В съединените щати започват да забраняват пластмасови

В малък американски град - Concord, разположен в Масачузетс, от 1 януари 2013 г. ще влезе в сила законът за забрана на продажбата на вода в пластмасови бутилки. Според местните медии това решение е взето през април тази година от съвет от граждани, които са сериозно загрижени за екологичното състояние на своята страна.

Според гражданите неправилното изхвърляне на пластмасови бутилки сериозно уврежда околната среда. Главният прокурор на държавата подкрепи напълно Конкордианците: "Да се ​​надяваме, че след Конкорд, други важни градове ще дойдат на такова важно решение", цитира Хил.

Всички пластмасови бутилки от един литър и по-малко попадат под забраната. Нарушението на закона ще бъде наказано съответно: първото нарушение ще доведе до предупреждение, а след това - глоба до петдесет долара.

Предприятията за бутилирана вода, от своя страна, възнамеряват да протестират срещу това решение в съда. Според Международната асоциация на производителите на вода тази иновация ще навреди на местния бизнес, лишавайки града от важни данъчни декларации.

Обърнете внимание, че Конкорд - не единственият, а не първият в света град, стигна до решението за премахване на продажбата на бутилирана вода. Подобен закон беше въведен за пръв път преди три години в австралийски град, наречен Бунданут.

Share:
Comments