Пречистването от семюнова - вярвате ли или не?

За съжаление, съвременната медицина не е всемогъща. Не всички известни заболявания подлежат на лечение. Не е изненадващо, че в обществото има търсене (и не малко!) За всички видове лечители, лечители. Тези, които могат или поне заявят, че могат, ще помогнат. Проблемът е, че 99% от тях са обикновени шарлатани и измамници, които се опитват да се възползват от нещастието на някой друг. Разбира се, има истински лекари със собствените си тайни, предавани по наследство.

В каква категория да класифицираме метода на пречистването на Надежда Семенова? Какво наистина е това? Съзнателна измама на страданието или разкриване на рецепти на тайната на баба? Нека да преминем основните моменти от теорията на лечителя заедно, а след това ще има коментари от официалната медицина.

Така че Надежда Семанова твърди, че почистването на тялото от "шлака" е най-надеждният и естествен процес на възстановяване от много, ако не и от всички болести. Това ли е така? Ако трябва да разсъждаваме с разума, то дори без медицинско образование е ясно, че човешкото тяло е замислено явно не за целите на своето унищожение. Всяко вредно и ненужно тяло се дезинфектира възможно най-бързо и се екскретира с урина, изпражнения и пот. Какво не може да бъде оттеглено незабавно, тялото заобикаля защитната обвивка. Това обаче е по-скоро изключение от правилата. След като имунната система и цялото тяло придобият сила, веднага тази черупка се унищожава и токсините се изваждат безмилостно.

Ето защо депата за токсични отпадъци, отлаганията на тежки метали или радионуклиди са доста рядко съвпадение, но не толкова разпространено, както се опитваме да кажем на г-жа Семенова.

И сега - по-специално. Лечителят на живота предлага да се започне с червата. Точно там, според Семенова, се крият 5-30 кг камъни от изпражнения, които отровиха живота ни. Тълкуване в нейното разбиране е тръба по стените, която постоянно се образува "измет". Ако не се почистват редовно, тогава луменът става по-малък и по-малък. Токсините от фекални камъни се абсорбират в кръвта с неистов темп, тялото не може да се справи със самоотражението и дава отпускане под формата на специфично заболяване.

Лечителят предлага да се бори с този феномен с помощта на клизми или с други думи - редовно напояване на дебелото черво с помощта на маркуч, вмъкнат в ректума. Според схемата на Семенова тази неприятна процедура трябва да се извърши за първия месец - до 20 пъти, а за предотвратяване до края на дните, тя трябва да се повтаря веднъж седмично.

Какво казва официалната медицина за това? Каменните камъни са рядко явление. По правило това се среща само при възрастни хора с хроничен запек. Причината - рязко отслабване на тона на чревната стена. Понякога това се случва в ранна възраст и дори при децата, но в този случай се дължи на вродени аномалии на развитието на червата, а не на хранителната система или на начина на живот. Освен това, честите клизми са най-простият начин за измиване на полезната микрофлора на червата и за дълго време имат проблеми с изпражненията. В допълнение, много хранителни вещества се синтезират от добри микроби точно в дебелото черво. Честото напояване може да доведе до развитието на хранителни недостатъци, които незабавно оказват негативно влияние върху нашия външен вид и цялостното здраве.

Втората точка на системата за пречистване, г-жа Семенова се опитва да преодолее чревната дисбиоза с чесън. Е, целта е прилична, но има няколко "но". Първо, полезна микрофлора с балансирана диета се справя перфектно с вредните чужденци. На второ място, чесънът, макар и да възпрепятства патогенната микрофлора, но също и за собствените си бактерии, също явно не е балсам за душата. Веднага след като спрете да приемате чесън, незабавно вредните микроорганизми ще повдигнат главата ви, а отново здравей, подуване и гърмене на стомаха след хранене. Да не говорим за вашето семейство и колеги, които най-малко две седмици ще се плашат от вас и вашето чесън дъх. Ето защо - няма насилие над тялото. Само рационалното хранене може да осигури необходимите условия за благоприятна микрофлора и да предотврати развитието на дисбиоза.

Третият крайъгълен камък в пречиствателната система според Семенова е почистването на черния дроб. Лечителят твърди, че в нашия черен дроб се натрупват много пясък, камъни, както и билирубин и черна жлъчка. Г-жа Semena препоръчва да се премахнат тези "отпадъци" с помощта на зехтин и лимонов сок. И в действителност в червата само жлъчката от жлъчния мехур. И зелените камъни, които лечителят дават за билирубина, не са нищо повече от продукт на взаимодействието на зехтин, лимон и стомашни сокове и жлъчка. Можете да получите такива камъни in vitro, ако смесите говежди жлъчка и стомашен сок със зехтин и лимонов сок, закупени в аптеката, загрявате сместа до 40 градуса и я оставете за една нощ.

Процедурата за "почистване" на черен дроб от Семенова е опасно, защото ако имате камъни в жлъчката, те могат да запушат единствения изход. И това вече е изпълнено с билиарни колики и спешно хирургическо отстраняване на камъни (понякога с пикочен мехур). Както се казва, приятно малко. Реалната жлъчка от вътрехепаталните канали е ярко жълта, а не черна, както пише лечителят. Все още можете и дълго време да разглобите всички глупости и псевдомедицински глупости от г-жа Семенова, но мисля, че внимателният читател вече има достатъчно храна за съмнение. Зад ушите е привлекателна система за "лекуване на всичко" с обикновени народни средства, за които, между другото, лечителят иска много впечатляващи пари (около 35 хил. Рубли). Съдейки по многобройните отрицателни прегледи на хората, които рискуват да отидат в пансион Semena ("Motorist"), нейната теория, за да я постави леко, е много куцо ...

От моя собствен опит знам, че истински народни лечители слабо рекламират дейността си, като правило те не вземат пари от пациентите. Поради това е много по-разумно болният да потърси помощ от компетентен лекар, специалист в своята област, отколкото да търси чудесно лечение от рекламирани лечители.

Share:
Comments