Кафе маникюр - идеи и опции за дизайн

Както никога преди през този сезон, всички видове кафе сенки са популярни. Тук идва моментът, когато голият маникюр вече изглежда малко скучен, така че интересът постепенно се премества на цвят на кафе близо до него. Той, както и природните цветове - е дискретен, женствен и, разбира се, невероятно универсален. Такива невенчета ще станат съвършени спътници на всеки стил в облеклото - офис костюми и спортни качулки, лодки и маратонки. Ако монофоничното покритие изглежда малко скучно, лесно можете да го украсите с интересен дизайн.

кафе маникюр

Цветна палитра

Цветът на кафето е почти перфектен за естествения цвят на кожата, а разнообразието от нюанси позволява перфектна хармония. Основните тонове са:

 • светлина - цвета на кафето с мляко;
 • средно - капучино;
 • тъмни - естествени зърна.

Това са само основните тонове, разделени на 3 групи, има много вариации на нюансите и абсолютно всяка жена ще може да избере подходящ нюанс за нея.

Най-хармоничните комбинации се получават със следните цветове:

 • класика - бяло и черно;
 • червен и оранжев;
 • синьо, тюркоазено и синьо синьо;
 • розови нюанси;
 • тъмно кафяво;
 • зелен;
 • fuksija.

Монохромен маникюр

Независимо от времето на годината и стила на дрехите, монохромният маникюр на оттенъка за кафе ще изглежда много оригинален, благороден и женствен. Яркостта и цветното насищане в този случай не играят специална роля - всеки от тях ще направи ноктите много стилни. Например, тъмните нюанси ще направят изображението ултра модерно и светло кафе с мляко - уютно и нежно.

След спиране на избора на един от кафявите тонове е възможно напълно да се откаже допълнителен дизайн под формата на кристали, рисунки и други орнаменти - ноктите ще изглеждат много екологично.

Кафе на зърна

В темата на основния нюанс се препоръчва да се създаде тематичен модел под формата на кафе на зърна на ноктите. Те могат да бъдат поставени на всеки пръст, или само на един от тях, има много различни техники за правене на рисунката. Ако погледнете цветовия дизайн, то тук трябва да разчитате изцяло на чувствата си - няма общоприети правила по тази тема. Това може да е игра на контраст или монохромен образ - качеството на маникюра не се променя от това.

Формата и размерът на кафените зърна се избират индивидуално. Можете да използвате при проектирането на кристали, блясък или акрилен пясък.

Френски и лунен маникюр

Кафявите оттенъци са подходящи за създаване на класически видове маникюр, но на преден план тук обикновено се връща или лунен маникюр. Това означава, че не е върхът на ноктите, който е различен от основния цвят, но лунулата е площта в основата на нокътя. Идеалното решение за цвят в този случай е златото, което формулира "усмивка". В допълнение, блестящи и други видове блясък, специално фолио или триене често се използват за изолация.

Като стилен вариант - лек основен цвят на кафе и тъмно кафява усмивка. Друг смел и свеж вариант ще бъде дизайнът на тъмен фон с лека триъгълна усмивка.

Варианти на декора

 1. Блясък и блясък. Възпроизвеждането на контраста може много често да се превърне в катастрофа, но в някои случаи ефектът ще бъде наистина очарователен. Такъв е случаят с кафе маникюр цветове на разтопено мляко и лъчист блясък. Маникюрът ще бъде умерено смел и забележим, но изобщо не предизвиква. В същото време е необходимо да се спазва мярката с блясък - не трябва да е много и на всеки пръст, достатъчно е да украсите само няколко от тях.
 2. Камъни и камъни. Този декор е украсен с почти всеки маникюр и ние сме почти напълно свикнали с него. Но на ноктите за кафе, кристалите все още изглеждат малко необичайни и следователно по-зрелищни. Особено интересен тандем се получава с комбинация от матова повърхност на кафе и пенливи камъни. Избирайки нюанси на ринговете и тяхното местоположение, можете да създадете ежедневно или вечерно изображение. В първия случай се препоръчва да спрете вниманието си върху прозрачни или полупрозрачни камъчета и яке, а във втория случай - можете да изберете червен или червеникавокафяв декор, изложен под формата на картина или декор. За да украсите невента по този начин е много удобно - сега не се изисква специално лепило, а кристалите лесно се залепват към самата основа за гел-лак.
 3. Kamifubuki - това е доста нова посока в декорацията на ноктите, произхождащи от Япония. Всъщност това са малки пайети с различни размери и форми, които се използват за украсяване на невен. Сега те започват своето изкачване до декора на "Олимп", но вече е ясно, че те определено получават известно внимание. Достатъчно е да видим коя красота се получава, ако се приложат златни кадифувки за лека кафе.

Чертежи с четка

Тук има някои предпочитания в използваните цветове - например основните цветове за чертожни чертежи са класически бели и черни. Така че на наситена основа се прилага бяло, а на по-светла повърхност - черно. Забележително са рисунките, направени от ръцете върху матирана плоча за нокти, например малки мъниста. Особено хармонични в този случай са етническите мотиви, например, снимки в стила на "mehendi" или по-прости - монограми.

В допълнение към горните опции за изображения, можете да използвате други опции и почти всичко - чаша, торта, декоративни надписи и други прости елементи.

Стилове могат да бъдат почти всичко. Обикновено кафявите тонове се използват в следните области: минимализъм, артистичен дизайн, арт деко, както и сега популярният ретро. Във всяка от тях има някои материали и техники, които трябва да се използват за получаване на тематичен дизайн на ноктите.

За да разгледате визуално всички новости и дизайнерски характеристики, препоръчваме да проучите снимки на готовия дизайн. Кафе маникюрът става все по-популярен всеки ден и армията на феновете му постоянно се разраства - невенчетата изглеждат много скъпи, стилни и елегантни. Тя се избира от съответните жени - те знаят много за модата и самообслужването, но не се колебаят да покажат своя вкус.

Share:
Comments