Значение имени степан

В името «Степан"Гръцки корени. В буквален превод думата "Стефанос" означава "венец, диадема, корона, корона". Този атрибут е неразделна част от образа на гръцката богиня Хера.

В Православието името звучи като Стефан. Други езици също имат свои варианти: Istvan, Esteban, Stephen, Etienne.

Степан - черти на характера

Малката Степа има весел и благ характер. Тя е толкова отворена за външния свят, че изглежда, че няма тайни или тайни. Степан се интересува от общуването с връстници, но най-вече неговият контакт с родителите, който за момчето е безспорен авторитет, е важен.

Степан - тийнейджър важно място в отбора. Той не се стреми към водещи позиции, а създава впечатление за авторитетен член на обществото. Според него те слушат, смятат го за интелигентен и достоен човек. Степан започва да мисли за избора на бизнес. Тъй като неговите предимства са задълбоченост и добросъвестност, Степан ще получи добър хирург, учен, програмист или суперкомплексен техник. И е малко вероятно Степан да избере работата на куриер или мениджър връзки с обществеността. Той може да се концентрира само със себе си, така че шумни действия не са в неговата природа.

Степан може да протестира, но за това трябва да има много добри причини. Той може да бъде убедителен и мотивиран да информира властите, че не е съвсем вярно. И това, странно, няма да бъде уволнено и няма да бъде прехвърлено в категорията на твърде бърз персонал. Тъй като Степан е способен да говори разумно. Той може да бъде сериозно разстроен от несъгласието си с позицията си, а след това в Степан може да се издигне до самочувствие, до експлозия и бунт.

Той е толкова хармоничен, че е образ на почти идеален човек. За пълно съвършенство той няма само официалния статут. Степан е просто добросъвестен работник, но тъй като не е старши, а не "рисовшик", едва ли ще успее да изгради сериозна кариера. Пътят му е стабилна работа в добре платена, но не и принципна позиция.

Степан - имена съвместимост

Степан ще избере съпругата си от онези жени, които няма да го завладеят с красота, а не със сексуалност, а с нежна душа и богат вътрешен свят. Важно е Степан да има топла и духовна подкрепа, която ще помогне за справяне с всякакви трудности. Степан е романтик в отношенията си с дамата на сърцето. Ето защо периодът на бонбони-букети в представянето му изглежда много елегантен и трае дълго време. За него избраният от нея е богиня, за която е готов за всичко.

Най-добри отношения ще развият в Степан с Елена, Елизабет или Наталия. И с Ирина, Райза или Вероника брак няма да работи или ще бъде краткотрайно.

Степан са известни хора, които носят това име

Степан Жаков е учен, изследовател на Арктика, автор на множество научни трудове.

Степан Разумов е актьор.

Степан Меншчиков е шоумен, участник в телевизионния проект "Дом-2".

Степан Разин - лидер на селското въстание.

Степан Джевецки е изобретател на подводница.

Степан - интересни факти за името

Степан Разин дори не е планирал да стане лидер на войната на селяните. Първоначалната му цел беше да се води кампания срещу потисничеството на казаците. Освен това той просто искал да отмъсти за смъртта на любимия си брат. Но започналото въстание бързо се превърна в общо безредие в страната. Но това не е заслугата на Степан, а реалностите на времето.

Коментари

Алла 17/17/2016 И това име ми се случи по време на битките, чаках сина си, за дълго време не можех да реша.За Степан, аз дори не мислех за това.Той просто дойде по целия път.Като послание отгоре ... сега имаме Styopka! Света 04/18/2016 Беше страхотно да разберете как нашият Степан звучи на други езици. Благодарение на автора за очарователната статия !!! Приятелите ми наричат ​​една от близнаците си по този начин. Лада 04/18/2016 В това име има нещо рушко, не бих нарекъл сина си по този начин. Рустично и скучно. Разбира се, всеки има свое мнение. Алла 18.04.2016 И дядо ми Степан се издигна до голям шеф, той е полковник, присъствуващ! Ето защо има изключения от всички правила. Lyubasha 04/18/2016 Впечатлен съм от това име, Степа, Степочка. От детството има асоциации за "чичо Степ-полицай", който беше честен, справедлив и винаги дойде на помощ.
Share:
Comments