Бременност и пътуване

Кой не обича да си почива? Нови впечатления, активни разходки или внушителен отдих на синьото море в системата all inclusive, когато не се притеснявате за готвене за себе си и семейството си, когато помещението е внимателно почистено и съдовете за блажени две седмици престават да бъдат главоболието на домакинята. перфектно. Въпреки това, много жени, които са в положение, вярват, че това удоволствие не е за тях сега. Промяната на климата, полета, нова чуждоезична страна - всичко това плаши и прекарва времето да чака бебето в родните си стени.

Има ли опасност пътуването за бъдеща майка? Защо една дама в ситуацията продължава да работи в продължение на седем месеца, чакайки бебето, и в удоволствието да си почива отказва да си на себе си?

Обществото се отнася за бременните туристи двусмислено. Някой завърта пръст в своя храм и осъжда жена. В края на краищата, "тя рискува не само здравето си, но и живота на бебето си, отивайки в далечни страни". Хората си спомнят историите, които са чували за внезапното настъпване на труда в чужда земя, внезапното влошаване на здравето след полета.

Други, напротив, справедливо смятат, че бременността - не е болест, а естествено състояние, което не пречи на пълноценния живот. Дами със закръглени коремчета, почиващи на плажа и дори с малки екскурзии - не е необичайно, можете да срещнете смели жени във всеки курорт.

Също така има и трети, специален вид - любителите на екстремните спортове, които продължават да завладяват планините и да правят кануви пътувания дори в интересна позиция.

Истината, както винаги, е някъде по средата. Една здравословна бременност не е пречка за почивка, а морето, слънцето и свежият въздух могат да излязат само в полза на майка и бебе. Можете да отидете на пътуване, спазвайки няколко задължителни условия.

  • Консултация с Вашия лекар - експерт може да оцени колко състояние на жената ви позволява да се насладите на обичайния начин на живот. Да, и ще бъдете по-спокойни, ако добротата към вашето пътуване ще даде професионалист, внимателно запознат с вашите индикатори.
  • Запомнете винаги позицията си. От дълги разходки, преходи и полети, пребиваващи на открито слънце и пека, ще трябва да бъдат изоставени. Да, и с екзотични ястия е по-добре да чакате.

Идеалното време за почивка е второто тримесечие. В началото на бременността, независимо от факта, че фигурата е останала същата и нарастващата корема не задържа движенията, все още съществува риск от аборт. В допълнение, токсикозата - верен спътник на първите месеци, няма възможности за пътуване. През третото тримесечие е време да се подготвите за раждане - малък тонус, тренировки, неудобство, което се появява - всичко това може да ви попречи да се насладите на пътуването. Но второто тримесечие е най-приятното, когато незначително благополучие, слабост и слабост остават само в спомените и докато раждането все още е далеч - красиво време за почивка.

Share:
Comments