Спа-салон у дома: интересни съвети

Тялото ни, за да останем млади и здрави, се нуждаем не само от редовно обучение, ежедневна грижа и правилно хранене, но и време за отдих и релаксация. За съжаление една съвременна жена, която живее в дивия ритъм на големия град, не винаги има време да посети СПА центъра. Въпреки това, много салон процедури могат успешно да се повторят у дома.

Масаж с горещ камък

От празниците много хора носят малки морски камъчета, кръгли и гладки на допир. При отсъствието на истински вулканични камъни правилно от гледна точка на формата на фенгшуй, те ще бъдат полезни за релаксиращ масаж.

Загрейте камъните във фурната до желаната температура, обвийте кърпа, за да запазите топлината и да продължите да масажирате, водейки кожата на каменната повърхност в кръгови движения, започвайки от стъпалото и движейки се нагоре. За да се гарантира, че нагряваните камъни не причиняват дискомфорт, тялото трябва да е абсолютно сухо и чисто. Когато камъните се охладят, променете ги на по-топли. Завършете масажа чрез триене в загрятата кожа на маслото в тялото.

Шоколадово опаковане

Какаовото масло подхранва кожата, активира метаболизма, изцежда излишната течност и затова се смята за една от най-добрите антицелулитни козметични продукти. Приятният аромат ще подобри настроението ви и няма да добави допълнителни калории.

За процедурата ще ви трябва

  • три плочки от екстравагантен шоколад,
  • две супени лъжици праскова масло,
  • ролка от хранителен филм,
  • Приготвена печка с топла кърпа.

Нарежете настърган шоколад, разтопете го в микровълнова фурна, добавете масло, разбъркайте добре. След това нанесете тънък слой от сместа върху тяло, предварително обработено с биберони или твърди влакна, обвийте замърсените зони с филм и оставете да почивате под кърпа в продължение на двадесет минути. След това шоколадът се измива с топла вода, без да се използват гелове и сапун. Не се изисква нанасяне на крем.

Млечна баня

Баните с мляко бяха домакин на египетския цар Кралица Клеопатра, за да останат винаги красиви и желани. За истинска кралска процедура, от която се нуждаете

  • два литра мляко с нормално съдържание на мазнини,
  • етерично масло от рози и жасмин,
  • цветни листенца (по избор).

Съберете банята до половината топла вода, добавете пет капки ароматни масла към загрятото мляко, разбъркайте добре и изсипете във вода. След това добавете сушени или пресни листенца. Завършете банята не повече от 20 минути, след това не изплакнете, не изливайте излишната влага от тялото с мека кърпа, кремът няма да е необходим.

Текст: Валентина Шмидова

Share:
Comments