниз, после чего заменять ее второй рукой.

3•Колени вверх и вниз. Ножки малыша следует соединить вместе. После поднять их к животику и подержать в таком положении 10 секунд. Такое положение поможет отойти газикам. Далее вытянуть ножки малыша и немного их покачать. Это поспособствует расслаблению мышц.

4. Слънцето и Луната. Лявата ръка на корема на бебето около пъпа е необходимо да се направи пълен кръг. Не забравяйте да нарисувате по часовниковата стрелка. За да направите това, трябва да си представите слънцето. Дясна ръка нарисува луната. Повторете тази манипулация 6-7 пъти. Много е важно да поддържате физически контакт с новороденото.

5. • След като направите това, трябва да повторите упражнението с коленете.

6. Докосване на релаксация. Край на сесията с релаксиращи движения. Те се състоят в лесно разклащане на бедрата на бебето. Такива действия ще помогнат на gazikam бързо да се отдалечи и да отпусне новороденото.

Такъв комплекс от упражнения значително улеснява състоянието на бебето. След извършване на процедурите газовете лесно се изпускат и отстраняват чувството на дискомфорт.

При появата на симптом на патология родителят трябва спешно да се обърне към експерта, за да разкрие причината за заболяването. Само след това може да бъде назначено компетентно лечение. Не закъснявайте с посещение при лекар, тъй като състоянието на детето може да се влоши.

Share:
Comments