Диетолог от сащ направи списък с най-вредните продукти

Популярният американски диетолог Джаред Кох е съставил списък на най-вредните и опасни храни, които не трябва да се консумират от хора, които искат да поддържат добро здраве.

На първата позиция в списъка са консервирани домати в калай. Всеки знае, че домати са основният източник на ликопен, който има противораков ефект. Но тъй като в калай може да съдържа опасни химически съединения, доматите губят всичките си полезни свойства и придобиват вредни химикали. За домати в стъклен буркан това ограничение не се прилага.

Продуктите от колбаси и полуготовите месни продукти заемат втора позиция в рейтинга на вредните продукти. Те са били признати за опасни поради голямото количество хормонални вещества и антибиотици, които те редовно откриват по време на изследването. Да не говорим за химическите добавки, консерванти и оцветители, които всички производители щедро добавят към своите "деликатеси".

Маргаринът е на трето място. Експерти отдавна са доказали, че маргаринът е основният източник на спойлери. Те оказват негативно влияние върху сърцето и кръвоносните съдове, причинявайки развитие на тежки заболявания.

По-скоро противоречив продукт с двусмислена репутация - растително масло, се намира на четвъртата от списъка на анти-диетичните храни. Експертите смятат, че поради неправилното равновесие между омега-3 и омега-6 киселини, растителното масло разстройва метаболизма в организма и провокира възпалителни процеси. Но ако можете да използвате масло в салати и след това да го запържете (особено месни продукти) - това е противопоказано.

На пето място се заемат картофи, отглеждани с пестициди. Соевите продукти следват, причинявайки хормонален дисбаланс. И завършете списъка с изкуствени подсладители, чиято употреба е изпълнена с злокачествени тумори.

Share:
Comments