Как да не спим цяла нощ и да получим голяма доза адреналин?

Добрият филм на ужасите е отлично разклащане за тялото и интересна игра. Искаш ли да останеш цяла нощ?

Специално за "Женското мнение", базирано на интервютата на женската аудитория, избрахме най-добрите филми на ужасите, които ще ви лишат от сън.

«Зловещие мертвецы» (1981)

Безусловен ужас, класически за младите хора, които свалиха хижата в гората и събудиха древното зло.

Най-важното от филма е, че той е един от първите в този жанр. И въпреки критиките на бруталните сцени, това беше успех, станал основа за филмови франчайз, комикси и видео игри. Някои епизоди на "Evil Dead" все още могат да изплашат дори сложния зрител, въпреки остарелите костюми и специални ефекти.

"Тя" (2017)

Тази екранна версия на романа на Стивън Кинг и едновременно римейк на друг филм от 1990 г.

Парцелът разказва за град Дери, където на всеки 27 години се появява чудовище, способно да заснеме образа на всеки кошмар. Неговата цел е децата. Но един ден група тийнейджъри решават да се сблъскат с чудовище.

Критиците са намерили екранната версия много успешна, като отбелязва отличната игра на Бил Скарсгард (Pennyvayz) и младите актьори. "Това е едновременно вълнуваща история и наистина страшен филм на ужасите.

"Тя" (2014 г.)

Не бъркайте този филм с адаптацията на краля. В оригинала касетата се нарича "It Follows", приблизителен превод - "It goes next". След като прекара нощта с млад мъж, Дже открива, че я е проклел: тя е преследвана от мистериозен субект, който иска да убие момичето.

Филмът не само има оригинална история, но и съдържа страховити сцени - както и ужасяващо чувство за неизбежност и двусмислен край.

"Обадете се" (2002)

Американският римейк на японския филм става по-популярен от оригинала и е признат за един от най-добрите филми на ужасите. Историята разказва за проклетата видео касета: всеки, който я гледа, умира за седем дни. Основната героиня е да откриеш източника на проклятието.

Въпреки че филмът вече не е нов, все още се промъква до трепет. И не един зрител, след като гледа, избягва от телефона - или от телевизора.

«Проклятие» (2004)

Друг римейк на японската история - този път за призраците и проклятието на мъртвите, което се простира от един човек на друг. Сега тя преследва една американка, която дойде в Япония.

Филмът остава един от най-плашещите ужаси, благодарение на духовете, изобразени тук, и неизбежността на смъртта. В края на краищата, проклятието ще ви намери навсякъде - дори и вкъщи под одеялото.

"Астрал" (2010)

Филмът започва, както повечето филми на ужасите: семейството се премества в нова къща. Те обаче са застинали от нещастието: най-големият син попада в кома. Но само родителите започват да подозират, че това изобщо не е кома: душата на детето им е напуснала тялото и някой друг се опитва да го вземе ...

Зрителите чакат пълен набор от плашещи техники: screamers, неочакван вид на призраци, потискаща музика. Заедно те създават един от най-добрите филми на ужасите за десетилетието.

«Паранормальное явление» (2007)

Бюджетният филм в жанра на псевдо-документализма внезапно стана успешен, получи признание, няколко продължения и две отстъпки. Историята за дух, преследващ млада двойка, стана успешна заради реализма: актьорите играеха главните роли, неизвестни на никого, а близката до истинската стрелба създава впечатлението, че сте непосредствен свидетел на това, което се случва.

"Silent Hill" (2006)

Тази адаптация се харесва не само от феновете на една и съща компютърна игра, но и от феновете на ужасите. Филмът е историята за постепенното спускане на героинята в бездната на ужасите и лудостта.

Осиновимата дъщеря Роуз страда от сънливост и повтаря в съня името на града, отдавна изгорена и изоставена. Роуз решава да отиде там с детето, без да знае каква злина ще трябва да изпита.

"Други" (2001)

В двора - Втората световна война, съпругът на Грейс - на първа линия. Но това не само затруднява една жена. Децата й страдат от странна болест: кожата им не толерира слънчевата светлина. Грейс създава за тях една идеална, абсолютно тъмна къща - но скоро разбира, че някой друг споделя жилище с тях.

Фенове на ужасите, като постепенното натрупване на атмосферата, психологически ужас - и шокиращо разкаяние.

Пулс (2006)

Какво ще стане, ако клетъчните телефони и компютрите, предназначени да помогнат на човек да стане негов враг? В този филм техниката се превръща в портали за чужди същества, които имат една цел - унищожаването на всички живи същества.

Има много страховити сцени във филма, но в действителност той ще изплаши противниците на техническия прогрес. Смятате ли, че някой ви преследва през камерата за лаптоп? Може би е - и не е задължително човек.

«Мама» (2013)

В гората са открити момичетата, които са били изчезнали преди няколко години. Те са отведени до техните роднини, които са озадачени: как могат трохите да оцелеят сами? Те не подозират, че се грижат за малките - и това създание дойде в къщата след тях.

"Мама" е не само филм на ужасите, но и голяма драма. Смесването на жанровете и тяхното правилно съотношение прави лентата един от най-добрите представители на жанра.

"Един пропуснат разговор" (2008 г.)

Кампусът обхваща ужасите: хората получават обаждания ... от бъдещето, от себе си няколко секунди преди смъртта. И тези прогнози започват да се сбъдват. Основната героиня е да открие причината за тези обаждания - и да се спаси, докато смъртта я преодолее.

Зрителите със сигурност ще бъдат привлечени от плашещата атмосфера на филма, зловещите кукловодски посланици на смъртта - и неочакваният край е приятно шокиращ.

«Приют» (2007)

Лаура купува сиропиталище, в което някога е живяла. Тя възнамерява да отвори отново институцията, но плановете са затруднени от внезапното изчезване на сина й. Но Лаура е сигурна, че синът й все още е в къщата - а не само него.

Филмът ще привлече феновете на напрежението. Няма скитници и внезапно "бу" от ъгъла, напрежението се разраства постепенно - и колкото по-шокиращо е финалът.

Bugimen (2005)

Всяко дете се страхува от чудовище в килера - но какво ще стане, ако чудовищата наистина съществуват? Когато Тим бил млад, баща му бил отвлечен от богохулката - и 20 години по-късно Тим се връща в детския си дом, за да се изправи пред страх.

Филмът играе върху страховете на децата, които живеят във всеки възрастен - затова е толкова страховито.

"Мъртва тишина" (2007)

Любимият на Джейми е брутално убит и търсенето на убиеца води героя към града от детството му, където живее легендата за Мария, превръщайки децата в кукли.

Зловещи сцени, великолепен грим и природа, изкривен парцел - всичко това направи "Boogeyman" един от най-добрите филми на ужасите, след което е невъзможно да затворите очите си.

Share:
Comments