Покрийте гвоздеите с гел у дома - направете го! как да

Покриване на ноктите с гел в дома: снимки и функции

Изглежда, че е невъзможно да се покрият гвоздеи с гел или гел-лак у дома.

Нуждаете се от много оборудване, образование, умения и талант.

В някои отношения сте прав, гвоздеи, покрити с гел - това е изтощително трудолюбие работа.

Дори и професионалист в салона за тази работа отнема до три часа.

Но въпреки всичко това, у дома тази работа е възможна. Освен това сега е много модерно сред младите момичета да купуват всичко, от което се нуждаят, и да "направят ноктите си" у дома, без да се измъкват от дивана.

Има няколко опции за покритие с гел или гел-лак, като например за укрепване без изграждане, на върховете или на формата.

В тези случаи, когато формата и дължината на ноктите ви са напълно задоволени, но искате да го направите по-малко крехък и по-издръжлив, използвайте гел или гел-лак покритие, без да изграждате.

Съветите или формата се използват за добавяне на допълнителна дължина. Като правило тя е от 5 мм. до 1 сантиметър, но има хора, които искат да видят нокти до 3 см.

Методът на нанасяне, както гел, така и гел-лак практически не се различават един от друг, само с някои тънкости. Гелът е вискозно вещество, различно по цвят и предназначение, а гел-лакът е лак, в състава на който се добавя гел за сила. Изсъхват само под въздействието на UV лампа. Гелът се нанася върху нокътя в по-дебел слой, за да изсъхне излишъка след изсушаване и да се получи форма на нокътя. Гел-лак в това отношение е различен от брат си. Прилага се в тънък слой и може да се нанася на няколко слоя.

Оказва се, че гелът по някакъв начин моделира ноктите, може да им даде някаква форма, е по-плътен, държи се по-плътно и е по-малко вероятно да бъде счупен. Гел-лакът е по-лош тук. Тя се изпарява, за тях е трудно да моделират желаната форма на ноктите, за да дадат туберлозността на релефа. Защото изглежда много по-естествено, едва ли може да се разграничи от ноктите му.

Гел-лак покритие у дома: материал и инструменти

За висококачествено и силно покритие на гел и гел-лак на къщата е необходимо предварително да се подготвят всички материали. Сега не е необичайно да се срещне с специализиран магазин за продажба на материали и необходимите аксесоари за изграждането и коригирането на ноктите, така че въпросът "къде да купя?" Не възниква.

По отношение на материала, след това за нанасяне на гел или гел-лак е необходимо да има:

• гел или гел-лак;

• обезмаслител;

• праймер;

• покритие;

• Ноктите за нокти;

• Шампоан за полиране;

• оранжеви пръчки;

• салфетки или памучни тампони;

• Масло от кожички;

• лампа с ултравиолетови лъчи.

За гел-лаково покритие е необходимо да имате не само оцветено, но и специално прозрачно покритие за основно и покривно покритие. Те са едновременно и 2 в 1. Естествено, придобиването на инструмент, който съчетава две функции, спестява както пари, така и пространство в шкафа.

Що се отнася до инструментите, не трябва да мислите, че тук ще управлявате един пирон. Трябва да има поне три от тях: с фина и голяма абразия, плюс любители за полиране на повърхността на ноктите. Абразивность Дали степента на твърдост се измерва в грамаж. Колкото по-висока е тази стойност, толкова по-малко е пулверизирането и по-мекото пила за ноктите. За изкуствени нокти, обикновено е от 100 до 180 единици, а за естествени от 180 и повече. Предпочитанията за материала на ноктите са различни за всеки, но ако мислите за него, е по-добре да изберете пластмасови. Те са по-силни от хартията, по-гъвкаво стъкло и на по-изгодна цена в сравнение с лазерните и керамичните пирони.

Обезмаслителят може да бъде заменен с обикновен аптечен алкохол, но всички други материали не могат да бъдат заменени или изключени.

Покриване на ноктите с гел в дома: последователност от действия

За да се гарантира, че покритието, било то гел или гел-лак, продължило дълго време и не затъмняваше радостта от носенето на постоянен маникюр с чипове или откъсване, трябва да се придържате към прости правила.

След като сте купили всичко, което е необходимо, за да покриете гвоздеите си с гел в къщи, трябва да уловите последователност от действия.

Първата стъпка е подготовката на нокътната плоча, За тази цел кутикулата се отдръпва с оранжеви пръчки и повърхността на нокътя се почиства с пила, за да стане матово. Nogtu приложен към формуляра. Незначителна разлика в подготовката е, че под гела повърхността се почиства с по-голяма абразия (190) и само гланцовият слой се отстранява под гел-лак, така че можете да използвате 220 гроздова ноктите. Но ако имате само един, тогава около 200 грита ще отговарят както на едно, така и на друго.

На този етап трябва да решите дали искате да получите допълнителна дължина или просто да укрепите съществуваща. Ако втората опция, отидете на втората стъпка, а ако първата, след това има две възможности. Направи го с върхове или форми. Съветите са залепени със специално лепило, повърхността им е зашита с нокът, формата и дължината са избрани. Ако използвате формуляра, трябва да го поставите под нокътя и да покриете гела, за да направите необходимата дължина.

Втората стъпка ще бъде грундиране, Следва да се отбележи, че не е препоръчително да го подреждате на върховете, така че трябва да се прилага стриктно към нокътя ви, без да се докосва изкуствената му част. След като праймерът изсъхне, основният гел се нанася (ако това е трифазна схема на гел) или се конструира (ако е двуфазна схема).

Има няколко опции за гел покритие това е три и две фази. В първия вариант базовият слой на гела първо се нанася върху гвоздея след грунда, а след това върху главния (конструктивен) и довършителния слой. Всеки слой се суши под UV лампа. Разликата между двуфазната система е, че има основна в основния гел, като 2 в 1. Това значително опростява задачата и спестява време.

Конструриращият гел се нанася колкото се може повече слоеве, за да се получи желаната форма и дебелина на гвоздея. След като се изсуши напълно и това е около 3-4 минути, лепливият слой се отстранява с обезмаслител. Филето с голям абразив образува повърхността на гела, преди да придобие красива овална форма, симетрична като капка вода, замразена на нокътя. Ако ви се струва, че няма нищо излишно, все пак трябва да го изцедите. За да нанесете покритието, повърхността трябва да е груба и матова.

Как правило, завършващ гел по-течна консистенция и се нанася като тънък слой лак.

Когато гвоздеят е покрит с гел-лак след грунда, се прилага прозрачен основен гел. Той осигурява добра адхезия към нокътната плоча. И само върху основния гел, след като се изсуши, се прилага цветен гел-лак. Тогава всичко е запечатано с покритието.

След обезмасленото третиране, лепилото се отстранява от нокътя, а кожицата и кожата около нокътя се обработват със специално масло.

Изглежда, че гел-лакът в сравнение с гела прави ноктите по-силни и по-малко крехки, изглеждат по-естествени и струват по-малко, но има едно минус, След като ноктите растат и корекцията става необходима, се оказва, че гел-лакът трябва да бъде напълно отстранен и приложен отново. Отнема повече време, отколкото гвоздеите, покрити с гел в дома, които са свободно подлежащи на корекция. За тази цел, превъзрастната част на нокътя и повърхността на гела се смилат, след това гелът се прилага съгласно горепосочената схема, запълвайки празнините и неравностите като че ли.

Покриване с гел-лак у дома: съвет от професионалист

След като се постави праймерът, нокътът не може да бъде докоснат. Съответно, докосване и прилепване към чужди повърхности е забранено, така че да не се счупи тънкият слой грунд.

По време на целия процес, дори и у дома, гелът не трябва да се съпровожда с измиване на ръцете. Всяка лека влага ще бъде фатална за покритието.

На етапа на подготовка за нанасяне на праймера трябва внимателно да се вземе предвид смилането на повърхността на нокътя. Трябва да се внимава да се отстранят всички частици, които остават върху кутикула и да се изрязва, ако има, пилингът на нокътя. Повърхността трябва да бъде равномерна и без прах, след това покритието ще продължи възможно най-дълго.

Грундът на нокът се прилага чрез триене на движенията от центъра към ръба и обратно. Десет минути след изсушаването се поставя второ покритие. Това е необходимо, за да проникне в ноктите. Тук принципът на двойно шотландски работи, закрепване на ноктите и гел заедно възможно най-трудно. Ето защо трябва да се опитате да накарате веществото да проникне през всички труднодостъпни места на ноктите.

Много е важно да спазвате правилата и да спазвате технологията за нанасяне на гела върху нокътя, без да докосвате кутикула и страничните ролки. Експертите съветват да направите малка вдлъбнатина от кутикула, приблизително 1-1.5 mm. Тази разлика няма да бъде забележима за другите, но ще ви предостави увереност, че не сте завладявали нищо излишно. Ако все пак гелът се появи върху кутикула, тогава е необходимо да го извадите оттам на всяка цена, в противен случай на втория ден покритието ще започне да се ексфолира и ще трябва да се приложи отново.

При работа с гел-лак е важно също така да се поддържа дебелината на слоя. Трябва да е много тънка, почти прозрачна. Цветът в първите слоеве ще лежи неравномерно, но това не е страшно. Следните слоеве компенсират оттенък и плътност. Нека трябва да приложите три слоя, за да постигнете желания резултат. Много е важно те да са тънки. Това е по-добре от два дебели слоя.

При нанасяне на гел-лак с дебел слой могат да се появят въздушни мехурчета и вълни по повърхността, поради което е толкова важно слоят да е възможно най-тънък. Също така на задължителните процедури е оцветяването на задника на нокътя. Това се прави, за да се намали рискът от прекъсване на ръба.

Друга често срещана грешка е закупуването на гел покрития от различни фирми. Това е, когато на финала и цветно покритие на един производител, а основата на другата. Смята се, че веществата, разработени в една фирма, са идеално подходящи един за друг и ако те са различни, съществува риск те да се "конфлират" един с друг. Това ще доведе до бързо повреждане на покритието и ще върне цялата работа отново.

Дори и у дома, гел-лакираните нокти, ако са спазени с всички правила и технологии, изглеждат като нови и се държат нарязани и сковани за около месец.

Гледайте кожата на ръцете си, направете почистване и намажете с крем, защото дори и най-красивият и скъп маникюр няма да изглежда на сухи и груби ръце.

Share:
Comments