Нервни разрушения на млада майка

Появата на бебе за много майки и татко е голяма радост. Приятна треска от близките и втората половина бързо се охлажда, а майка ми остава сама. Постоянно почистване, миене, готвене, грижа за бебето - всичко се превръща в рутинно. Такава работа е трудна и "ниско платена", което води до депресия и нервни разбивания.

Най-вече майките, които преди раждането на бебето са имали активен начин на живот страдат. Те искат да избягат на място, където няма притеснения. Как да решим проблема с нервните аварии?

Първо, детето не е пречка. Просто проблем с умора, мокри памперси и нощни крясъци. Не забравяйте, че за вашите бездетни приятелки бебето ви е сладка играчка. Не се страхувайте да ги поканите в къщата си, те ще се радват, че няма да се намесват в теб. Нека те разберат с бебето и по това време ще се отпуснете малко. Също така се случва, че самата майка се втурва в рамката: "Не! Самият аз. " Няколко пъти, когато я чуват фраза, близки роднини се страхуват да ви помолят да бъдете разбрани заедно с бебето поне два часа. Не отказвайте такава помощ, след няколко часа без дете няма да ви направи лоша майка. Напротив, това е извинение за отвличане на вниманието от нуждите на детето и отделете време.

На второ място, няма време за любима професия. Много неопитни майки все още не са свикнали с нова роля и вярват, че детето просто не дава време за тяхното изпълнение. Ако искате да шиете или плете, това е чудесен урок за създаване на ново нещо - пинетка, одеяло или капачка.

Трето, завършената кариера. Сега цялото ви семейство зависи от съпруга и може да потисне по отношение на финансите. Ако имате компютър и интернет, тогава свободните работници ще бъдат вашите приходи. Предимството на тази работа е, че няма рамки. Можете да работите докато бебето спи, или веднъж на ден, или всеки ден в продължение на един час, най-важното е предаването на поръчката навреме. Така че ще помогнете поне да спечелите малко за вашето семейство.

Сънят е много важен не само за бебето, но и за вас. Ясно е, че в този период една пълноценна мечта е само мечта. Например, за да се насладите достатъчно, можете да вземете бебето за през нощта. Така че през деня, докато бебето спи, вие също спите. Благодарение на пълноценния си сън вие ще имате добро здраве и настроение да се грижите за вашето бебе.

Понякога разочарованието се дължи на разглезено дете. Причината е, че от самото начало на бебето родителите и бабите се развалят. И когато родителите разберат, че детето се държи егоистично, то те поставят ограничения и правила. Това се случва, че промените за детето вървят гладко и се случва майка ми да издържи. Особено трудно, когато бебето е постоянно тормози майка капризи, хленчене, разпространение на храни и играчки. В този период млада майка се нуждае от помощ: опитайте се да си почивате всяка вечер от детето си. Ако има възможност да напусне бебето на баща или близките му, това ще бъде добро решение на проблема.

И последното нещо - не забравяйте за съпруга си. Въпреки факта, че сте уморени у дома, вашият съпруг е уморен на работа. Погрижете се за него, слушайте го и говорете приятни думи. От това поведение човекът ще се опита да ви угоди повече.

Share:
Comments