Какво може да се каже за човек любимия му цвят

Предпочитайки този или онзи цвят, изразяваме нашето настроение, позволяваме на другите да разберат нашето психическо състояние и в известен смисъл цветът ни предопределя характера ни. Ако искате човек да знае по-добре, да покаже любопитство, попитайте кой цвят предпочита?

Бял цвят по всяко време е действал като символ на чистота, откритост и невинност. Той е свързан с младостта и простотата. Ако човек в зряла възраст обръща внимание на бялото - това показва, че той иска да постигне съвършенство, че търси емоционални идеали, които илюзорно пресъздават въображението му. Вероятно той иска да се потопи в годините на безгрижна младост. Уайт също говори за жажда за спокоен и равномерен живот.

червен - цветът на енергията, жизнеността. Той получава специално внимание от агресорите, хората са импулсивни и решителни, за които е трудно да останат на едно място и да следват обичайния живот. Той е човек с високи амбиции, копнее да получи от живота колкото е възможно повече удоволствие. Те са оптимисти, които не харесват монотонността. Те са педантични и се опитват да изглеждат трезво в живота. Ако скромните хора предпочитат червения цвят, това показва, че те са склонни да се нагряват, внимават, се грижат и може би искат да скрият истинските чувства.

Розов цвят характеризира човека като романтична, увлекателна и впечатляваща природа. Жените, които предпочитат розовото, се стремят към гладък и мирен живот. За тях най-важното е да бъдат безопасни, където правдата и любовта триумфират. Това, като правило, хората са очарователни и любезни.

Оранжев цвят към душата на веселите хора. Те са енергични, приказливи, се опитват да водят мобилен начин на живот. Но зад тях има тенденция да драматизират събитията, те са авторитетни сред приятелите и могат с основание да се смятат за душата на компанията. За тях нерешителността и непостоянството са присъщи, обаче те признават отрицателните аспекти на характера си и се стремят да се борят с тях.

жълт - олицетворяет свободу, жизнерадостность и говорит о богатом воображении. жълт цвет акцентирует внимание на людях жаждущих новых знаний и приключений. Как правило, он свойственен личностям с позитивным мышлением и обладателям тонкого юмора. Эти люди последовательны в действиях, логичны и отдаются свободе мыслей.

Зелен цвят - символ на живот, мир, хармония. Този цвят се избира най-вече от спокойни, творчески хора. Те са комуникативни, но самотата им е елемент. Те се характеризират с такт и скромност.

Син цвят говори за интроспекция, консерватизъм. Хората, които предпочитат синьо, упорито, упорито в труда, имат достатъчно високо ниво на самодисциплина. Те са чувствени и сантиментални. Хората наоколо оценяват своята мъдрост и силен дух на воля. Тези хора са леко подозрителни към хора с пламенни темпераменти и са внимателни при справянето с тях.

Пурпурен цвят подчертава личността на личността. Те са чувствени хора, те са остроумни и темпераментни. В обществото такива хора обичат да заемат авторитетна позиция, това са скрити лидери с изразено артистичност. Ако на лицето, което не получат необходимото внимание, се показва ирония или безразличие.

Кафяв цвят характеризира човека като хладнокръвен, с консервативни възгледи, с желание за свобода и независимост. В диалога те показват ограничение, те не винаги успяват да изразят своята гледна точка умело.

Сив цвят може да говори за предпазливост и дискретност, хората, които предпочитат сивите - работохолици, които са готови да работят в полза на компанията, не са останали. Младите хора се характеризират с известно отчуждение от живота, потискат своята индивидуалност. С възрастта те са по-мъдри и по-спокойни, когато изпитват падания и прозорци.

Черният цвят се възприема като отричане на възгледите на външния свят. Човек, фокусиран върху черен цвят, се стреми да заобиколи истинския му образ, да му даде мистика и мистерия.

Share:
Comments