Защо стресът при мъжете е кръст в интимен живот?

Според британски психолози, постоянният стрес при мъжете ги прави изключително непривлекателни партньори в очите на жените. Оказва се, че ние, жените, сме фини природи и инстинктивно се чувстваме недоволни от представителите на противоположния пол. Уви: Реципрочността на хора, които не са устойчиви на стрес, не блести.

Ако стресът при мъжете е свързан с плъховете?

Учените от университета "Бингхамтън" извършиха сериозно научно изследване. Те сравняват поведението на женските лабораторни плъхове с нивото на стресовите хормони, продуцирани от мъжки плъхове. Оказало се, че по време на периода на чифтосване жените избягват мъже, в чиято кръв, нивото на такива хормони непрекъснато се надценява. И стресът при плъховете-момчетата коварни учени провокира изкуствено, като се започне от подрастващите "кандидати".

Експерименталните плъхове, в които стресовите хормони са извън мащаба, жените са изненадващо разпознати и категорично отхвърлени. Те се свързват само с онези мъже, чийто хормонален фон е абсолютно нормален.

Мъжете под стрес имат трудна младост

Проучване, проведено от британците показа, че жените реагират равномерно на хормоналния произход на мъжете. и това е въпрос на хроничен, непрекъснат стрес, който започва още през юношеството и постепенно деформира поведението и характера на момчетата.

Под влиянието на постоянния стрес мъжете формират много непривлекателни качества от гледна точка на женската половина на човечеството: смирение и послушание. Междувременно повечето жени предпочитат доминиращите партньори - брутални ловци, домакини, които се грижат за семейството и хлябопроизводители. Въпреки женствената нежност и майчински инстинкт, ние все още искаме да раждаме деца от мачо, които не изпитват емоционално мъчение.

Стресът при мъжете, изучавани в лабораторията

За да се постигнат надеждни резултати от въздействието на социалния стрес в мъжете върху отношенията с жените (да се чете: интимни перспективи), британците действат с лабораторни плъхове.

Група млади плъхове, подбрани за експериментиране преди появата на сексуална зрялост, бяха преднамерено подложени на трудни тестове: те бяха трансплантирани от клетката в клетка, внезапно променени осветлението и поставени в група непознати плъхове ... Най-общо, ненаситната нервна система на мъжки плъхове беше натоварена под пълната програма.

Някои от мъжете задържаха господстващо поведение и успешно преодоляха стресови фактори. Такива късметлии с продължаването на рода в бъдеще без проблеми бяха: комбинирани и умножени.

Други мъжки, неспособни да се справят с хроничния стрес, се превърнаха в тревожни невротици с подчинено поведение. Достигайки в детеродна възраст, никога не са намерили чифт за чифтосване. Учените са стигнали до извода, че подобни процеси са и в човешкото общество.

Но отдавна сме предположили, че необезпокояваните мъже и мъже с нерви са някак си свързани. Е, всъщност, как може да се доверите на човек, който е под постоянен психологически натиск ... от себе си? Да, и да ражда деца от него! Не зависи от любовта и размножаването: вашата собствена психика, която да защитава, да не стресва в мъжете ...

Share:
Comments