Името на момичето: как да направите правилния избор

Появата на нов човек винаги е чудесно и особено важно събитие, за което всяко семейство предварително се подготвя. И това не е само за закупуване на аксесоари многобройни децата, но също така и избора на име за бебето. тясна връзка се наблюдава дори и от нашите предци между името и характера на човешката съдба, така че подходът към този въпрос с най-голяма сериозност. Например в Русия православните християни дават имена само за светите. Бебетата са кръстени на светеца, чийто ден на паметта е на датата на раждане на това дете. Смята се, че покровителят, чието име се нарича бебе, ще го защити през целия си живот. С течение на времето, традицията вече не се спазват, всички родители са по-склонни да дадат имена, за да ви хареса.

Когато избирате името на детето, съществуват няколко общи черти, характерни както за мъжките, така и за женските имена. Но за дъщерята родителите особено внимават да намерят име, което да подчертае нейната личност, да даде чар и да донесе щастие. Как да направите правилния избор?

Първо, струва си внимателно да проучите значението на името, което ви харесва. Например, още веднъж популярно в наше време, името Варвара от древногръцки означава "дивак, чужденец" и не по-малко общо - Милена - от старославянския е преведено като "сладко".

На момичетата не се препоръчва да дават имена, произхождащи от мъже, като например Юджийн, Александра, Ярослав. Смята се, че в детството те са твърде емоционални и раздразнителни. Пораждайки, тези момичета често имат сложна, противоречива природа, качества, които са по-характерни за развитието на мъжкия характер. Изключение тук са родените през лятото и пролетта, а момичетата с меки имена: Петровна, Михайловна, Алексеевна.

Струва си да се обърне внимание на съгласието на името на патринимума. Добре е, когато името и патринимията лесно се обявяват заедно. Особено се отнася до чуждестранните имена - Джулия Ивановна или Селин Андреевна звучи абсурдно.

Не е желателно да се обадя на момичето от името на героинята на любимата телевизионна серия или някакво атипично, изключително име. В края на краищата не е известно как една възрастна дъщеря ще я възприеме и дали няма да предизвика подигравка от страна на другите. Възможно е тя да реши да я промени изобщо.

В някои семейства има кралска традиция - дъщеря е кръстена на майката и син в чест на бащата. Но, като правило, отношенията са трудни за формиране е много трудно. Смята се, че момичето отнема от майката-съименник не само позитивни, но и негативни качества.

Не бива да се обаждате на дете в чест на починалите близки. Отдавна е забелязано, че животът на такива хора не е много успешен.

Разбира се, изборът на име е строго индивидуален въпрос, но преди да прекратите предпочитания вариант, може би си заслужава да прехвърлите избраното име към себе си и да разберете колко удобно сме с това име и дали няма да бъде тежко бреме за неговия носител.

Share:
Comments