Bindweed - лечебни свойства и приложение в медицината

Bindweed на полето - общо описание

Завесата на полето, която е популярно наречена грамофон, бреза, филцова трева, е многогодишно тревисто растение с дължина от 1 до 1,5 м.

Растението може да се разпознае от множество, тънки, къдрави, усукани спираловидни стъбла. Корените на растението са пръчковидни, с разклонения. Bindweed има редовно, яйцевидно-елиптично или продълговато, разположено върху дръжките на дръжките. Растението цъфти с бели или розови, фуниевидни цветя с приятен аромат.

Растението цъфти от април до октомври. Периодичността на отварянето на съцветия е повлияна от времето на деня и времето. Ако те са отворени сутрин, тогава времето ще бъде ясно, ако е затворено - ще вали. Растението дава плодове под формата на гладка яйцеобразна кутия, семената са малки в посявката. Bindweed е отровен. Едновременно с това растението съдържа полезни витамини и минерали. Във всички части на конвовула има голямо съдържание на флавоноиди, витамини С, Е, горчиви, токсични алкалоиди на конвовин, конволвина.

Залесени на полето - видове и места на растеж

Захароподобните могат да бъдат намерени в различни територии, включително Бяло море и Централна Азия. Заводът предпочита територията по пътя. Той също така запушва полета и градините.

Convolvulus се отнася до родът на лиана. В нашите географски ширини има над 37 вида. Най-често срещаните видове са застрашени от порои. Други известни видове включват:

- Трицветна или еднодневна красота, която е едногодишна лианфордна тревиста растителност с права или нарастваща разклоняваща стъбло и бисеритични, събрани, леко заострени листа с линейно-ланцетни форми.

- Convolvulus на Мавриций с леки люляк цветя се различава в атрактивен външен вид. Тя се отглежда в контейнери и висящи кошници.

Залесете на полето - лечебни свойства

Лечебните свойства на растението са известни още от времето на Avicenna. Днес с употребата му се лекува астма, заболявания на белите дробове, черния дроб, далака. Експерименталните проучвания при животни са доказали, че растението има антихипертензивни, антиспазматични, противовъзпалителни, хемостатични, локални анестетици, дразнещи свойствата на лигавицата.

Отвара от билката има слабително, диуретично, заздравяващо рани, холеретично, диуретично, хипотензивно действие. Под действието на семената на конвовула се засилва перисталтиката на червата и се увеличава секреторната активност на тънкото черво. Bindweed също третира хипертония и безсъние.

Обвързва се с полето - дозировъчни форми

Като лечебна суровина се използват стъбла и корени, цветя и семена. Традиционната медицина дава предимство на прясно растение, защото сухият има много по-малко полезни активни вещества. Събирането на суровини се получава по време на цъфтежа. Подгответе бульони, инфузии, ги раздробявайте на прах.

Convolvulus на полето - рецепти

За да се приготви лаксативна и диуретична тинктура от бедреца, нейните стъбла и листа се смесват с алкохол в съотношение от 1 до 5. След няколко седмици трябва да се приема 1 чаена лъжичка.

За да се подготви инфузия на билки bindweed трябва да се излива вряща вода 1 супена лъжица convolvulus.

Завързан на полето - противопоказания

Преди да вземете растение или лекарствени продукти от него, трябва да вземете предвид неговата токсичност. Предозирането може да доведе до повръщане, диария, коремна болка. Веществата, които съставляват конвовула, се отделят от организма с урина и това може да повлияе негативно на бъбреците и тяхната хиперемия, да причини полиурия и хематурия.

Семената от венеца могат да повлияят и на черепните нерви, особено на сублингвалния нерв, който може да предизвика разстройства на говора. Не е възможно бременните жени да бъдат използвани за предотвратяване на заплаха от спонтанен аборт.

Коментари

Александър 09/06/2016 Почти всички скитници (семената) съдържат алкалоиди. Това е тяхното предозиране, което води до отравяне, но ако всичко е умерено, ефектът е лесен. Лена 04/18/2016 Да, ефектите от предозиране могат да бъдат много опасни. Но всъщност е писано, че експерименти бяха проведени върху животни и за всякакви лоши резултати - няма дума. Не мисля, че те са специално заглушени. Просто трябва да се ръководи стриктно от рецептата. Фаина 04/18/2016 Просто мислите, че лечебните свойства на bindweed са известни от времето на Avicenna! И те, следователно, използват. Ако можеше да бъде толкова лесно отровен, то тогава нямаше да стигне до днешна дата информация за лечебните свойства на лешоядите. Алла 04/18/2016 Не, разбира се, разбрах, че само семена могат да причинят такива сериозни усложнения. И нарушение на речта и т.н. И тогава само ако пиете твърде много. И това се отнася за всички видове лекарства. Странични ефекти - които не са отменени. Татяна 04/18/2016 Преди всичко, аз също бях доволен. Толкова много позитивни неща в едно толкова разпространено растение ... Но го прочетох като противопоказание, затова веднага реших да не го използвам. Стъпка вляво, стъпка в дясно - и всички, отравяне!
Share:
Comments