Раждане на дете: договор или споразумение

Колкото по-близка е датата на раждане, толкова по-рязко е необходимостта да се реши - къде точно ще се случи чудото на раждането на вашето бебе. Въпреки факта, че изборът сега се подкрепя от удостоверението за раждане, което дава право на бъдещите майки да дават предпочитание на най-добрите болници, а лекарите - да получават от държавата допълнителна такса, проблемите с намирането на специалисти и места все още се тревожат от мнозинството жени.

Каква е разликата между платените и свободните раждания и кое е по-изгодно - да подписвате договор предварително или да се съгласите с лекарите по старомоден начин директно?

Безплатна доставка на сертификат

Получаване на генеричен сертификат може всеки руски гражданин, който своевременно е регистриран при консултациите на жените. Но всъщност този метод не дава възможност да се присъедини към някоя болница за майчинство, тъй като указанията се дават само на областните институции, назначени на мястото на Джогорку Кенеш. Можете предварително да научите за вашата болница за майчинство. Цялата истина за лекари, акушерки и неонатолози ще бъде разказана от жените, които раждат там по време на безкрайните разговори в дългите линии на консултацията и на сайтовете с рецензии. Това ще позволи да се създаде точна представа за нивото и условията на родилния дом. Във всеки град и квартал по правило има по-популярни болници, известни с техния персонал и места, които трябва да се избягват. Ако родилното отделение, което принадлежи на вашия район, е събрало ласкателни отзиви и препоръки, това е прекрасно. Но внимавайте при анализа на информацията - обръщайте внимание на квалификацията на персонала, но за някои недостатъци в условията (брой места в отделението, обновяване на сградата, храна), можете да затворите очите си.

Рожден ден по договор

Много хора се наслаждават на възможността да платят за по-внимателно отношение към себе си и за правото да изберат отделението по майчинство и своя лекар предварително. Предимствата на този вариант изглеждат очевидни - можете да видите различни програми на родилните болници, да се запознаете с информация за условията, ставките, нивото на персонала и да изберете най-подходящия вариант. Антеналното наблюдение ще позволи на специалистите да се подготвят, като изберат оптималната програма за доставка, а жените - да се чувстват по-комфортно да комуникират със своя лекар. Психологически е по-лесно за мнозина да отидат за бебе на вече познато място, освен това персоналът ще подготви бъдещата майка за това вълнуващо събитие, като подробно ще обясни какво и как ще се случи в самия процес. Друго предимство е възможността за раждане на партньори, подкрепена от повечето институции, тъй като за някои жени наличието на съпруг е много важно. Е, и като допълнителни бонуси към договора има и малки плюсове на домакинствата - подобрената камера и липсата на завои. Може би недостатъците могат да бъдат приписани само на цената - цените са доста високи спрямо равнището на заплатите, а не всяко руско семейство е в състояние да събере необходимата сума.

Доставка по договаряне

Този метод идва от миналото и всъщност е подкуп. Тези, които предпочитат тази възможност, твърдят, че ползите от самите лекари - защото лъвският дял от плащането по договора преминава от специалисти, влизайки в кабинета на касата. Личната договореност ви позволява да преминете на общо счетоводство, като директно обогатявате лекаря или акушерката. Размерът на възнаграждението варира - обикновено е около половината от разходите по договора, но в случай на сигурни доставки се плаща "бонус". Това привлича поддръжниците на споразумението - лекарят трябва да се интересува от максимизирането на оплакващата се майка, в противен случай рискува да загуби "благодарност". Но има значителни недостатъци. Тъй като раждането е процес, който е необратим и непредвидим, е невъзможно да се преговаря с бебето за появата на дежурен лекар, съществува голям риск да бъде прехвърлен на друг специалист.

Коментари

Момиче с очи цвят на стомана 12/21/2016 Бих казал, че най-важното е квалификацията на лекарите, а други фактори могат да бъдат пренебрегвани. Да, добър специалист и в средата на улицата ще приеме доставката. Но наистина ли е възможно за вас, авторът, да сте в чиста стая без отопление, където има още 25 жени и да се страхувате от стафилокок, който ходи в дома на майчинството, само в името на златните ръце на акушерка?
Share:
Comments