Боядисване на косата в дома: какво трябва да знаете

За да боядисвате косата си перфектно, не е нужно да отидете в салона. Оцветяването в къщи обаче има свои собствени характеристики и трябва да се запомнят.

Избор на бои

Много хора са склонни да мислят, че няма разлика между професионалната и конвенционалната боя. Въпреки това можем спокойно да кажем, че от професионалните бои косата получава по-малко вреда. Факт е, че професионалните цветове на косата могат да бъдат разредени с водороден прекис от 1.9% до 9%. При конвенционалните бои съставът е предназначен за средния купувач и има високо съдържание на пероксид (9-12%), което, разбира се, причинява значителна вреда на косата.

Професионалните цветове на косата имат редица предимства:

 • Те са индивидуализирани.
 • Не съдържайте тежки метали.
 • Имайте миризма, който е по-слабо изразен от бои за дома.
 • Не "изгаряйте" косата.

Разбира се, ако косата е силна и дебела по природа, тогава разликата между тези видове бои ще бъде трудно забелязала. Въпреки това, за крехка коса, оцветяването с обикновена боя може да се превърне в катастрофа, счупваща, изгаряща и разваляща косата.

От лоша боя, косата може да стане "слама", така че трябва да изберете внимателно. Също така използвайте укрепващи агенти след оцветяване.

Цвят на косата

За успешното оцветяване на къщата е важно да се вземат предвид правилата за избор на цветове за косата от различни цветове.

Светловолосые

За справедливите при боядисване проблемите са почти несъществуващи. Цветът се крие перфектно и с висока степен на вероятност ще изглежда като на снимката.

Тъмнокоси

Но за тъмни коси проблеми ще има повече. Особено, ако се нуждаете от руж. За да направите това, косата трябва първо да бъде изчистена и след това боядисана с основната боя. И е необходимо да се наложи светъл цвят в големи количества. В този случай косата няма да е жълта.

Грешки, които не си заслужават да се повтарят

 • Боята трябва незабавно да се провери за алергени, размазвайки малко върху кожата.
 • Когато оцветявате, трябва да имате ръкавици и да поставите нещо на раменете си, в противен случай ще бъде трудно да се измие от кожата ви.
 • Не дърпайте боята върху косата си по-дълго, отколкото е посочено в инструкциите. В този случай цветът ще стане много по-тъмен, което може да бъде разочароващо, ако изберете друг цвят.
 • След оцветяване косата трябва да се измие първо със специален шампоан и след това с балсам. Тези инструменти сигурно определят цвета.
 • Боята е най-добре да се използва след оцветяване на пробната версия. Това е, сложи го на малка част и да видим какъв ще бъде резултатът. След това можете да започнете да рисувате цялата глава.
 • Преди оцветяването, косата трябва да бъде чиста.
 • За тези, които не искат радикални мерки за оцветяване, професионалистите препоръчват боядисването на косата ви не повече от два пъти по-леки или по-тъмни, от естествения цвят на косата ви. Това ще ви помогне да поддържате естествен външен вид.
 • Не изсъхвайте. Ако косата е оцветена, използването на сешоар е по-добре да се намали, така че да не загуби своята еластичност.
 • Не мийте косата с шампоан веднага след оцветяването. Когато всичко е боядисано, допълнителното използване на шампоан ще измие някоя боя и резултатът няма да бъде най-впечатляващ.

Това са всички прости съвети за успешното оцветяване на косата у дома. Не повтаряйте грешките на другите и винаги да бъдете ярки и красиви!

Текст: Ирина Лев

Share:
Comments