Как да получите добра реколта от ябълки "слава на

Ябълки "Слава на победителите" - клас, тестван от години. Той се оправя добре в различни региони на страната, се нуждае от минимална грижа, за която печели популярността си.

Историята на създаването на сорта и основните характеристики на ябълковото дърво "Слава на победителите"

Сортът произлиза от избора на "Papirovka" и "Mackintosh" през 1928 г. в Украйна на станцията на Simirenko LP. Още през 1954 г. се отглежда в целия СССР.

Според зрялост сортът принадлежи към средата на есента. Жътвата се събира, когато лятните ябълки вече са изчезнали, а късните все още не се изсипват. В различните региони времето зависи от климата. Средно плодовете се узряват от средата на август до средата на септември.

Ябълковото дърво се отличава със своята висока зимна устойчивост и устойчивост на суша, толерира добре температурните промени. Добивите са високи и стабилни, не се наблюдават вълнообразни периоди.

Първите плодове се събират 4-5 години след засаждането. В северните райони малко по-късно, но на юг, можете да ядете сочни ябълки за 2-3 години. Като цяло, сортът се смята за бързо развиваща се.

През първите години на плододаване добивът е над средното, но с възрастта дървото е малко по-малко. За частното земеделие обаче това не е толкова забележимо. С добра грижа ябълковото дърво дава прилични реколти. От младо дърво е възможно да се съберат до 20 кг плодове, а възрастният може да даде до 70 кг. И на юг тези показатели са по-високи, отколкото в северните региони.

Външен вид на дървото и описание

Дървото е силно с разпростираща се корона. През годините короната придобива овална или закръглена форма. Долните клони се намират под остър ъгъл спрямо багажника, а горните клони се издигат дострани. Кората на дървото е характерен кафяв цвят. Младите издънки от червено-кафяв цвят, блестящи.

Листата са малки, заострени, леко покълнали, светлозелени, с видимо жълто. Цветята са розови, ароматни. В ранна възраст дървото е обилно покрито с цветя. Но плодовете не са свързани с всички тях.

Трябва да се има предвид, че сортът "Слава на победителите" се отнася до плодовете от ябълкови дървета. За качествено опрашване и образуване на плодове ще са необходими опрашители. Те могат да бъдат разположени на близко място, но не повече от 50 м. В допълнение, времето на цъфтежа на културите трябва да съвпадне. Тази особеност е важно да се има предвид при засаждането на разсад.

Най-добрите сортове опрашители за ябълкови дървета:

- "Priam";

- Антонов;

- "Мелба";

— «Боровинка».

Според градинарите, съвместното засаждане на разсад дава добри резултати.

Описание и характеристики на ябълките "Слава на победителите" с снимка, целта на сорта

Зрелите плодове са сочни, големи или средни по размер, с гладка кожа. Средното тегло на една ябълка варира от 120 до 200 грама. Цветът на ябълките е жълто-зелен с характерен руж. Плодовете от долните клони са по-малко оцветени, а на върховете са най-розови. Това се дължи на сгъстяването на короната. За едноцветно оцветяване на ябълки е необходимо да се изтъня короната, че лъчите на слънцето дойдоха при всички плодове.

Целулоза е ароматна, нежна консистенция, среднозърнеста, сладка и кисела. Вкусът на плодовете не се променя по време на узряването. Зрелите плодове не траят дълго на дървото, така че те трябва да бъдат отстранени своевременно. За да се определи зрялостта на ябълките ще помогне на семената. В узрелите плодове, когато се разклащат, те гърмят. В допълнение, зрели ябълки са покрити със синкав цвят.

Жътвата добре понася транспорта, но слабо се запазва в прясна форма. След прибиране на реколтата плодовете се обработват. Те правят добри конфитюри, компоти, сокове и сушене.

Предимства на разнообразието и слабостите на ябълките "Слава на победителите"

Безспорно предимство на културата е нейната зимна издръжливост, високи добиви и добри вкусови качества на плодовете.

Сред недостатъците са:

- самоплодородност;

- склонност да се отделят плодове;

- уплътняване на короната.

Тези недостатъци обаче лесно се елиминират. Достатъчно е да се положат малко усилия и да се грижи добре за дървото.

Характеристики на отглеждането на ябълки "Слава на победителите" в различни региони: правилно засаждане на разнообразие и най-дресинг

Сортът се държи по различен начин при различни климатични условия. Не само термините на узряване и съхранение на плодове са вкоренени, но и засаждането на разсад.

Сортът е подходящ за отглеждане в северната част на страната и в южните райони. Но доходността ще бъде различна. Поради ниските температури, студените лета и състава на почвата, отглеждането на ябълкови дървета в Северозапада има свои собствени характеристики.

За засаждане се присаждат двугодишни разсад, те по-добре да корен и по-рано да влезе в плод. Появата на растението не трябва да предизвиква безпокойство. Височината на разсада не надвишава 1,5 м, кореновата система е добре развита и мястото на присаждане е сухо. Обърнете специално внимание на скелетните клони, те трябва да бъдат разположени равномерно по цялата разсад.

Засаждане на разсад

Времето за засаждане зависи от климата, можете да засадите дървото в началото на пролетта или късна есен. Подгответе почвата преди засаждане. Горният слой на земята се отстранява, смесва се с торове, хумус и разхлабващи материали. Ямата е подготвена за размера на разсад, като правило, 70x70 cm.

Кацането се извършва по следния начин:

1. Дъното на ямата се изцежда добре, излива се плодородната почва, поставя се колче за подложката на стъблото.

2. Корените са разпространени върху повърхността на почвата, те са покрити с хранителна почва, те компактират земята добре.

3. Плодовете се поливат изобилно и вързани към подпората.

Дълбочината на засаждане се запазва, т.е. кореновата шийка и мястото на присаждане не са погребани, а остават на повърхността на почвата до височина 5 см. Ако се посадят няколко дървета, те оставят поне 4 метра между тях.

През първата година разсадът се напоява изобилно, предотвратявайки изсушаването на почвата. Но те не оплодят. Най-дресирането започва с пролетта на втората година.

Как да си направим тоалетка

През април следващата година се изкопават окоп около периметъра, покрити с минерални гранулирани торове и покрити със сън. Въвеждат се предимно азотни смеси:

- карбамид;

- амониев нитрат;

- нитрофоску.

Най-дресирането действа дълго, бавно се разтваря и подхранва корените. Вторият път ябълковото дърво се подава преди цъфтежа. На този етап се въвеждат потамови торове или органични съединения. След образуването на яйчниците и в етапа на изливане на плодове, използвайте зелен тор, инфузии от тревна трева. След прибиране на реколтата, дървото трябва да възвърне силата си, така че през есента да се направят фосфорно-калиеви превръзки.

Правилното подрязване на сорта и формирането на короната на ябълковото дърво "Слава на победителите"

Сортът се различава в темпа на растеж и в тенденцията си да уплътнява короната. Без допълнителни процедури дървото бързо губи своята привлекателност, качеството на реколтата намалява и възникват заболявания.

Необходимо е редовно да се изтънява короната, всяка пролет и есен. Опитайте се да изрежете всички сгъстяващи леторасти, стари клони.

Не забравяйте, че ябълковото дърво е вид плод, носещ копие, панделки и пръчки от плодове. Затова се опитват да ги пазят.

Share:
Comments