Как да се грижим правилно за косата след козметика

Много жени вярват, че перм е прост и ефективен начин да направите косата красива. Освен това, има мнение, че косата, която е с къдрене, изисква много по-малко време. Но едно име за процедурата "chemical perm" показва, че процедурата не може да бъде безвредна за косата. Използвайки дори най-нежните състави за химическа вълна, е необходимо да се третира косата много внимателно и да се извърши комплекс от процедури за рехабилитация за тях.

Преди да вземете решение за необходимостта от химическа вълна, трябва да оцените състоянието на косата. Свободната, суха или чуплива коса може да не преживее тази процедура. Също така не се препоръчва използването на коса при жени със сухи или зацапани съвети или момичета, които наскоро са боядисани за коса.

Perm е безопасно само за много здрава коса. Но дори и в този случай не може да се каже, че процедурата ще бъде "безболезнена".

Преди да размахате, е необходимо да се спазват няколко прости, но същевременно много важни правила, така че косата да изглежда по-здрава и красива.

  • Не намокрете косата си няколко дни след процедурата. Водата може да измие химическия състав, който се фиксира върху косата за два до три дни. Бъркането на косата ви е по-добре с четка с лоши зъби и, ако е възможно, с минимално време.
  • За измиване използвайте само леки шампоани и специални продукти, предназначени за повредена коса.
  • Когато използвате сешоар, е по-добре да вземете специални дюзи, за да разсеете въздушния поток.
  • Не лягайте с мокра или влажна глава.

След процедурата на навиване, косата най-спешно се нуждае от овлажняване и подхранване. Ойл, масло за изплакване и различни маски ще дойдат на помощ. Особено е необходимо да се обърне внимание на средствата, специално разработени в лабораториите за коса, отслабена след химическа вълна. Задължително е да използвате лекарство, което ще помогне за поправяне на повредената структура на косата. Преди началото на курса на възстановяване, най-добре е да се консултирате със стилист или козметик.

Използвайте сешоара само със специален инструмент, който помага за предпазването на косата от вредните ефекти на топлината. Може да се замени с квасен или лимонов сок. Боядисването на косата не се препоръчва в продължение на няколко седмици след махането.

Подхранващите маски ще ви помогнат да възстановите блясъка на косата след размахване. Те трябва да се прилагат всеки път след измиване на косата.

Взимайки решение относно химическия продукт, е необходимо да се оцени вредата, причинена на косата чрез тази процедура. След това трябва да се грижите за вашата коса много внимателно, за да получите здравословен външен вид.

Share:
Comments