10 митове за развод

Разводът в съвременния свят е нещо обичайно. И все пак много хора се отнасят към разпадането на брака много болезнено, носят спомени и възмущение за провалената връзка в по-късния живот. Колко глупави митове за развод живеят в главата на обикновените жени! Колко те се намесват в щастливия живот, създавайки илюзорни препятствия за изграждането на хармонична връзка с нов спътник на живота. Нека да разгледаме десетте най-популярни погрешни схващания относно развода, които са често срещани в съвременното общество.

1. Браковете след развода са по-стабилни

Смята се, че онези, които вече са преживели горчивия опит в брака, няма да правят глупави грешки, така че хората, които вървят под короната за второто, третото, новото време, се радват на по-силни отношения. Подобна мисъл рядко се оказва истина, човек интуитивно търси избирач, подобен на предишния партньор, така че всички негативни черти обикновено се повтарят в нов партньор. Не е необходимо да се търси заместник на предишния съпруг, а да се отърве от типа.

2. Осъществяването на брак е полезно от това да бъдеш сам

Често се случва, че бракът е необходим само, за да се отървем от болезненото усещане за самота. Разбира се, много е важно човек да се чувства обичан и необходим, но сключването на брак от отчаяние няма да доведе до нищо добро.

3. Гражданският брак преди регистрацията на отношенията е полезен за съпрузите

Този мит често се цени от много жени и някои мъже, вярвайки, че след като сте живели заедно малко преди това, можете да разчитате на силно семейство в бъдеще. Но, като правило, по този начин рядко води до формализиране на отношенията.

4. Съпругата винаги е финансово зависима от съпруга си

Такова заключение е фундаментално невярно. През последните години тенденцията нараства, когато жените печелят повече от мъжете. Живеейки сами, една жена може да живее със скромна заплата, а след брака голяма част от столицата буквално се яде. Следователно размерът на заплатите не е индикатор за зависимост, освен случая, може би, с домакините.

5. Раждането на дете може да спаси брак

Този мит постоянно е живял в продължение на много години и поради слепия вяра в него много родени деца са останали без бащи. Ако бракът е счупен, раждането на детето няма да донесе нищо добро на никой от членовете му, особено на бебето.

6. Активното изясняване на отношенията неизбежно ще доведе до разкъсване

Ако скандалите се появят постоянно и се сринат до неудовлетворението на съпрузите помежду си, вероятността за развод е голяма. Обикновено обаче, разкриването на обстоятелствата е необходимо само за двойките, за да облекчат напрежението, а не да отхвърлят недоволството.

7. Не спасявайте брак заради децата

В редки случаи, когато един от съпрузите може да нанесе физическо или морално увреждане на детето, запазването на брака винаги повлиява положително на психиката на децата. Наличието на пълноправно семейство е особено важно за децата, които не винаги разбират причините за разделянето на родителите и третират този процес изключително негативно.

8. Съпругът най-често хвърля семейството

Еманципацията достига и преди брака, толкова много жени, които започват да изпитват бремето на семейните отношения, без страх от нищо, напускат съпруга си. Често материалната платежоспособност става стимул за подобни действия. Понякога жените оставят съпрузи, оставяйки ги в грижи за децата.

9. За силна връзка е да се омъжите в зряла възраст

Естествено, опитът идва с годините, но в отношенията не е толкова опит, колкото любовта и човешките качества, характеристиките на характера. По-зрелите хора трудно могат да се адаптират към партньорите си, така че връзката им продължава с големи проблеми на етапа "мелене".

10. Повечето разводи се случват през първите три години от семейния живот

Тази статистика няма основа. Първите години са много трудни за съпрузите, но повечето хора са разведени хора, които са живели заедно повече от 5 години. Причината е, че след години предпазителят, че се опитва да спаси семейството, вече е изчезнал и става ясно, че връзката е в края. Според наличните данни двойките, които живеят заедно за по-малко от година, имат най-малка вероятност да се развеждат, както и тези, които са живели в съпруги повече от 20 години.

Share:
Comments