Astragalus - лекарствени свойства и приложение в медицината

Астрагал — общее описание

Astragalus е едно- или многогодишно тревисто растение от семейството на бобовите растения. Основните му форми са билки, половин храсти, по-рядко храсти с много съкратени стъбла. Листата са продълговати, непароидни, се състоят от 10-16 чифта ланцетни листа, както в акация. Коренът на астрагал е многоглав, стеблото му е гъста.

Цветята се събират в кафяво или капризно съцветие, в което има около десет жълти, лилави, бели, по-рядко пъстри молци. Astragalus започва да цъфти в края на май, се произвежда през юли. Плодовете, като правило, са с кръгла форма, затворени между две листни листчета, имат пряка прилика с други бобови култури.

Astragalus - видове и места на растеж

Известно е повече от 1600 вида астрагал и сам по себе си съдържа добре полезни вещества: естествени антиоксиданти, селен, токоферол, най-ценните макро и микроелементи, БАС, необходими за отслабване на организма. И все пак, нека да разгледаме онези видове, които най-често се използват за медицински цели.

1. Astragal датски - расте на територията на цялата Русия, Кавказ, запад от Сибир, Украйна, Далечния изток. Този вид живее предимно на горски поляни, поляни, каменисти склонове, в степите.

2. Абрагалското блато - неговите територии са: Източен, Западен Сибир, Азия, Далечния Изток. Тя расте предимно в леки гори, степни и заливни поляни, речни долини, по бреговете на езерата, понякога блата се намират в покрайнините на тъмните иглолистни гори.

3. Astragalus malodkolistny - концентриран в европейската и централната част на страната ни, както и в Кавказ и Украйна. Предпочита дървесни дъбови гори, ресни, поляни, наводнения от реки и съседи с храсти от други култури.

4. Astragalus woollyflower - този вид се среща в горските степни зони на Русия (областите Курск, Воронеж, Волгоград), както и в Молдова и Украйна. Расте на равна повърхност, покрита с гъста растителност.

5. Astragalus saralinsky - намира се в Алтай, Красноярск, Хакасия, Иркутск, Бурятия. Той расте на субалпийски ливади, в листа-смърч кедрови гори, тундра.

Astragalus - лечебни свойства

Експериментално е доказано, че веществата, включени в Astragalus, имат благоприятен ефект върху всички телесни системи, забавят процеса на стареене. В народната медицина се използват елитни лечебни растения от много нации.

Astragalus съдържа най-важните групи от БАН:

- полизахариди - играят ролята на имуностимуланти - органични киселини - подпомагат процеса на храносмилането, предотвратяват развитието на гнилостни процеси - флавоноиди - абсорбират ултравиолетовите лъчи и борят с ракови заболявания - танини, рутин - укрепват стените на съдовете, ги почистват и притежават бактерицидни свойства; - витамини C, E, - етерични масла, които имат противовъзпалителни, седативни и антимикробни ефекти.

Astragalus тоник, хипотензивен, успокояващ, хемостатичен, диуретичен, диафоретично действие, разширява кръвоносните съдове, като по този начин подобрява кръвообращението. Astragalus licorice се използва като слабително и отхрачващо средство; както и с дерматит, скрофула, STD и ревматизъм.

Astragalus - дозировъчни форми

Като терапевтична суровина използвайте всички части на Astragalus. Корените се изкопават в края на есента, измиват се добре и се изсушават на проветриви места. Трева, листа и цветя се отрязват по време на цъфтежа, изсушени в смачкана форма.

Рецепти от астрагал

Инфузия за лечение на хипертония и поддържане на сърдечно-съдовата апаратура. Приготвяне: за стъкло (200 мл) стръмна вряла вода се поставят 2 супени лъжици. лъжици сухи билки, накиснете във водна баня в продължение на 10-15 минути, след това се охладете, филтрирайте, донесете до 200 ml и вземете 2 супени лъжици. супени лъжици 3 p / d. Процесът на лечение е 6 седмици.

За лечение на атеросклероза на съдовете, препоръчително е да се вземе тинктура от астрагал вълнообразно на цвят на базата на 70 градуса алкохол и трева (в съотношение 3: 1). Пием курсове (десетдневен прием с алтернативна седмична почивка) 30 капки 3 r / d преди хранене.

Възстановителен и хемостатичен отвара: за чаша вряла вода добавете 20 грама трева, вземете 2 лъжици три пъти на ден.

Лечение на запек: 10 грама сух екстракт от корени, за да се разтвори в чаша вряла вода, да настояват 15 минути, за да се охлади. Използвайте инфузия ректално - чрез клизма. За укрепване на имунитета, успокояващия ефект от използването му вътре: за 3 секунди. лъжица две r / d за 4 седмици. Като седатив, такова отвара може да бъде добавено към банята по време на измиването.

Астрагал — противопоказания

- индивидуална непоносимост на компонентите, - бременност (всички тримесечия);

С повишено внимание трябва да се вземат хора, страдащи от тежък стадий на хипертония.

Коментари

Галина 04/17/2016 Не, добре, наистина изглежда добро растение! Елитът. Просто не е лесно да се говори за обикновена трева. И ако наистина помага да се забави процеса на стареене, то просто не го струва. Необходимо е да се опитаме на тази чудотворна трева. Янина 04.04.2016 Astragalus - дори името е малко мистично. Или по-скоро, свързани с космоса, астралния. И външно - не е привлекателна трева. Е, цветята растат и растат. Не за нищо, че преди хората да се лекуват само с билки и да живеят дълго. Валерия 04/17/2016 Аз идвам от Хакасия, а в нашето село до града, тази билка е много добре позната. Те знаят, точно като лечебно и превантивно средство. В това село живеят няколко души, а някои от тях приемат този бульон - те никога нямат болка! Taisiya 04/17/2016 Прочети, и веднага исках да опитам този пот в действие. Аз, като всяка жена, наистина искам да удължа младостта си. И тук има толкова много имоти в тази посока. Сега лятото ще дойде и със сигурност ще събера тази трева за себе си. Валентина 04/17/2016 Колко полезни свойства има това растение! В края на краищата всички изброени болести са толкова популярни сред нашите жители. Започвайки със сърдечносъдови заболявания и общото състояние на организма, често оставя много да се желае.
Share:
Comments