Ако имате нужда от важна среща: бърза рецепта за красота

Имате ли важно посещение, среща или парти? Желателно е на всяка цена да изглежда перфектно, че кожата блести със здравето и е свежа, както в младостта? Имате ли малко време? След това не се колебайте и продължете да изпълнявате козметична рецепта, която не изисква да направите много, но ще даде огромни резултати.

Най-напред сложете поставка с вода върху печката за компрес. По време на кипене на вода, вземете контрастен душ и почиствайте лицето на дневния грим и замърсителите, като използвате обичайните средства: крем, мляко и тоник. След това се облечете с роба и подгответе хавлиена кърпа. Извадете от печката съдовете с вряла вода и поставете до масата. Лицето е много гъсто разпространено с мазен крем. Кърпата трябва да се накисва в гореща вода и след малко да се охлади, изтръскайте и след това я разпръснете, внимателно прикрепете към лицето. Разстилайте кърпата върху кожата, като започнете с брадичката; след това го насочете към бузите, натискайте кърпата с ръцете си и след това покрийте челото с кърпа. Краищата се поставят върху очите ви и се спускат надолу, оставяйки дупка в носа за дишане.

Сега леко се облегнете назад и се насладете на комфортна позиция, в която ще се радвате на топла релаксираща компресия. Дръжте кърпата на лицето си точно толкова минути, колкото ще ви бъде приятно. След това, отново, сметана на кожата, и затопляне на кърпа в гореща вода, повторете компрес, като са направили всички 2 или 3 пъти. Кремът се прилага и върху клепачите, но в по-тънък слой.

Процедурата е завършена със студен компрес, като се запази не повече от минута. След това извадете кърпата и изплакнете лицето си с леко подкислен лимонов сок. Също така ще бъде хубаво да изтриете кожата с парче лед. Не изчакайте, докато кожата изсъхне, нанесете малко повече крем върху лицето и потупайте бузите и областта под брадичката си с ръце. След това направете няколко притискащи движения по дермалните линии, сякаш искате да натиснете кожата срещу костите. Излишната влага и остатъците от сметана с мека салфетка.

И сега погледнете себе си в огледалото. Кожата ви е станала сочна, червеникава, пълна със сметана и влага. Ясно е по-светло, чисто и еластично. Сега можете да отворите чантата за грим и да оформите грима. Но преди това, ако има малко време, да пие прясно сварено чай с лимон, най-накрая да развесели и да се чувстват подмладени. Извадете цветовете на козметиката, помнете техниките за подмладяване и освежаване. Клепачите трябва да се оживиха и след това да се прилагат само за избраната им сянка. Опитайте се да не използвате черен молив. По-добре е да обърнете очите си към тъмно синьо, кафяво, сиво очертание за очите. Mascara могат да бъдат предприети, и черното, но цвета (синьо, кафяво, лилаво) изглеждат по-ярка. Не пренебрегвайте тонален крем и руж. Тонът трябва да съответства на естествения ти тен или да е леко по-светъл. Веждите могат да бъдат оцветени със сенки в цвета на космите. В средата на долната устна, нанесете малко блещукаща светлина над червилото. Това визуално ще им даде обем.

След като приключите с грима, се усмихвайте в огледалото и се опитайте да запазите весело, приветливо изражение за цялата следваща вечер. В края на краищата, обичате ли се? Така че днес ще бъдете възхищавани и приветствани!

Share:
Comments