Полихидраминос по време на бременност - може ли да доведе до

Бременността е чудесно условие в живота на една жена, но за съжаление дори и понякога може да бъде затъмнено от неприятни патологии.

Едно от тези състояния е полихидрамниото по време на бременност, което трябва да се лекува.

Полихидраминос по време на бременност - причини

Днес причините за това състояние не са добре разбрани. Всички фактори, които влияят върху неговото развитие, могат да бъдат разделени на 4 групи:

Майчини фактори

1. Захарен диабет. Това заболяване е честа причина за натрупване на излишната течност.

2. Инфекции - са на второ място. Независимо от естеството на техния произход (остър, хроничен), може да се случи сериозно усложнение, при което амниотичната течност ще се увеличи обемно.

3. Патологии на бъбреците и сърцето.

4. Гинекологична патология. Такива заболявания включват тумор на матката, ерозия, ендометриоза.

Фактори, свързани със сложна бременност

Наличието на различни усложнения също може да причини прекомерно натрупване на амниотична течност. Те включват следното:

1. Има ниско ниво на хемоглобин в кръвта.

2. Съдови увреждания, експертите го наричат ​​гестоза.

3. Конфликт на Rh фактори.

4. Патологии на плацентата.

Плодови фактори

1. Плодът се развива с аномалии.

2. Бременността е плодотворна и се наблюдават полихидрамнио в един плод, докато във втория има липса на вода.

3. Бебето е достатъчно голямо.

Идиопатическое многоводие

Този тип полихидрамниони възниква без никаква причина. Основният механизъм на неговото възникване е, преди всичко, нарушаването на обмяната на амниотични течности. Количеството на амниотичната секреция може да бъде увеличено с урината, което в по-късен момент ще бъде разпределено на бебето.

Независимо от това, което е причинило развитието на полихидрамнио, е необходимо да се вземат определени мерки, за да не се навреди на детето.

Полихидрамнион по време на бременност - последствия

Независимо дали лечението с полихидраминос е било приложено или не, жената може да се сблъска с определени последици, които, за съжаление, могат да бъдат опасни:

1. Прекратяване на бременността или спонтанен аборт. Според статистиката приблизително 28% от бременните жени са изправени пред такива неприятни последици.

2. Токсикоза. 30% от бременните жени страдат от силна токсикоза. Това може да доведе не само до болезненото страдание на самата жена, но и до загубата на плода. След появата на такова опасно състояние, трябва да обърнете внимание на това. Днес има много начини, които могат да облекчат токсикозата.

3. Плацентарна недостатъчност. В тялото на майката ще настъпят сериозни промени, които, за съжаление, не могат да се възползват нито от нея, нито от детето.

4. Кървене. Бременните жени с остри полихидрамнии често са изправени пред появата на силно кървене. Ако полихидрамниите са хронични, кървенето може да не се притеснява.

5. Плацентата се ексфолира. Процесът на стареене може да се промени - плацентата ще се срине. Плодът ще бъде в опасна позиция, защото чрез плацентата всички хранителни вещества се стичат до него.

6. Появата на преждевременно раждане. В действителност, има няколко причини за възникването на такова заболяване, главно поради плацентарна абсорбция или късна токсикоза. Дете може да се появи преди датата на падежа.

7. Общата дейност е слаба. Не е изключено лекарите да трябва да извършат секцио цезарово сечение.

Може да има неприятни последици не само за бъдещата майка, но и за бебето. Те включват следното:

1. Представянето на плода е погрешно. Обикновено се случва, че плодът се върти наклонено или напречно. Приблизително 6% от жените са имали такава диагноза. Ако мястото е погрешно, най-вероятно бебето ще се появи с цезарово сечение. В никакъв случай не се нуждаете от паника, много жени се изправят пред това, в резултат на което имат здраво и силно дете.

2. Пъпната връв обвива фетуса. Това е сериозно последствие, което може да доведе до катастрофални резултати - ако не помогнете навреме, бебето ще умре.

3. Хипоксия. Фетусът изпитва кислородно гладуване, което в крайна сметка може да доведе до смъртта му.

4. Сърдечно заболяване. Бебето ще се роди, но в същото време ще има сериозни патологии.

5. Инфекция на фетуса. Това състояние може да се случи само ако майката е заразена или има хронично заболяване.

6. При слабо развитие по време на доставката част от бебето, пъпната връв, дръжката или крака могат да паднат.

Полихидрамниите са доста опасна патология. Ако третирате това състояние небрежно и не предприемате никакви мерки навреме, всичко може да завърши достатъчно зле.

Полихидрамнион по време на бременност - какво да правите

Преди специалистът да започне лечение на полихидрамниони, е необходимо да се установи точната причина за възникването му. За тази цел лекарят ще изпрати бъдещата жена в труда на прегледи, които включват ултразвук, петно ​​за откриване на инфекции, кръвен тест.

След като бъде идентифицирана причината, ще бъде разработен допълнителен план за действие. Ако има конфликт между бебето и майката, е необходимо да се приложи имуноглобулин. Интраутеринните инфекции се лекуват изключително с антибиотици. Лекарят ги предписва, не можете да си купите лекарства и напитки сами, в никакъв случай.

Струва си да се отбележи, че в повечето случаи не е възможно да се определи появата на полихидрамниони. Ето защо се прилага набор от специални мерки, които включват приема на витамини, диуретици, диета, употреба на антибиотици.

Но като се говори като цяло, специалистите насочват лечението си, за да намалят количеството анатомична течност, както и да подобрят цялостното състояние на детето. По време на лечението е по-добре жена да отиде в болница, тъй като състоянието й трябва постоянно да се наблюдава.

В повечето случаи лекарите се опитват да направят всичко, за да удължат бременността и колкото е възможно по-близо до очакваната дата на раждане. Ако няма подобрения, специалистите провеждат непланиран цезарово сечение. Ако това не е възможно, например, когато периодът на бременност е твърде кратък, специалистите отстраняват част от течността чрез пробиване на пикочния мехур. Но, за щастие, това се случва само в крайни случаи.

По време на лечението основният фактор е дали майката своевременно се консултира с лекар. Ето защо не трябва да отлагате Вашето посещение при вашия гинеколог, особено ако има първи признаци на полихидрамнио - слабост, задух, неразположение. Най-важният знак, който трябва да обърнете внимание, е, че в корема започват да се появяват силни стрии, а ако промените позицията, свиването на водата ще се усети в корема. Също така, с това ще има подуване на краката.

Ако сте забелязали, че всеки ден обемът на стомаха става все по-голям, предната коремна стена се подува, това е ясен знак за остри полихидрамниони. Трябва да се обадим на линейка възможно най-скоро.

Ако бременната жена е диагностицирана с полихидрамнио, тя ще трябва да прекара доста време в болницата и често да прави тестове.

Много често лечението се извършва в болницата, много майки прекарват почти цялата бременност в болницата, тъй като патологията далеч не е безобидна.

В никакъв случай не трябва да се разстроите, защото лекарите ще направят всичко необходимо, за да избегнат сериозни усложнения. Основното нещо е да не се занимавате със самолечение, не използвайте народни средства, защото не става дума само за вашата безопасност, а за живота на детето ви.

Полихидрамнион по време на бременност: прогнозата за раждане

Ако бременната жена получи такава неприятна диагноза като полихидрамнио, най-вероятно труда ще дойде малко рано. Един плода на пикочния мехур може да избухне неочаквано, тъй като тази амниотична течност ще започне да тече изобилно и рязко тече. Както вече споменахме по-горе, това може да доведе до падане на крака или дръжка. В резултат на това изливане трудовата активност ще бъде отслабена, а в някои жени битките напълно липсват.

В допълнение към всичко това, матката ще се простира и това от своя страна е изпълнено с прекъсване на плацентата, кървене или други също толкова сериозни последици. Ако мястото в матката се вдигне внезапно, детето може да се обърне или да направи напречно положение.

За да се предотврати тази ситуация, експертите предварително пробиват плода на пикочния мехур. Благодарение на това водата ще се излива постепенно, с малка струйка, матката ще започне да се свива, което означава, че битките ще се засилят. Въпреки това, много лекари все още настояват, че е необходимо да се проведе цезарово сечение.

За да предотвратите появата на полихидрамнион по време на бременност, трябва да преминете през прегледи. В етапа на планиране на бременността, лечение на съществуващи инфекции или гинекологични заболявания. Също така е необходимо да водите здравословен начин на живот, особено ако имате затлъстяване или диабет.

Не забравяйте, че ако имате полихидрамнио, опитайте се да я приемете сериозно. Ако лекарите препоръчват да отидат в болницата предварително, не забравяйте да чуете мнението им и да следвате всички препоръки.

Внимателно слушайте тялото си, ако ви се струва, че бебето не се движи много или се притеснявате за нещо друго, не забравяйте да се консултирате с гинеколог.

Share:
Comments