Осветяване на косата с водороден прекис: добре забравен

Методът за осветяване на косата с водороден прекис е един от най-достъпните и ефективни методи за оцветяване в продължение на много десетилетия.

За безопасността и най-добрия резултат у дома, трябва да знаете някои правила за осветяване на нишки и начини за грижа за косата след процедурата.

Осветяване на косата с водороден прекис: предимствата и недостатъците

Популярността и популярността на процедурата се определя от следните причини:

• обща наличност - продуктът може да бъде закупен в аптека или магазин на ниска цена;

• лесно приготвяне - са необходими само пероксидни таблетки и вода;

• липса на странични ефекти за здравето - водородният пероксид не оказва неблагоприятно въздействие върху организма;

• Бърз ефект, при условие, че концентрацията е правилна, независимо от структурата и дължината на косата.

Единственият недостатък на оцветяването с пероксид е сухотата на косата. С правилното прилагане на инструмента проблемите лесно могат да бъдат избегнати.

Осветяване на косата с водороден прекис: подготовка

Осветлението ще бъде по-ефективно, ако вашите ключалки са силни и здрави.

За да поддържате красотата и здравето на косата преди процедурата, препоръчваме да следвате следните съвети:

1. 2 седмици преди изясняването, не правете прическа и не оцветейте косата. Намалете или напълно премахнете топлинния ефект върху нишките.

2. Премахване на използването на гелове и лакове, които се основават на компоненти от химически произход, които имат отрицателно въздействие върху косата.

3. Използвайте климатици, шампоани и балсами с лечебен ефект, състоящ се от естествени елементи. В продуктите за грижа не трябва да съдържат сулфати, които сухи нишки.

4. До два пъти седмично се препоръчва да се извършват маски за коса с укрепващ ефект.

5. Минимизирайте използването на равномерно желязо и сешоар.

Важно! Преди светването е желателно да се тества малка нишка коса. За да направите това, нанесете водороден прекис и изплакнете продукта на косата след 30 минути. Оценете резултата. При задоволителна оценка е възможно процедурата за оцветяване да се извърши напълно.

Изясняване на косата с водороден пероксид: етапи

За да направите рисунката, ще ви трябва следните елементи:

• празна бутилка с възможност за пръскане, тя може да се намери у дома и да се измие обилно или да се закупи в най-близката аптека;

• 3% разтвор на водороден прекис;

• гребен;

• ръкавици;

• памучни топчета или дискове;

• Кърпа;

• фен;

• клипс-скоби за отделни нишки

• фолио;

• Шампоан и балсам за коса.

Помните! Разтворът на пероксида трябва да бъде само 3%, ако не се наблюдава това състояние, косата може да започне да се разпада интензивно.

След като подготвите необходимите инструменти и елементи, можете да започнете процедурата за оцветяване. Препоръчва се да следвате точно инструкциите, за да не повредите косата и да постигнете желания резултат.

Важно! Бъдете внимателни, ако наблизо има деца. Контактът с водороден прекис в очите може да причини изгаряне, болка и дразнене.

Етапи на реализация на избистрянето с водороден пероксид:

1. Измийте косата си и я изсушете леко с кърпа. Използвайте кондиционера, за да изключите контакт с мазнини и замърсявания с пероксид. Тя трябва да бъде с добро качество, така че пероксидът да не прави косата прекалено суха.

2. Внимателно подредете нишките, покрийте дрехите с ненужно парче плат и поставете защитни ръкавици.

3. Изчакайте около 30 минути. Мократа коса е най-добрият начин да реагирате с водороден прекис.

4. 3% разтвор на водороден прекис се смесва с вода в равно съотношение и се изсипва получената маса в контейнер с пръскачка. За да осветите отделните нишки, трябва да натопите инструмент за памучен тампон и избършете избраните нишки с него. За боядисване на всички коси, трябва да ги разделите със скоби на части и да поръсите последователно нишки от корените до върховете.

5. За да получите ефекта на омагьосващ диск, нанесете агента от върха на косата до корените до зоната, в която искате да получите руса коса. Този начин на оцветяване ще ви помогне да направите съвети по-ярки от корените.

6. Първоначалната сянка на косата ви влияе върху времето на изсветляване. Ако сте собственик на светлина коса, ще ви е необходимо по-малко време за оцветяване, отколкото за брюнетки. За тъмните нишки, това отнема от 30 минути. Колкото по-лек е сянката, която искате да получите, толкова по-дълго трябва да запазите средствата за защита. Максималната продължителност на процедурата е 45 минути - 1 час.

7. Препоръчително е да проверите ефекта от оцветяването на всеки 5 минути, тъй като ефектът на агента върху цвета на косата и времето на промяната са индивидуални за всяка жена.

8. Резултатът от оцветяването ще бъде видим след 30 минути. Можете да излекувате лекарството с двойка нишки и да оцените крайния ефект. Ако не ви е удобно, задръжте допълнително водороден пероксид за още 10-15 минути.

9. За да ускорите процедурата за оцветяване, препоръчително е да направите опашка и да я обвиете с фолио, след което да равномерно загрявате сешоара за 10-15 минути.

10. Продуктът се измива с коса в края с помощта на хладка вода. По-нататък по цялата дължина на нишките е необходимо да приложите балсам за възстановяване на косата след оцветяване за 20-30 минути.

Помните! Ако по време на процедурата почувствате силен сърбеж, дразнене, изгаряне и други неприятни усещания, веднага изплакнете продукта с вода.

Съвет! Ако искате да направите косата след боядисване малко по-лека, оставете на слънце няколко часа веднага след приключване на процедурата.

Избистряне на косата с водороден прекис: след процедурата

След извършване на избистрянето се препоръчва да се използва овлажняващ и подхранващ балсам и да се извършват редовни маски за укрепване на косата и поддържане на здравето, блясъка и красотата.

Важно! Ако косата стана тъмна, можете да повтаряте оцветяването с водороден прекис, но не и преди следващия ден. Понякога, за качествено осветяване на косата, може да са необходими няколко процедури, особено когато се използва методът за първи път.

Ако вашите нишки са били първоначално червени, можете да получите оранжев цвят след първата процедура на осветяване на косата с водороден прекис. В този случай е необходимо да продължите да рисувате редовно, докато се появи желаният цвят. Виолетовият шампоан, предназначен специално за премахване на екстравагантен цвят след изясняване, може да помогне да се определи ситуацията.

За да запазите косата си здрава, използвайте следните инструкции за грижа след избистряне с пероксид:

1. Не мийте нишки на ден. Това ще премахне естествената мазнина, предпазвайки косата от прекомерна крехкост.

2. Между измиване на косата си, можете да използвате сух шампоан, за да направите къдриците чисти и чисти.

3. Използвайте сешоар по-рядко. Нека косата да се изсуши.

4. Костютър, сешоар и машина за изправяне на коса трябва да се прилагат не повече от 1 път седмично.

Ако спазвате препоръките за подготовка на косата за избистряне с водороден пероксид, поведението на процедурата и грижата за нишки след оцветяването, толкова лесен начин да направите косата по-светла и изображението е по-изразително, ще спестите парите и времето, без да навредите на външния вид и състоянието на вашите къдрици.

Share:
Comments