Тестове за бременност: кое е по-добре, когато можете да

Рано или късно много жени се изправят пред най-важния въпрос, отговорът, на който може да се промени целия им живот, е въпросът за евентуална бременност. За щастие съвременната медицина ни дава шанс да не се мъчим от болезнени предположения и да не изгаряме с нетърпение - достатъчно е да купим обичайното тест за бременност и незабавно да получите информативен резултат. Но преди да бягате в аптеката, няма да навредите да разберете огромния асортимент от този тип продукти, неговите характеристики и принципа на действие.

Какви са тестовете за бременност?

Към днешна дата има три основни групи тестове за бременност: тест ленти, таблетни и мастилено-струйни тестове. Принципът на действие е еднакъв за всички от тях, и се основава на химическата реакция на реагент, който е импрегниран с теста и хормон човешки хорион гонадотропин (ЧХГ), който е наличен само в урината на бременни жени. Най-достъпният вариант е обичайният тест под формата на малка хартиена лента, която трябва да се свали в контейнер с урина. След пет до десет минути с броя на цветните ивици ще бъде възможно да се определи дали е настъпила бременност. За цялата очевидна простота тук има един важен момент - резултатите от такъв тест често са ненадеждни. Това може да се случи, ако се прекалява съблича в урината по-дълго от необходимото количество от време, или, например, лампата на тест ще се обърне достатъчно и да ви заблуди.

По-скъп вариант е таблетният тест, който се различава от тест лентата по начина, по който се използва. Това е тест за по-сложен дизайн, който има два прозореца: единият от тях инжектира няколко капки урина с пипета, а другият - след известно време.

Най-ефективният в съвременната фармакология обаче е тест с реактивен двигател, който не изисква никакъв допълнителен капацитет за определяне на резултатите - достатъчно е да го доведете под потока на урината и след минута, за да разберете отговора на основния въпрос. Високата надеждност на този тест се дължи на факта, че неговата повърхност е покрита със слой от специални сини частици. Ако в урината има хормонен хормон, тези частици се прикрепят към него и незабавно показват резултата. Единственият недостатък на тази група тестове е тяхната доста висока цена.

Какой тест за бременност самый точный

Если вы сомневаетесь в выборе теста и хотите прибрести самый точный из них, то вам следует учесть такие моменты:• любой выбранный вами тест с высокой достоверностью покажет правдивый результат, если воспользоваться им правильно и согласно инструкции;• срок годности теста на беременность играет важную роль для его правдивости;• тест за бременност будет тем точнее, чем выше его чувствительность. Этот показатель всегда указывается на упаковке. Например, самыми точными считаются уже упоминавшиеся струйные тесты — их чувствительность иногда составляет около 10 мМе/мл, что позволяет определить беременность уже через несколько дней после зачатия, когда уровень гормона ХГЧ еще очень низкий.

Когда можно делать тест за бременност

Кога трябва да започнете да използвате тест за бременност, за да покажете точния резултат? За да направите това, ние трябва да имаме предвид, че ние вече знаем, хормонът ЧХГ се появява в урината на жените и съответно тест реагент ще бъде показана само на 7-10 дни след имплантацията на ембриона в матката. Това означава, че не можете да разберете дали бременността е възникнал непосредствено след полов акт, причинени съмнение - той ще трябва да почака поне една седмица. Важно е също така да се вземе предвид, че нивото на хормона ЧХГ в увеличения тялото на жената постепенно, така че при теста много ранна бременност може да покаже фалшиво отрицателен резултат се дължи на ниските нива на гонадотропин в урината. Високочувствителният тест за мастило може да определи началото на бременността няколко дни преди очакваното начало на менструацията, а останалите, по-евтини тестове след първия ден на забавяне. Така че, ако искате да се разсее всякакво съмнение, че е по-добре да използвате някои тестове с интервал от три до пет дни, считано от единадесетия ден след последния овулацията.

Как да използвате правилно теста за бременност

Много важен момент, който определя автентичността на теста за бременност, е правилното му използване. В края на краищата, дори най-скъпият тест може да бъде погрешен, ако се извършва с нарушение на тези изисквания. Преди да продължите направо към самия тест, прочетете инструкциите, които са в опаковката. Обикновено процедурата за употреба е почти една и съща при различни видове тестове и включва отваряне на запечатана опаковка, осигуряваща контакт с урината и реагента, като се оценява крайният резултат. Моля, имайте предвид, че за най-точния резултат е необходимо да се направи тестът в това време на деня, когато нивото на хормона на hCG в урината на жената е най-високо, а именно в сутрешните часове. Преди употреба е целесъобразно да се оцени целостта на тестовия пакет и срока на годност. Спазването на сроковете, посочени в инструкциите, е много важно за оценката на резултата, така че не е мързелив, за да откриете времето от началото на процедурата. Ако бременността е все още много малка, тогава втората лента може да изглежда много слабо. Но дори и едва забележимата поредица показва бъдещото оплождане, така че не забавяйте посещението на лекаря.

Народни "тестове" за бременност усмивка

Бременността е състояние, което води до много промени в живота на всяка жена. Ето защо, неговата поява или отсъствие на Искам да знам възможно най-скоро, без да търпи невежеството. Познаването на нетърпелив характер на жените, не е изненадващо, желанието им да се определи статута им с помощта на най-популярните методи, без да се чака времето, посочено в инструкциите за медицински тестове за бременност. Истинността на тези "начини бабешките, разбира се, не е доказано научно, и все пак, те са били използвани от древни времена.

Много известни фолк методи за определяне на бременността се основават, както в съвременната наука, на задължителното участие на урината. Една от тях беше тази: трябваше да съберете урината на една жена и да я пуснете с йод. Ако спада веднага се отнеме, то означава, че жената не е бременна, но ако не се върху повърхността - чакам за попълване. Също така се оценява цветът на урината - смята се, че при бременни жени е наситено тъмно жълт цвят. Дори и препоръчително да се комбинират в равни пропорции с урина вино - при не бременни жени, става мътна и един вид "пресичам" при бременни жени е - ще остане ясна и чиста.

Друг интересен метод за определяне на бременността е, че жената е засадила две крушки в две чаши вода. Една чаша е означена като "бременна", втората не е била. Пера, чиито крушки достигнаха височина 4 см по-бързо, такъв беше отговорът.

Сънища, предсказващи началото на бременността Аз се смея

И, разбира се, голямо значение имаше и на сънищата на жена. Предвестник на бременността беше мечта, в която имаше риба и чиста вода. Няма значение дали ядете риба, хващате я или просто я гледате - ако мечтаете за нея, тогава сте бременна! Много жени все още разчитат на този метод.

Да използвате модерен тест за бременност или древни народни методи е личен избор за всяка жена, в крайна сметка по един или друг начин, в крайна сметка все пак ще научите правилния резултат. Основното нещо е, че този резултат е желателен за вас, тогава всичко ще работи по най-добрия начин, какво искате!

Коментари

Джулия 07.12.2016 Направих тест за бременност ... показал е отрицателен резултат! но всички знаци са налице. може да има такъв малък срок и тестът не показва ???? Алена 10/21/2016 има супер тест за бременност (да / не) на 7-ия ден след полов акт: http://www.zdravzona.ru/product/premium-diagnostiks-test-na-beremennost-vysokochuvstvitelnyj-1sht/? u = klukylya като цяло е супер тест! Наталия 05/14/2016 Моят тест показа бременност само през втория месец, когато вече имах време за почивка. Рита 03/26/2016 Тестът за таблетките е, разбира се, хладен. Но ми се струва, че можете да направите обичайния евтин тест ленти. Основното е да следвате инструкциите точно. Лилия 03/26/2016 Снимката е много положителна: двама щастливи хора са доволни от появата на третата. Искам повече любящи и отговорни татко.
Share:
Comments