Как да се отървем от безсънието: наркотици и народни

Безсънието е често явление, което се превърна в сериозен проблем за много хора.

Смущението от съня причинява много неудобства: забавяне на сутринта, постоянно усещане за умора, висока раздразнителност, чести депресии.

И това е само върхът на айсберга.

Не знам как да се отърва от безсънието?

Тази статия е за вас.

Безсъние: причини и видове

Безсънието може да възникне без причина или да стане последствие от заболяване. За да определите най-накрая метода на лечение, трябва да го разберете, което води до проблем.

Има два основни типа безсъние: първична и вторична. Последното се проявява в повече от 80% от случаите и се дължи на различни соматични, неврологични, психиатрични и медицински причини. Първичната, по-рядка, е резултат от психофизиологични аномалии.

Въз основа на основните причини за безсъние, обичайно е да се разграничават 11 вида безсъние.

• Адаптивна. Това се случва в резултат на нервни шокове, стрес, положителни или отрицателни емоции.

• Психофизиологични. Смущението от съня е свързано с умственото безпокойство на човека. Неспокойно, спряно състояние води до невъзможността за заспиване.

• Парадоксално. Това е изключително рядко и е много сериозно разстройство. Хората, които са склонни към това заболяване, се оплакват от постоянна липса на сън, макар че на практика продължителността му може да надхвърли нормата.

• Идиопатични. Хронично нарушение на съня, преследващо човек от ранна детска възраст. По правило, това се случва поради хипер-или хипоактивност на нервната система. Да се ​​отървеш от такава безсъние е възможно само с помощта на специалист.

• Органични. Разстройството причинява някои заболявания, общо неразположение, недохранване и т.н.

• Лечебни. Често употребата на наркотици, стимуланти, кафе или чай може да предизвика остри нарушения на съня.

• Безсъние във фона на нарушение на нервната система.

• Безсъние, което се случва на фона на неправилна хигиена на съня. По принцип това се отнася до неправилно съставен график на съня, преяждане, употреба на алкохол и наркотици.

Рискът от безсъние е достатъчно голям за възрастните хора, жените, хората с нездравословен начин на живот, продължителността на съня по-малка от 5 часа, безработните хора в стресови ситуации, конфликтни ситуации или развод.

Ако не знаете как да се отървете от безсъние, обърнете внимание на промените, които се случват в живота. Най-популярните причини са: употребата на алкохол или наркотици, стрес, приемане на лекарства, промяна на часовата зона или работата.

Как да се отървете от безсъние: наркотици

Ако не знаете как да се отървете от безсъние, първо трябва да посетите компетентен специалист. Липсата на сън може да бъде резултат от сериозно заболяване, така че всяка инициатива е строго забранена. В противен случай съществува огромен риск от нанасяне на непоправима вреда на вашето здраве.

Но все още не е притеснявал никого копнежа по сабята. Помислете за най-популярните лекарства за безсъние.

Съвременната фармацевтична индустрия успя да даде на света огромен брой хапчета за сън. Те са разделени на два вида: химически агенти и лекарства, направени на базата на растения, естествени компоненти. Разбира се, последният е много по-безопасен за човешкото тяло.

Сред така наречените растителни продукти, най-ефективните са:

Medium-библия, Абсолютно достъпно лекарство, което за кратко време е в състояние да коригира здравето на пациента, да подобри съня, настроението, работоспособността през деня.

Neurostabil, Таблетки, които се препоръчват на повечето пациенти от техните лекари. Те бързо се справят с безсънието, възстановявайки жизнената сила на пациента. Вярно е, че бременните жени и кърмачките ще трябва да изберат алтернатива.

Биолан, Едно от най-скъпите и най-ефективни лекарства. Той помага не само бързо да се отърве от безсънието, но и да възстанови тялото, да подсили нервната система.

Балансин, Особено ефективно за хора, чиято работа е свързана с голям умствен товар. Това е добре при лечението на безсъние, причинено от обикновена преумора.

Химикалите, които помагат да се отървем от безсъние, са достатъчно ефективни, обаче е забранено да се използват без да се посочва лекар. Компонентите, които съставляват такива лекарства, могат не само да причинят алергични реакции, но и значително да отслабят работата на вътрешните органи.

Сред тях повечето експерти назначават:

Ambien, Високо ефективна медицина, в резултат на която мечтата идва в следващата половин час. Препоръчва се да се консумират до десет дни, не повече.

Roser, Добро лекарство, което не е пристрастяващо. Тя може да има успокояващ ефект върху тялото, по-специално върху нервната система.

золпидем, Той се предписва на хора, които не знаят как да се отърват от безсъние за дълъг период от време. След приложението му често се появяват главоболие, гадене и общо неразположение.

Сред лекарствата за безсъние можете да определите друга група - психотропни лекарства или успокоителни средства. Те не могат да бъдат закупени без лекарско предписание и основното им действие е насочено към възстановяване на тялото и нервната система. След като вземете пациента, има желание за живот, безсъние изчезва, сила се възобновява.

Най-популярният е phenazepam, Неговата употреба е изключително ефективна, но има много противопоказания и странични ефекти.

Как да се отървете от безсъние: народни средства

За да се отървете от безсънието, можете и стари методи на "баба", доказан опит на миналите поколения.

Лечението на лекарите на лекарите препоръчва да започнете със собствена спалня. Атмосферата в нея трябва да бъде отпускаща, успокояваща: меки лампи, неутрално неутрално бельо от естествени тъкани, подходящ матрак и възглавници.

Сега нека преминем към продуктите, които ще осигурят приятен и здравословен сън.

1 Лук, Отличните успокояващи средства имат общ лук или зелен лук. Добавете го на вечеря, например в салата, а сънят няма да ви остави да чакате.

2 Мелиса, Изключително ефективни хипнотици, известни с чай с мелиса. Две чаени лъжички от 250 мл вряща вода, можете да добавите малко мед. Тази напитка има успокояващ ефект върху тялото, като по този начин осигурява добра почивка на тялото по време на сън.

3 Apple обелвам, Apple Peel има невероятни съня, които не изчезват в продължение на три години. Тя може да се съхранява без проблеми дълго време, като прави успокояващ отвара, преди да си легнете. Кук 5 минути кори, щам, добавете малко захар (на вкус), и пийте за една нощ. Качественият сън е гарантиран.

4 Лавандовое масло, Добре успокоява нервната система на някои етерични масла. Един от най-ефективните е лавандулата. Накарайте няколко капки на пръстите си и ги олийте с уиски преди леглото. Това действие ще ви помогне да спите по-бързо.

5 Билкова възглавница. Отличное средство, которым пользуются на протяжении нескольких веков. Возьмите полынь, чабрец или мяту, хмель, смешайте травы в пропорции 1:1:2 После этого поместите их в небольшой мешочек, зашейте, и положите у изголовья. Тонкий аромат лекарственных трав хорошо помогает избавляться от бессонницы.

Народните средства са ефективни, ако безсънието е резултат от емоционална неизправност. В друг случай, трябва да потърсите помощ от невропатолог и да прегледате подходящо.

Как да се отървем от безсъние в малко дете

Разстройствата на съня при децата могат да бъдат сериозен проблем, ако лечението се пренебрегне в ранните етапи. Причините за безсъние при бебета могат да бъдат огромен брой. За всяка възраст има специфични характеристики.

Например, безсъние при деца до 1-годишна възраст може да се появи в резултат на външни фактори (ярка светлина, променящи се условия, шум) или заболяване (лошо храносмилане, студ, инфекция). До 3-годишните бебета често заспиват с голяма трудност, тъй като нервната им система е затрупана от непрекъснато пристигащата нова информация. От 3 до 6 години децата често страдат от кошмари, страх от тъмнина.

Само след като разберете причините за безсъние, можете да започнете лечението. Не предписвайте сами лекарства! Консултацията с детето е задължителна.

Деца на възраст до 3 години, експертите забраняват даването на лекарства. Само на 3-годишна възраст лекарят може да предпише на бебето леко лекарство на базата на билкови и природни съставки. Най-популярните таблетки са "Persen". Тя има успокояващ ефект, бори се с люлеенето на настроението на бебето и също така помага да се нормализира сънят.

Също така можете да използвате успокояващи билкови отвари, по-безопасни за крехкото бебе, на базата на майчица, лайка, лимонов балсам, риган, валериан или мента.

Той помага да се отървете от безсъние с лек масаж с етерични масла. Не го правете обаче на деца под 3-годишна възраст.

Безсънието е неудобство, което може да възникне съвсем неочаквано. Това, както всяко заболяване, е по-лесно да се предотврати. Преместете повече, яжте правилно, отървете се от лоши навици и очевидни дразнители, отделете си почивка и се насладете на живота. Всичко това в комплекса ще осигури здравословен сън.

Share:
Comments