10 причини да посетите нова зеландия

Отдалечена и загадъчна страна от горещи извори, ледници, алпийски планини, океана и морето. Нова Зеландия е известна с невероятната си природа.

  • Фенове на екстремен туризъм и дейности на открито предпочитат Нова Зеландия като най-подходящата страна за забавление. Най-популярните от тях са рафтинг на планински реки, плаване над вулкани, пътуване до островите и гмуркане до дъното на морето, различни атракции и скокове от върха. В тази страна има не само развлечения за истински луди, но и екскурзии за любителите на тръпката: в дъното на кратера на изчезнал вулкан се намира древен манастир. Винаги има много интересни туристи там.
  • Градовете и селата в Нова Зеландия изглеждат наистина страхотно. Островите и полуостровите се намират, сякаш са на ръба на земята. Туристите от цял ​​свят идват да посетят вълшебното село на известния филм "Хобитът", да се разхождат из природните паркове и горите с изключителна красота и да посещават ледниците. Всеки ще намери развлечения тук, за да им хареса. Страната съчетава непокътната природа, райски плажове и езера в покрайнините със съвременни развити градове.
  • Екологията на Нова Зеландия предизвиква завист в европейските страни. Страната е известна със своята борба за околната среда. Тук няма дори електроцентрали, природата е защитена от обикновените хора, както и от местните власти.
  • Кралство Нова Зеландия е винаги приятелски и приветстващо пътниците. Страната е известна с една от най-ниските престъпления. Местните жители са приятелски настроени не само един към друг, но и към туристите. Няма строги ограничения и забрани. За разлика от много страни, никой не забранява да снима местните забележителности и никой не осъжда пътешественика и външния му вид.
  • Единственото ограничение в градовете Нова Зеландия - забранено е да се пуши на обществени места. И за да се опази природата, е забранено да се строят огньове.
  • Градовете на Нова Зеландия са не по-малко красиви от уютните острови и предградия. В столицата има много забавления, въпреки че не са толкова крайни. Удивителни музеи, древни сгради и великолепни мостове. Единственият замък, разположен в Нова Зеландия, е съвсем модерен, но е много красив. Тя е построена от местен политик за семейството му.
  • Туристите не пренебрегват да ходят в местните магазини. И не напразно. Страната има много добро и висококачествено облекло, както и медицинска козметика на местното производство.
  • В градовете Нова Зеландия няма детски домове. Не е възможно да се срещнат бездомни животни по улиците на Нова Зеландия. В страната има обширна мрежа от разсадници.
  • Кухнята в страната е доста традиционна, но със свои собствени характеристики. Тук няма екзотични ястия, храната е здравословна и полезна. Изненадващо, в Нова Зеландия, безразлични към морските дарове, тук се предпочитат картофите. Местното вино се счита за едно от най-добрите в света.
  • Това определено е една от най-красивите страни на нашата планета. Нова Зеландия е идеална възможност за тези, които искат да посетят приказка.
Share:
Comments