Как да образовам едно момиче 3-5 години?

Разликата между поведението на момчетата и момичетата се забелязва от раждането. От 3-годишна възраст, когато бебето ясно заема мястото си в триъгълника "Папа-мама-да", методите на възпитание могат да бъдат коригирани, като се вземе предвид пола. Природата на детето се променя и става по-сложна, емоциите стават все по-дълбоки, протестите са по-ярки и по-съзнателни. Време е да приложим методи, основаващи се на разликата между момчетата и момичетата.

Много майки с деца от двата пола отбелязват, че синовете и дъщерите на възраст 3-5 години се държат много различно. От една страна, изглежда, че е по-лесно да вдигнеш дъщеря - тя е много по-предпазлива, по-точна и по-замислена от младия експериментатор. От друга страна, на тригодишна възраст тя вече знае как да бъде хитър, да се преструва и да манипулира другите добре. Най-малкото, магиите й превръщат бащите и бабите в подчинени роби, както майка й се поддава на трикове. Способността да се използват тези функции в полза на себе си и на детето е гаранция за хармоничното възпитание на бебето и успешния личен живот в бъдеще.

Пет трика за правилно обучение на момичето

1 Красота

Несъмнено едно малко момиче често чува екстатични комплименти на адреса си. Всяко дете обаче е индивидуално - човек се превръща в истинско кокетче от памперси, а в училище остава такова. Но каквото и да е дъщеря ви, комплименти и възхищение трябва да присъстват в живота на всяко момиче.

3 години е съвсем подходяща възраст и да започнете присаждането на определен вкус. Разбира се, ние не говорим за способността да различим оригинала на Луи Вюйтън от фалшификация. Но навикът на чисти, чисти дрехи за малката няма да навреди.

2 емоционалност

Момичетата са много по-емоционални от момчетата, а в бъдеще тази разлика ще се засили. Дъщерите са по-склонни да приемат горяща любов към родителите си, докато обидите започват да узряват в малките сърца много рано. Демонстрирането на горещи чувства за чувствителност е много важно - не се колебайте да повтаряте нарастващата дъщеря за любовта си колкото е възможно по-често. Важен и физически контакт - започнете и приключете деня по-добре със силна прегръдка. По някаква причина някои смятат, че откритите чувства могат да бъдат развалени. Важно е да запомним, че никога няма много любов, но потискането на искрените чувства може да накара един малък човек да се затвори в себе си от ранна детска възраст. Любовта не трябва да се влива само в детето - в идеалния случай, когато има топло и искрено взаимоотношение в семейството - защото точно сега той полага модела на поведение, който ще бъде неговото основание и живот кредо в продължение на много години.

3 предпазливост

Знаеш ли защо момчетата подмамват момичетата с страхливци? Тъй като не им се струва, че отказът да се постави в джоба не е много чиста жаба или скок в снежна покривка от покрива на гаража се обяснява с рационална предпазливост. Затова е много по-лесно за едно момиче да говори и да убеди - достатъчно е да й обясни опасността от това или онова действие. Важно е да не се пренебрегва пръчката - повярвайте ми, нейното въображение е добре развито и умът е вече дълбоко в 3-4 години, така че не е необходимо да рисувате ужаси и неприятности. Разкажете й за възможните последици, но не се страхувайте. В противен случай съществува опасност да се развие в него прекомерна предпазливост, граничеща с инерцията.

4 спестовност

Твърде често майките преподават отношението на дъщерите си към домашната работа като глупаво задължение, без да го забелязват. При някои момичета реакцията на майчиното робство в кухнята може да доведе до остър протест и отричане на всякаква домашна работа, а други - до признаването на работата като грозно, но неоспоримо задължение на всяка жена. И двете са несъмнено крайности. Да свикнеш дъщеря да изпълнява домакинска работа е лесно и с удоволствие да бъде способна на всяка жена. За да направите това, трябва да свържете бебето с помощта в игрална форма - в края на краищата, да направите охлюви от този тест е не по-малко вълнуващо, отколкото от пластилин. Споделете с малката помощник тайните на женската магия - в тази възраст икономическите ви умения изглеждат толкова привлекателни за нея - важно е да не пропуснете това златно време.

5 гъвкавост

Разбира се, да гласуват за и против, както и да се моля и нашите, и на вас - не най-похвално умения. Въпреки това, самата природа на жените е толкова гъвкав, хитър и нежен, че само на нежния пол, предоставена таланта да се превърне в арбитър на най-трудните ситуации. Тази гъвкавост е лесно да се съсипе ранна възраст - в действителност, някои родители са твърде категорични и предпочитат да се придържат към тяхната линия, чупене на личността на детето. Бъдете внимателни към дъщерите си - ако се постигне желаният резултат е необходимо да се прилага твърде голям натиск - може да искате да преразгледа собствените си възгледи? За да продължи напред в образованието на момичетата 3-5 години, като правило, не е необходимо - ако в някакъв момент предизвиква протести и пълно отричане, грешката е вероятно да бъдат покрити, не влиза в реакция на детето, и родителите си.

Вероятно няма такава майка, която поне веднъж в живота си няма да изпадне в задънена улица при възпитанието на собствените си деца. Понякога завършваме с аргументи и аргументи за убеждаване и увещание, а понякога започва да изглежда, че вървим по грешния път. В такива моменти мислим, че възпитанието е труден и трън, пълен с грешки и падания. Но понякога е по-добре просто да спрете и да си спомните своето детство - в края на краищата повечето отговори на нашите въпроси са в него.

Share:
Comments