Четките на кралица мария антоанета бяха продадени за 50 хил.

На неотдавнашен търг в Париж беше продадена много необичайна партида - чехли от коприна Marie Antoinette, кралица на Франция. Според информацията, предоставена от BBC News, предметът на гардероба на кралицата е бил продаден за 50 000 евро - сума, която надвишава няколко пъти най-дивите очаквания на организаторите на търга. В допълнение към обувките, новоизработеният собственик на кралските пантофи получи съответното удостоверение, потвърждаващо автентичността на партидата.

Офертата беше насрочена, за да съвпадне с годишнината от смъртта на Мария Антоанета, която беше екзекутирана на 16 октомври 1793 г. В допълнение към копринените чехли, много други предмети, принадлежащи на кралицата и нейното семейство, бяха изложени на търг.

Както информираха организаторите на парижкия търг, по-голямата част от историческите лота има неочаквани успехи на купувачите. Оферирането по време на търга може да се извърши чрез собствени представители, като се използва телефонът. Така действаше настоящият собственик на пантофите Мария Антоанета. В допълнение към тази информация обаче не се знае нищо за самоличността на купувача.

Спомнете си, че дъщерята на Светия римски император Франц I и неговата вярна съпруга Мария Тереза ​​Мария Антоанета стана кралица на Франция след брака си с френския крал Луи XVI. Освен трагичната й смърт, тя става известна с любовта си към лукса и многобройните си облекла. По време на френското въстание от 1792 г. Мария Антоанета, заедно с цялото й семейство, е затворена и екзекутирана.

Share:
Comments