Физическата активност във всяка възраст удължава живота

Има повече доказателства, че физически активните хора живеят няколко години по-дълго от неактивните. Тези доказателства са толкова убедителни, че според изследователите те могат да накарат неактивните да станат и да започнат да се движат. Така че, два часа и половина умерена физическа активност на седмица може да се добави до шест допълнителни години в нашия живот.

Не е тайна, че физическата активност и физическата активност са много полезни, тъй като намаляват риска от някои заболявания. Канадските учени първо откриха как физическата активност влияе върху продължителността на живота на хора от различни възрасти и раса.

Мъжете, които на 20-годишна възраст са имали активен начин на живот, трябва да живеят две години и половина повече от тези, които обичат да лежат на дивана. Интересно е, че латентността на живота на испаноезичките по причини, които още не са ясни, това по никакъв начин не се отразява.

Но в особено благоприятно положение са чернокожите жени. Учените са успели да докажат, че само един час енергично бягане или плуване удължава живота им с 11 часа.

Що се отнася до възрастните, белите мъже и жени увеличават продължителността на живота си съответно с 1,2 и 1,6 години, ако водят активен живот на 80-годишна възраст.

Резултатите от проучването са малко трудни за разбиране, тъй като те разглеждат възможните последици от физическата активност само от гледна точка на един момент в живота на човека, а не през целия му живот.

Според друго проучване, публикувано миналата година, дори 15 минути дневна дейност може да допринесе за увеличаване на продължителността на живота. Освен това, учените са уверени, че тези допълнителни години ще бъдат период на социално, умствено и физическо здраве.

Share:
Comments