Диета без мазнини

На въпроса "как да отслабнете", всеки специалист по хранене веднага ще каже - "яжте по-малко мазни". Но какво да правим, ако в тази категория много ястия, обичайни за менюто ни, и кардинално да се промени навиците на храна, тъй като не би било желателно? Решенията на този проблем са натрупани до пет - и всички те са обсъдени подробно в новия материал на нашата редакционна колегия.

Приемане на първо място: заменете мазни храни по-питателни. Например, богати на въглехидрати. Яжте много хляб и тестени изделия от пълнозърнесто брашно, както и зърнени храни. Те бързо предизвикват чувство за ситост, а желанието за "добавяне" на мазнини намалява драстично. Заменете месото с риба и мляко. Задушени и варени ястия - най-добрата подмяна пържени: в диетата става по-малко масло. В същото време обемът на храната не може да намалява - но при съдържание на мазнини диетата ще загуби значително. Това е полезно и психологическо: отслабването не е ограничено в храната, а само структурата на храната става малко по-различна.

Приемане на второто: търсим замяна на най-мазнините в рамките на хранителната група. Например, нека вземем познати кнедли. Продуктът с бекон носи във всяка порция около 45 грама мазнини. Ако пълненето на пелмени от птица - количеството мазнини пада до 10 грама. Разликата в калориите е лесно да се изчисли сами. По-трудно е със заквасена сметана или сирене, но тук можете да намерите изход. Например, смесете нискомаслено извара с ферментирало мляко - вкусът е точно като заквасена сметана, а мазнините са 10 пъти по-малки. В случая на сирене, не всичко е толкова страшно. Съгласно държавния стандарт опаковката показва количеството мазнини в сухия остатък. В сиренето винаги има течност, поради което съдържанието на мазнини всъщност е по-малко. 45% мазнини в сирената действително съдържат около 25%, а сирената с по-ниско съдържание на мазнини (brynza) не надвишават 10%.

Приемане на третата, икономико-кулинарна. С него можете да намалите количеството мазнини в чинията по време на готвенето. Например, отрежете пилето бедрата излишната мазнина или премахнете кожата. В случая с месото супа е още по-лесно: ние я слагаме в хладилника за нощта, а сутринта отстраняваме мазнината, която се втвърди на повърхността. И това, между другото, е 15 грама на такова без любов вещество на една порция! Можете също така да се пържите, но с помощта на незалепващи съдове за готвене, за да се направи без масло. Подобен ефект може да се постигне чрез изпичане на месото в фолио или грил. Например - един шиш от шиш кебап при печене над въглища губи 20-25 грама излишни мазнини.

Приемане на четвъртото: ние избираме сладкиши с ниско съдържание на мазнини. Например, еклер или бисквитна торта с луд крем от крем може да изтрие всичките ви седмични усилия за "обезмасляване" на диетата. Следователно правилото - има подобни екстри само след насищане. И ядат по-малко, а възможността да "изпробвате" деликатеса ще получи. Е, както и за феновете на marshmallow или мармалад, те са щастливи - стограм част от любимия им деликатес не съдържа нито една капка мазнини.

Приемане на петото: подтискане на апетита с помощта на предварителна закуска. Този метод се прилага не само за мастни храни, но също така намалява общия калориен прием на храна. За петнадесет минути преди вечеря или вечеря можете да пиете чаша чай с мляко или да ядете малка част от нискомаслено извара с плодове. Проучванията показват, че ако без предварително хранене вечерята ще бъде изтеглена на 600 kcal, след това човек яде само 350-400. В същото време стойността на закуската е 50 kcal. Спестяванията от 150-200 kcal са очевидни.

Изграждането на принципите на храненето е най-ефективно, за да не се използва нито един метод. Комбинирайте ги по няколко начина - това ще спомогне за постигането на резултата възможно най-скоро. Опитът на специалистите показва, че ако запазите количеството на консумираните мазнини в рамките на 40 грама на ден и не ядете много сладки, тогава калоричността на дневната дажба не надвишава 2000-2100 kcal. Така се изключва възможността за получаване на наднормено тегло. И точно от това се нуждаете.

Share:
Comments