Хранене на обществени места. pro et contra

В Русия и в чужбина все повече се провеждат пикапи и флаш тълпи, призоваващи обществото да обърне внимание на нуждите на младите кърмачки и техните деца. Най-малко радикалните активисти се появяват с цветни плакати, пламенни бойци за правата на бебетата да получават мляко навсякъде и по всяко време провеждат открити сесии на едновременно хранене или показват голи гърди, като гарантират, че тази част от тялото не се различава от бутилката за хранене.

Обществото се раздели на два непримирими лагера. Първият признава храненето като един от най-интимните процеси и протестира срещу публична демонстрация на тайнството. Второто привличане към физиологията, припомняйки, че майчиното мляко не е десерт или лечение, а необходимо условие за живота и здравето на бебе, което поради възрастта не може да бъде предложено да страда в къщата или да търси удобни места, скрити от любопитните погледи на другите.

Основните аргументи на противниците на храненето на обществени места

  • Големата гърда привлича вниманието на минувачите. Това е нарушение както на етичните, така и на естетическите норми, приети в обществото. Първо, мнозина се страхуват от растящите си деца, които вече не са толкова малки, че да възприемат гърдата като зърно за бебе, но също така и не достатъчно възрастни, за да не обърнат гръб на тях. На второ място, някои смятат, че женската гърда по време на кърменето е достатъчно непривлекателна: увеличеният размер, стрии и вени - всичко това трябва да се скрие от очите на непознати.
  • Всяка майка може правилно да изчисли времето за ежедневни дейности и разходки с детето. Необходимостта да се хранят извън дома се обяснява с лекомислено отношение към режима на деня. В екстремни случаи изцеденото мляко може да се изсипе в бутилка и да се вземе с тях на разходка.
  • Храненето на обществени места не съответства на правилата за лична хигиена. Заедно с млякото, микроби и бактерии влизат в устата на бебето, тъй като поликлиниката, станциите, летищата и магазините са източник на инфекции.

Факти от поддръжниците на храненето на обществени места

  • За периода на хранене на бебето гръдният кош от еротичния обект става само основен придатък, различен от бутилката или зърното.
  • Далеч от всяка жена, лактацията оказва влияние върху размера и външния вид - много от тях поддържат грациозни форми.
  • Храненето е естествен и успокояващ процес, който не може да предизвика чувства на протест или отвращение. Големи художници пишат своите шедьоври, създаващи образа на кърмачка Мадона - защо тогава обществото, докато признава изкуството, едновременно осъжда съвременната медицинска сестра?
  • Не всички деца се хранят по график. Понастоящем неонатолозите и педиатрите категорично препоръчват да не се придържат към твърд график, а да се хранят бебето при първото му запитване. В допълнение към глада, бебето може да се чувства жадно, освен това процесът успокоява болката от режещите зъби, облекчава стреса, помага да заспи и удовлетворява смучения рефлекс.
  • Аргументът за необходимостта от задължителна подготовка за хранене е отхвърлен от лекарите. Честото измиване на зърното и ареолата помага за отстраняването на естествения смазочен материал, което води до появата на пукнатини. В допълнение, условията на ежедневието са се променили - всеки ден сутрин душ и чисти бельо поддържа гърдите чисти.

Кой е прав, и кой е виновен за този вечен спор? Както във всяка разгорещена дискусия, и двете страни забравят обективността. Противниците не вземат под внимание индивидуалните характеристики на други бебета, които могат да откажат да смесват, зърната и бутилките с експресирано мляко, а привържениците забравят, че ще отнеме малко време, а способността за публично разкриване на себе си ще изглежда неудобна и неподходяща.

Разбира се, никоя майка няма да послуша гладните викове на детето си и ако не намери подходящо място, тя ще го нахрани, когато плачът свърши. Но има много възможности да направите това навсякъде, без да обръщате внимание на процеса: специалното бельо, прашка или плик ви позволяват да се наслаждавате на интимност с детето си напълно неусетно за другите. В същото време противниците на рекламата трябва да третират по-толерантни кърмещи майки, тъй като е много по-лесно да се погледне един възрастен, отколкото да изтърпят мъките на глада за бебе.

Share:
Comments