Характеристики на съхранение на зимни обувки

Природата възвръща цветовете си, а колоната на термометъра се счупва в плюсната зона. Пролетта идва! Време е да свалите палтото си и да смените обувките си на по-леки. Ето къде и как сега да съхранявате зимни ботуши и ботуши?

Подготовка

  • Преди да изпратите зимни обувки "в покой", трябва да ги измиете добре. Ако чистата вода не се замърси, използвайте специален шампоан за обувки. Тя ще премахне мръсотията и солта от микрокредита на кожата, което значително ще удължи живота на обувките ви.
  • Свържете подметките с обувките за обувки, почистете добре от мръсотия със стара четка за зъби. Обикновеният парцал е малко вероятно да се справи успешно с тази операция.
  • През зимния сезон обувките ви, разбира се, са придобили някои дефекти: петата е износена, ключалката е изхабена, ботушите са започнали да излизат и т.н. Този фактор също трябва да се вземе под внимание и да се носят обувки до сервиза.
  • Също така, зимните обувки трябва да бъдат третирани със специален крем и полирани със суха памучна или фланелена тъкан.

сушилня

  • Тя трябва да се грижи за вътрешността на зимните обувки. Ако има стелки, издърпайте ги, попийте за известно време във вода с пяна или шампоан, след което внимателно изсъхне. Ако подметките са влажни през периода на пролет-лято, може да се образува мухъл, което значително ще влоши качеството на обувките ви.
  • За да се отървете от миризмата, сложете чифт памучни тампони, напоени с оцет, увийте обувките в пластмасова торба и оставете за 12-15 часа.
  • За да предотвратите загуба на форма на обувките, поставете навътре нагънати вестници или гума от пенопласт.

съхранение

  • Приготвени за съхраняване на ботуши или ботуши трябва да бъдат поставени в кутия или чанта чанта. Днес специални пластмасови контейнери са много популярни. Те са здрави и предпазват обувките от молци и прах.
  • Когато купувате нов чифт обувки, най-вероятно ще намерите в кутията специална чанта със силиконови топки. Те предпазват обувките от влага. Поставете чифт от тези торбички в зимните обувки.
  • Съхранявайте зимните ботуши и обувки далеч от слънчева светлина. Идеалният вариант за това е килер, тъмна килера или място под леглото.

Нежно съхранение и отношение към зимните обувки ще ви позволи да спестите пари и да не се притеснявате за предстоящата зима. В допълнение, ще бъде много приятно да получите чисти и добре подготвени обувки, готови да започнат веднага своите "задължения".

Текст: Катерина Пчельникова

Share:
Comments