Риба със собствените си ръце: ще шие текстилна дъга риба.

Хубаво е да правиш нещо хубаво в събота вечер.

Двойно по-интересно е да се направи хубава работа с бебето с бебето.

Днешният майсторски клас е посветен на производството на текстилни риби.

Всички те са малки по размер и в различни цветове.

Това може да се използва и построи паралелно декоративен панел в морски стил, който ще изглежда най-добре в леглото.

Дори и бъдещата риба може да бъде окачена за струни под тавана. Получете прекрасна плаваща композиция. Такава творческа работа ще грациозно украсяват интериора на детската стая или банята.

♥♥♥

Етап №1

Дъга риба от плат

В процеса на шиене ще са необходими следните материали: кърпи от средна или висока плътност плат, не се разтягат, синтетичен пълнител за играчката, няколко различни цветни парчета филц, няколко бутона за очите. И също така: шевна машина, тонове, игла, ножици.

Предлага се модел. Може да се копира директно от екрана ръчно или да се отпечата на принтера. Преди да отпечатате, можете да промените размера на желания: намалете или увеличите оформлението. Както може да се види на фигурата, надбавките вече са взети под внимание. Също така номерата показват броя на частите, които ще бъдат изрязани.

След отпечатването всички детайли на рибата се изрязват и се наслагват върху тъканта. На този етап от работата се препоръчва внимателно да се вземе предвид цветовата схема на играчката. Тъканите в цвят трябва да бъдат комбинирани и да не предизвикват визуално отхвърляне. Може би си заслужава да избирате цветовете за определен интериор. Такава статия може да се превърне в забележителност на стаята, ярък акцент.

След като подробностите за модела са готови, можете да изрежете плата. Завъртете очертанията за предпочитане с мека кърпа или с изчезващ маркер. В крайни случаи, с молив или писалка.

Усещаното сърце е първо ушито. Детайлът е просто издълбан във формата на сърце с ножици. Краищата не се нуждаят от обработка, тъй като филцът не се излива около краищата. Формата е зашита около опашката с шевна машина. Създава се специална "линия на 1 милиметър от ръба". За такива линии шевната машина има притискащо краче, което контролира ширината на вдлъбнатината.

В следващия завой се правят многоцветни везни. Всяка люспи е остъргвана по ръба от грешната страна, а след това - се оказва на лицето. При всичките пет люспи синтетичният пълнител се пакетира в малко количество. Те трябва да дадат малка сума. Тогава те убождат иглите си към продукта в областта на багажника.

След това се прилага средната част на багажника и се надраска.

Същата схема показва и другите три мащаби.

Оказа се риба, която все още няма перки.

За производството на перките се изрязват 4 парчета плат, от които две са огледални. На обратната страна бъдещите перки се остъргват по ръба, обърнати към предната страна, пълнени с леко синтетичен пълнител и пришити към основната част.

Втората половина на рибата може да бъде направена в две версии. В първия случай първата половина се отразява. Всички съгласно същата схема, както е описано по-горе. Във втория случай само тъканта е пришита към втората половина. Няма декорации. Тази опция е подходяща за вертикални панели. Ще го разгледаме по-долу.

Завършената половина на рибата се поставя на масата с грешната страна нагоре. Внимание, тъканта под рибата е от грешната страна надолу.

За да се изправи линията, тъканта и рибата се пробиват с игли за шивач. Само опашката няма да бъде ушита, за да обърне рибата на фронта по-късно. След това машината се поставя по контура "на линия от 0,5 см от ръба." Целият излишък се отрязва с ножици.

За да може рибата да има красива овална форма след появяването й, в местата на закръгляване от грешната страна ножиците са изработени от ножици. След това продуктът се оказа и провери: има някъде шевове. В противен случай броят на вдлъбнатините се увеличава.

Сега рибата може да бъде пълна със синтетичен пълнител. След това опашката е пришита. Срязванията от двете страни са обърнати на 0,5 см навътре и са пришити с таен шев на ръка.

Пришитите очи са пришити.

Етап номер 2

Миниатюрни рибки от филц

Този творчески процес е прост. Моделът се отпечатва и детайлите от филц се изрязват. Размерът на рибата може да се коригира преди печат на компютъра.

От оранжевото усещане ще има рибени клоуни с бели вълнообразни ивици отстрани. От жълт филц - пеперуда с червени петна от всяка страна. Рибата с черни ивици е океанска раирана брама. За разнообразие от морски живот можете да отрежете няколко медузи.

Тези играчки са зашити от предната страна, тъй като при такава миниатюра е изключено появата на продукти. Сгъванията могат да развалят или деактивират самия материал - усещат.

За да се забавлявате детето, можете да шиете в магнити в риба и да не се издигате подвижно, а играчка в хладилника. Въпреки това, с невнимателно боравене, е лесно да разваляте такава риба. Пепелни сълзи.

На магнитни дъски ще се появи интересна приказка. Такова занимание определено ще зарадва бебето.

Share:
Comments