Какво е най-дребно за ягоди в ранна пролет. какво да се

Грижа за ягодите - това е цяла наука, без която не можете да получите добра реколта.

С първите пролетни лъчи градинарят побърза да поеме работата си, за да не пропусне ценното време.

В края на краищата, след студена зима, ягодите се нуждаят от специални грижи. Веднага след почистването на лехите, старите и болни растения се почистват, времето на първото хранене ще дойде.

Преди да направите торове, трябва да направите оценка на състоянието на растението и почвата. Факт е, че в някои етапи на развитие ягодите се нуждаят от различни хранителни смеси.

Как да се хранят млади ягоди посадъчен през пролетта

Ако насажденията с ягоди бяха засадени миналото лято, то за торене се използват само минерални торове. Основните резерви на хранителни вещества в почвата са все още достатъчни за пълното развитие на ягоди. Приготвени и оплодени почви ще се хранят храсти, засилване на тяхната устойчивост към болести.

Като горна превръзка през този период е възможно да се дадат минерални торове, които ще окажат влияние върху качеството на плодовете и тяхното количество. Пригответе сместа със скорост 1 квадрат. м. легла на 100 гр. торове. За тази цел смесете калий, фосфор и азот. Гранулите се поръсват със земя около храстите, леко ги покриват в почвата по време на разхлабването. Този метод осигурява постепенното подаване на хранителни вещества към корените на растенията.

Храним възрастни ягоди в ранна пролет

По време на своето развитие, в продължение на няколко години, ягодите абсорбират всички хранителни вещества от почвата и се нуждаят от допълнителни грижи. Ето защо е невъзможно да се направи без подхранване, особено ако искате да получите голяма реколта. За пълнолетните растения храненето трябва да се извършва на три етапа:

  • Веднага след появата на млади листа;

  • Не много преди цъфтежа;

  • По време на формирането на плодове.

Оптималното време за първото торене на ягоди е април, веднага след като храстите започнаха да растат - е време да се въведат торове. Първоначално опитни летни обитатели се съветват да свалят всички стари листа и да почистват леглата, а след това добре да изплакват земята.

За пролетно торене двегодишни храсти ягоди използват яйца. Много добра обратна връзка относно използването на пилешки тор, тор и компост като мулч. Като разпространяват торове около храстите, те трябва да бъдат поръсени със земя.

Още по-зряла ягоди засаждания се нуждаят от балансирано хранене, за което се прилагат органични вещества с добавяне на минерали. За да се приготви хранителен разтвор, е необходимо: на 10 л вода 1 ст. л. амониев сулфат и 500 ml mullein. Извършете горната превръзка за 1 бистър до 1 литър от готовата смес.

Вторият път, когато трябва да натопите ягоди в периода преди цъфтежа. За приготвянето на този грим се използват минерални торове. Пригответе разтвор от 1 супена лъжица. л. калий и 2 супени лъжици. л. нитрофос, които се отглеждат в 10 литра вода. Поливането на ягоди, трябва да внимавате да не получите решение на листата. За всяко растение се използват до 500 ml течен грим.

Третото хранене трябва да се появи по време на образуването на плодове. През този период се използва инфузия на плевели като хранителна смес. Това е доста ефективен инструмент, който не изисква финансови разходи. Сместа от плевели ще подобри растежа и развитието на растенията, ще увеличи броя на яйчниците и ще се бори срещу паразитите. За да се подготви тази инфузия, подходящи плевели, които остават след плевене. В пластмасовия контейнер се покриват раздробени плевели, излива се вода на върха и се оставят за 7 дни на топло място. След края на ферментацията разтворът се използва за хранене, разрежда се с вода 1:10.

В началото на пролетта за преобличане на ягодови ястия се използва листна завивка

В периода на активно развитие на ягоди, е необходимо да се използват не само кореноплодни превръзки, но и да се напояват хранителни смеси по листата.

За да стимулира растежа, пръскането с азотсъдържащи препарати е добра практика. Такова торене засяга не само растежа на храста, но и образуването на яйчниците.

При пръскане хранителните вещества са много по-бързи в тъканите на растението, което влияе положително на неговото състояние. Необходимо е да се извърши напояване в тихо, безветрено време. След дъжд, пръскането ще трябва да се повтори.

Прилагане на органични продукти в началото на пролетта за ягодоплодни

Много градинари оплождат ягоди изключително с минерални торове, докато получават добра реколта. Но използването на минерални комплекси изисква точна доза, в противен случай изобщо може да остане без плодове. Но хранене хранени ягоди органични, не може да се страхува от растения. Разбира се, използването на тор от птици или тор не е гаранция за големи плодове, но такова торене е безвредно за растенията и хората.

Важно! Органите не се случват много! Всеки храст ще вземе от почвата само необходимите вещества.

Мулч като пролетен ягодов тор

Ако добавите слой от хумус и компост като мулч за леглата, не е необходимо допълнително торене. Тъй като те създават необходимите условия за развитието на микроорганизми в почвата.

Ако дълго време като тор за ягоди използва само минерални комплекси, след това отидете на органични трябва постепенно. За целта се използват органични торове с живи бактерии, които лекуват почвата.

Рецепта за превръзка с дрожди от ягоди

Напоследък много градинари започнаха да използват хлебна мая за пържени ягоди. Цялата тайна се крие във факта, че дрождите създават добра хранителна среда за микроорганизмите, които обитават почвата. В такава среда бактериите започват да работят, освобождават азот, който се абсорбира от корени на растенията.

Прилагане на дрожди превръзки, градинари отбелязват отличен растеж на храсти, добри плодове, ягоди насаждения са по-устойчиви на заболявания.

  • Рецепта # 1

Най-лесният начин за приготвяне на хранителна тоалетка е разреждането на 1 кг прясна мая в 5 литра вода, като се добавят 250 г захар. Налейте сместа в продължение на няколко дни, когато процесът на ферментация приключи - разтворът е готов. За водата използвайте 500 ml от разтвора, като го разредете в 10 литра вода.

  • Рецепта # 2

Можете да приготвите инфузия на мая с черен хляб. За това сухи круши от хляб се изсипват с топла вода, добавяйки мая към нея. Когато се влива сместа, е възможно да започнете да поливате.

Използването на такова допълнително торене върху леглата е необходимо да запомните следното:

1. Дрождите са живи микроорганизми, затова се нуждаят от топлина за процеса на растеж. Развъждайте маята само в топла вода.

2. Тъй като получената смес съдържа много азот, честото използване на такова торене е нежелателно.

3. Торене ягоди с дрожди, винаги трябва да пепел.

Хранене на ягоди с кисело мляко

Опитните градинари знаят, че доброто голямо зрънце расте на леко киселинни почви. Следователно, те се опитват да регулират киселинността по популярни начини.

Ягода реагира добре на най-високото превръзка с кисели млечни продукти. В курса идва и kislyak, кефир, суроватка. С такава горна превръзка почвата е обогатена с необходимите микроелементи: фосфор, калций, сяра и други.

Листното покритие на ягоди с кисело мляко не само влияе на растежа на растенията и на плодовете им, но също така лекува някои вредители: акари, листни въшки.

Share:
Comments